נשיכת כלב - עזרה

נשיכת כלב - עזרה

ביום שישי 14/11 רכבתי עם אישתי בשדות צפונית לכפר סבא (ליד מפעל קניאל). נתקלנו בבחור שטייל עם 3 כלבים גדולים. אחד הכלבים נשך את אישתי (כמובן ללא התגרות מצידנו, אנחנו עמדנו). הבחור "הנחמד" דאג לברוח עם הכלבים.
מבקש את עזרתכם במציאת הבחור, חשוב לנו לדעת האם הכלבים מחוסנים.
הבחור כבן 60, מסתובב עם 3 כלבים גדולים - שני כלבי זאב וכלב אחד שחור.
לדעתי הוא אומר לגור באזור צפון כפר-סבא/בצרה/שדה ורבורג/גן חיים.

ובנוסף, איך אפשר להתגונן בפני כלבים?

תודה,
שחר

יעקב 471

New member
יש ברעננה מישהו בשם ישעיהו ירדני , ויש לו כמה כלבים.

הוא בדר"כ נוהג להסתובב איתם באיזור גבעת חן רעננה אבל מאז פרוייקט כביש531 יש בעיה להסתובב שם ולכן יתכן שהוא מחפש תחליפים. הכלב השחור שלו נשך לפני תקופה גם את הבן שלי . הוא מסתובב עם הכלבים חופשיים . אני כמובן לא בטוח שזה הוא אבל שווה לנסות . שמו של הכלב השחור "אונו" (אולי זה יעזור לך) והבנאדם גר ברחוב פרדס משותף ברעננה , ליד גבעת חן. תברר שם באיזור, כולם מכירים אותו שם.

shangu23

New member
עדיף להעביר פרטים כאלה במסרים

לבד מהעובדה שיכול להיות שהאיש שציינת במפורש בשמו כלל לא קשור לשואל השאלה ואלו לא הכלבים שלו, גם טרחת וציינת שם מלא כולל כתובת...

מי שיכול לשפוך אור על העניין ולעזור לבחור ששאל מוזמן לעשות זאת במסרים בלבד, תודה.

enigo

New member
נותנים לך עצה שיכולה לחסוך לך הרבה מאוד כסף במקרה של תביעת

דיבה.
אמור תודה ושתוק במקום להיות גס רוח.

אתמול רדף אחריי כלב אמנם לא נשך אותי

כלב מסוג גרייהאונד, רכבתי בשדות של יקום, היה איזה בחור צעיר עם הכלב היפה הזה, שהיה עסוק בלהריח איזה שיח.
עברתי לידו, לא חשבתי שהוא יתחיל לנבוח וירדוף אחרי.
עצרתי, הוא נרגע, נראה ככה שהוא סקרן לגבי האובייקט הדו גלגלי הזה.
בעל הכלב היה רחוק וצעק לי "תזהרי הוא נושך"
בהתחלה הכלב חשף שיניים אוזניו היו מקופלות אחורה וקישקש עם קצה הזנב, ז"א הכלב מרגיש מאויים.
ירדתי מהאופניים, הושטתי יד, הכלב עדיין מקשקש קלות בזנב. נתתי לו להריח אותי, בלי שום היסוס או פחד, הכלב ישר שינה את מצב רוח ממאויים לחברותי .לטפתי אותו. בטח הריח את רוקי שלי

בעל הכלב, היה פשוט בשוק..
והכי מצחיק או עצוב, שהוא אומר שהכלב שלו בד"כ תוקף. אז אמרתי לו, אם אתה יודע שהוא תוקף רוכבי אופניים או זרים שמסתובבים פה..למה הוא משוחרר?!
בעל הכלב לא ענה, קרא לכלב והמשיכו. אז יש חמורים כאלה שמחנכים את הכלבים לטיפשות, או לא מחנכים אותם בכלל.

לגבי התגוננות מפני כלבים,
לא זריקת חפצים, לכיוונו או לידו.
פשוט לעצור. הוא לא יתקוף אותך סתם כי הוא לא מרגיש מאויים
בדכ אופניים משגעים אותם הרעש של ההילוכים, נאבות. או הצמיגים שכ"כ רוצים לטעום.

ronengeles

New member
עדיין לא יצא לי להתקל בכלבים בזמן רכיבה

אבל כשטיילתי בד' אמריקה, אם היה כלב שהתחיל לבוא לכיוון שלי ולנבוח, הייתי מתחיל לנבוח עליו בחזרה ולרוץ אחריו.
כל הכלבים האלה הסתובבו מהר מאוד והתחילו לברוח. אני מניח שגם המקל הליכה שהיה לי ביד הפך אותי לקצת יותר מאיים.

shangu23

New member
קראתי שרדפו אחריך ולא האמנתי

ואז המשכתי לקרוא - גרייהאונד.....

steiff

New member
כלבים

כמה שיטות נגד כלבים, אבל קודם כל להבין שכלב זו חיה טריטוריאלית. כשאתה נכנס לשטח שהכלב חושב שהוא הטריטוריה ״שלו״ הוא יגרש אותך בנביחות, ואם צריך גם בנשיכות. מה הטריטוריה שלו? את זה תדע ברגע שהוא יתחיל לנבוח.
חוץ מזה לא כל הנובחים גם נושכים. הרבה פעמים זה רק ״אבו עלי״.

אבל בכל זאת:

1. לתת גז. בעיקר כשאתה בירידה. מרבית הכלבים לא יצליחו להשיג אותך.
2. לתת גז פלפל - מחזיקים בקבוקון תרסיס פלפל בכיס. קניתי כזה פעם בדרום אפריקה נגד מפגשים לא צפויים עם בבונים, והוא עדיין בתרמיל.
3. להוריד משקפיים ולנבוח בחזרה. חשוב שהכלב יראה את העיניים שלך ושתביט לו ישר לעיניים. ככה תבהיר לו ״מי הבוס״. אתה גדול יותר, וגבוה יותר, ואם גם תצעק יותר חזק אז בכלל... ואם תחזיק את המשאבה ותנופף לעברו אז אדרבא. אם תפגין פחד ותברח - הכלב יזנב בך.

enigo

New member
בראשית ימי האופניים, כלבים היו בעיה כל כך משמעותית - שהמציאו

אקדחים במיוחד למטרת הגנה מפני כלבים...

susita7

New member
המשפט האחרון נכון

המשפט האחרון שלך נכון מאד. לא רק בעניין כלבים..

למעלה