נשיכת כלב

12344

New member
נשיכת כלב

כן, זה קרה לי היום. כלב תוקפני קפץ עליי מחצר בעודי מהלכת לתומי בסמטה. בנס לא הייתי עם התינוקת עליי במנשא... התוצאה- נשיכה 'נאה' בירך. שטף דם ושריטות מדממות בבשר, בצורת שישה ניבים. לא מאד עמוקות. נכנעתי למבהילים והלכתי לרופא. מבחינתו זה חד משמעי- אנטיביוטיקה וחיסון טטנוס. הלכנו לבעלי הכלב לראות פנקס חיסונים. מדובר בגור- בן שמונה חודשים (אל תדמיינו תינוק קטן... הוא בהחלט גדול). חוסן לכלבת ב-11/2010, ומשושה ב9/2010 וב10/2010. לי אין הבנה, ולו קלושה, בבעלי חיים, והכתובת המאד טבעית שלי לעניין (תרתי משמע) היתה הפורום. השילוב של אנשים שלא רצים לחיסונים ולאטיביוטיקה מחד, ושמכירים מקרוב את בעלי החיים מאידך. החיסון והאנטיביוטיקה מצערים אותי מאד, ואני רוצה לנסות להבין אם ולמה הם חשובים במקרה של כלב ביתי מחוסן. כמובן שאני לא מתכוונת לשחק בגורל, ואם יש משהו שחייבים לעשות- אעשה אותו, אבל אני לא רוצה להיות קרבן של מדיניות כסת"ח. אציין שאני מניקה, אם זה רלוונטי איכשהו בשיקולים. מה דעתכם? אודה על כל התייחסות!!

../images/Emo124.gif שושונלה זקוקים לך!!!

בינתיים - יש לך מטפל קבוע? הומאופט או רופא סיני כלשהו שאת מכירה וסומכת עליו? אם כן תשאלי אותו.

12344

New member
תודה על התגובה

לגבי לשאול מטפל- כקונטרה לרופא אני מעדיפה את ריבוי הדעות פה. הייתי לאחרונה בטיפולי דיקור אבל איכשהו זה לא נראה לי כלכך קשור.

Mrs Piggy

New member
לצערי מנסיון אישי

של רוטווילר שנשך אותי - והקטן כן היה איתי בעגלה אבל למזלי הכלב היה מעוניין רק בי. ישר התקשרתי לחברה שהיא וטרינרית והיא אמרה שאין מה לדאוג, לנקות ולטפל אצל רופא רק עם הפצע מזדהם (גם היו לי שישה ניבים ועדיין יש צלקת מההכי גדול). היא אמרה שבדר"כ אין בעיות עם נשיכה של כלבים, זה יותר מסוכן אם ננשכים על ידי חתול. אצלי שמתי ישר דרגון בלד (Dragon Blood) שהוא מחטא טבעי ולקחתי Hypericum הומיאופתי אוראלי וזה החלים מהר ובלי שום זיהום או בעיה.

12344

New member
הייתי משתגעת מפחד עם תינוק בסיטואציה כזו.

היא כל כך זעירה ורכה לידו...

מנסיון רב מאוד עם כלבים

אם זאת לא נשיכה עמוקה שזקוקה לתפרים אין צורך באנטיביוטיקה מעבר לזה החיסונים של הכלב לא מעניינים כל כך אם את רואה כלב בריא מולך שלא משתעל, נוזל לו ריר דביק וכו... אז אין בדרכ סיבה לדאגה השיניים של חיות וגם ציפורניים מלאים בחיידקים, רצוי לשטוף ולחטא את המקום וזהו במקרה שאת רואה שמתחילה דלקת במקום, תבקשי משחה אנטיביוטית אין סיבה להיסטריה תתייחסי לזה כאל פצע רגיל

12344

New member
עברתי לפני שלש שנים חיסונים לקראת טיול במזרח,

נדמה לי שההמלצות כוללות טטנוס, נכון? הפכתי את המגירות ואני לא מוצאת את הפנקס.

zlp

New member
אנטיביוטיקה

ניתנת כטיפול מנע. פה של כלב הוא מקום די מטונף. כנ"ל חיסון טטנוס. בואי נשקול את החלופות: א. מה הנזק הפוטנציאלי מנטילת אנטיביוטיקה? ב. מה הנזק הפוטנציאלי מזיהום? ג. מה הסיכוי להתרחשות א. ד. מה הסיכוי להתרחשות ב. אני מאמין שעצם הצגת השאלה אמורה לפתור את הדילמה.

12344

New member
בהנחה שכתבת בציניות,

אני לא מיתממת- זו באמת השאלה ששאלתי. במיוחד שאלות ב ו-ד- מה הסיכוי לזיהום ומה חומרתו? אולי לך זה מובן מאליו, אבל אני לא יודעת את התשובה. סעיף ג לא רלוונטי בעיניי. אין סיכון להתרחשות נזק במובן של אסון כתוצאה מנטילת אנטיביוטיקה, אבל יש פה בוודאות משהו שאיננו טוב לגוף ורצוי להימנע ממנו. נזק כלשהו, פגיעה באוכלוסיות חיידקים רצויים וכד'- יהיה בכל נטילת אנטיביוטיקה. תודה על ההתייחסות.

zlp

New member
לא כתבתי בציניות

לכל דבר שאנחנו מכניסים לגוף שלנו יש השפעה: לאנטיביוטיקות תופעות לוואי שונות ומשונות אך הן נדירות מאוד מאוד (מה גם שלא ציינת מה הוא רשם לך). את הסיכויים והסיכונים את צריכה לקבל מהרופא שלך- לא מבאי הפורום. אם את לא סומכת על שיקול דעתו החליפי רופא. רק בריאות.

postdoc

New member
כמה נקודות

1) זה קצת אכזרי, אבל הבעלים של הכלב חייב לפי החוק הישראלי לדווח לרשויות על הנשיכה ולהסגיר את הכלב ל 10 ימים. נכון שהסיכוי שכלב מחוסן ינשך על רקע כלבת הוא קטן מאוד, אבל זה החוק. מתוך שלא לשמה, אולי יצא משהו טוב מהעניין הזה. ההסגר לא נועד להעניש את הכלב (שמימלא לא מבין את ההקשר בין מעשיו לבין ההסגר) וגם לא את הבעלים, אבל יכול לעורר את הבעלים לדאוג לאילוף הכלב. גור בן שמונה חודשים שתוקף בני אדם חייב אילוף, וגם אם הוא "רק" שיחק כי הוא גור, הוא עדיין זקוק לאילוף ולבטח שהבעלים חייב להגיח עליו יותר טוב. יש כאלה שמנסים לתחמן ולדחות את ההסגרה, התוצאה היא שהיום השירותים הווטרינרים מכניסים כלב להסגר של 10 ימים מיום ההסגרה ולא מיום הנשיכה (שזאת ההוראה המקורית). אני לא יודע אם זה נוהל רשמי או לא, אבל כשאמא שלי ננשכה לפני שנתיים הרופא שלה דיווח ללשכת הבריאות המחוזית שדיווחה לשירותים הווטרינרים, כך שגם בלי הדיווח שלה הכלב היה נכנס להסגר, יכול להיות שאם אף אחד לא מדווח זה יעבור בלי הסגר (אם כי זה לא משנה את העובדה שהבעלים עובר עבירה כשהוא לא מסגיר את הכלב מיוזמתו). 2) בד'כ מספיק לנקות ולחטא את מקום הנשיכה, יכול להיות שאם היית הולכת לאחות ולא לרופא זה היה נגמר בזה. תשאלי את הרופא שוב האם אפשר לחכות עם האנטיביוטיקה ולקחת רק אם מתפתח זיהום. החיסון טוב ל 10 שנים, אם לא עברו 10 שנים מהפעם הקודמת שקיבלת את עדיין מכוסה, אם עברו יותר מעשר שנים זאת הזדמנות טובה לחדש. לא כל אמצעי זהירות הוא כסת'ח במובן השלילי. זה נכון שהסיכוי ללקות בטטנוס מנשיכה של כלב קטן מאוד, אבל אם זה חס וחלילה יקרה, האלטרנטיוות לחיסון הזה גרועות בהרבה. 3) אני בטוח שדיווחת לרופא על ההנקה. יש אנטיביוטיקות שמתאימות לנשים מניקות. 4) זה עובר! זה מבאס, ויכול להיות מפחיד גם למי שאוהב כלבים ורגיל לחיות איתם ולבטח למי שלא רגיל לכלבים. תרגישי טוב.

תרגישי טוב!

לא יכולה לייעץ. אני ננשכתי לפני כשנה, היה שטף דם מכובד מאוד (גם אצלי בירך) אבל ללא שריטות מדממות. בחרתי שלא ללכת לרופא ולא לקבל חיסונים. אבל זו רק בחירה אישית לא ייעוץ משום סוג שהוא. מסכימה עם מה שכתבו לך שהכלב חייב לעבור אילוף. זה מאוד מטריד שגור ינשך ככה ואם הוא יגדל לא מאולף זה יהיה מאוד מסוכן.

יש באמת בעיה גדולה לפנינו בעניין

כלב שנושך בגיל 8 חודשים בגיל שנה וחצי ממש הנשיכה שלו תהיה אחרת לחלוטין לא הייתי מסגירה את הכלב להסגר אבל במקום זה אולי מדברת באמת עם הבעלים על אילוף בדחיפות

oggi2

New member
אני גם לא הייתי מסגירה את הכלב

זה אמנם לפי החוק (ומה שאני אמורה להמליץ כוטרינרית...) אבל גור בן שמונה חודשים בהסגר מלא במחלות גורים
כן הייתי תופסת שיחה עם הבעלים (אם הוא מסוג הבעלים שאפשר להבהיר להם את המצב)

12344

New member
זה ומה שפוסטדוק כתב על הסגר- נקודה חשובה

קודם כל, לא הייתי מודעת בכלל לעניין של צורך בהסגר. אתמול כתבתי את השאלה כתהייה בריאותית, בכלל לא חשבתי בכיוון של תביעה או פגיעה בבעלים. יחס הבעלים מוזר- לא מכחישים, זה קרה ליד ביתם והבן ראה, שיתפו פעולה- הראו פנקס חיסונים בלי בעיות. מצד שני- כשהגענו בערב לראות את הפנקס, והראינו תמונה של הנשיכה, לא התנצלו ולא ממש הגיבו. מין אדישות מוזרה. כששאלתי אמרו שזו פעם ראשונה שהוא נושך אבל הוא מתעצבן על העוברים ושבים כי מציקים לו. בדרך כלל הוא קשור. המחשבה הראשונה שלי היתה שהם אנשים מאד פשוטים ושאין לי שום עניין בעולם לסבך אותם בתביעה. מנגד- אנשים ששמעו מה קרה דיברו על כך שחובתי כלפי הקרבן הבא היא לדווח, כי הכלב באמת אלים. פתרון ההסגר הוא פיתרון ביניים טוב מבחינתי- לא נזק כספי לבעלים, ולא משהו שאני צריכה להנות ממנו על גב טעותם, אבל בהחלט אמירה שהמקרה לא יכול לעבור לסדר היום. כי לפי האדישות שראיתי- זה יכול לקרות. נראה לי שזה מה שאעשה... עם כל הצער על המחלות. תודה

oggi2

New member
או קיי

זה קצת גולש מעבר, אבל מבחינת החוק- די ברור מה צריך לקרות. מבחינת נזק כספי לבעלים (לא שזה אמור לעניין אותך, לי דווקא יותר אכפת מהכלב..) כל יום בהסגר עולה להם כסף+לשחרר אותו. לא יודעת אם הוא אלים, כלב קשור, ועוד מגיל כזה זה מתכון מצוין לכלב בעייתי, ומבחינתי צער בעלי חיים. אני מניחה שמדובר בכלב גדול ואני מקווה שהבעלים ייקחו עליו אחריות.

בעברי עבדתי בהסגר עירוני

ואני יכולה לומר שכל כלב שמגיע לשם מסכן הטראומה שהכלב עובר בהסגר שגם ככה מדובר בכלב תוקפני גורמת לו רק להיות יותר תוקפן מעבר לזה יש נזק כספי לבעל הכלב אבל מצד שני הוא לא חייב לשחרר אותו ואז הכלב מורדם לרוב זה שיש עוברים ושבים שמציקים זה נכון מאוד שהכלב יהיה רק יותר ויותר תוקפן. אבל הוא צריך לדאוג שהכלב יהיה בחצר מגודרת 100%. כלב שקשור לרוב היום זאת סיבה מאוד טובה לתוקפנות. אנחנו השקענו אלפי שקלים בגידור החצר שלנו היות והכלבים שלנו משוחררים. השאלה הכי גדולה היא אם הוא בכלל ישחרר את הכלב מההסגר כי במידה ולא הכלב יורדם ככל הנראה

noamk1

New member
משהו קטן נוסף מניסיוני

(גם בתור בעלת כלבים) הסיטואציה שאת מדברת עליה היא בהחלט מוזרה. דרך אגב- כן, כל יום בהסגר עולה לבעלים כסף. וכן- כלב בהסגר הוא כלב מסכן ועכשיו אני הולכת להגיג משהו שהוא לחלוטין לא פוליטקלי קורקט והוא בהחלט בגדר צעב"ח0 אבל ניסיוני העגום הוביל אותי למסקנה הזו: לפעמים בעלים מהסוג שאת מתארת צריכים ללמוד דברים דרך הכיס.... כי לא נשמע שממש אכפת להם מהכלב (הוא קשור בחצר) והכלב נשמע גודל להיות כלב אגרסיבי, עכשיו- את לא יכולה להכריח אותם לאלף את הכלב. לפעמים- הכסף שהם משלמים להסגר גורם להם לחושב האם הם יהיו מוכנים לעבור את הסיפור הזה פעם בשנה.... (וזה מעל 100 ש"ח ליום למיטב זכרוני- זה סכום די נכבד כשמדובר בהסגר של 10 ימים) אני כותבת שוב- זה אולי צעב"ח באותו רגע לכלב- אבל אולי בטווח הרחוק הכלב הזה יזכה לאילוף, וגם הבעלים. וכן- מבחינת החוק- זה גם מה שצריך לעשות.

oggi2

New member
אז ככה,

אנטיביוטיקה כי יש גורמים מזהמים גם בפה של כלב מחוסן, אם הנשיכה חודרת ונאה כמו שאמרת- הייתי לוקחת (ולמעשה לקחתי, במהלך הלימודים ננשכתי פעם אחת, שזה הישג מרשים, גם מגורה עצבנית וגדולה, ווואחד ביס ובהריון, אז לקחתי). זה לא כל כך משנה אם הוא מחוסן או לא לצורך העניין. טטנוס- אני חושבת שזה די אמביוולנטי. רוב סוגי האנטיבויטקיה שתקבלי, ולדעתי נותנים צפורל, בטוחים בהנקה. תרגישי טוב!

למעלה