נשים באומנות

ר ז ה

New member
נשים באומנות

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון, אך אודה מאוד אם יש למישהו מידע בנושא... אני כותבת סמינריון על הפרעות אכילה בהקשר חברתי ומאוד חשוב לי לציין בעבודה כי בעבר המודלים של נשים יפות באומנות היו של נשים שמנות. אני מחפשת כבר שבועות מאמר מדעי כלשהו או ספר שבו נאמר כי בתקופות עבר נשים מלאות אלו הן שכיכבו בציורים והן היוו את אידאל היופי. לדוגמה הציורים של בוטוצ'לי... תודה רבה מראש שרון

חחוש

New member
אולי זה יכול לעזור

מצאתי כמה מאמרים המדברים על אידיאל יופי נשי בציורים אולי זה יעזור מצאתי גם ספר בשם "בדמות עכביש היא טווה את חוטיה"... : : דימוי האישה ביוון הקדומה /ציונה גרוסמרק ; [עריכה - אריאלה שטורם].. ‬ ‫ תל-אביב : משרד הבטחון - ההוצאה לאור, תשס"א 2001. ואולי גם חזרה לתצוגת רשומה Naked truths : : women, sexuality and gender in classical art and archaeology /edited by Ann Olga Koloski-Ostrow, Claire L. Lyons. London : Routledge, 2000, c1997 כנען-קדר, נורית: ‬ ‫ האישה ודימוייה באמנות ימי-הביניים /נורית כנען-קדר.. ‬ ‫ [תל-אביב] : משרד הביטחון - ההוצאה לאור, תשנ"ח 1998. ואם אמצא עוד אשמח לעזור ‏

ר ז ה

New member
תודה רבה :>

רק בשביל להיות על הצד הבטוח... המאמרים הם: 1. Naked truths : : women, sexuality and gender in classical art and archaeology /edited by Ann Olga Koloski-Ostrow, Claire L. Lyons. London : Routledge, 2000, c1997 2. כנען-קדר, נורית: ‬ ‫ האישה ודימוייה באמנות ימי-הביניים /נורית כנען-קדר.. ‬ ‫ [תל-אביב] : משרד הביטחון - ההוצאה לאור, תשנ"ח 1998. ויש גם ספר: בדמות עכביש היא טווה את חוטיה"... : : דימוי האישה ביוון הקדומה /ציונה גרוסמרק ; [עריכה - אריאלה שטורם].. ‬ ‫ תל-אביב : משרד הבטחון - ההוצאה לאור, תשס"א 2001. במידה ויש עןד מאמרים אני אודה לך מאוד שרון

למעלה