נשיכת כלב מחוסן

Mrs Hetfield

New member
נשיכת כלב מחוסן

שלום,
לפני 8 ימים נשך אותי כלב ביתי מחוסן (כלב של חברה מאוד טובה, לא תשקר לגבי חיסון)
זה כלב ביתי שנמצא רוב הזמן בגינת הבית.
קיבלתי טטנוס ואנטיביוטיקה אצל רופא.

לא הייתי מוטרדת בכלל מכלבת, אלא שמסתבר:
רוב הזמן הכלב ידידותי. התקיפה שלו עליי הייתה מאוד מפתיעה, והיום/אתמול התברר שהרג חתול.
קראתי איפשהו שסימן לכלבת הינו שהכלב מתחיל להיות תוקפני.
שאלותיי:
1. יש לי מה לדאוג? או שאני היסטרית סתם?
2. האם יש בדיקת דם לכלבת (בשבילי, לא לכלב)?
3. האם כדי לדעת אם לכלב יש כלבת חובה עליו להיות בהסגר 10 ימים, או שניתן לראות זאת גם ללא הסגר?

תודה,

marx04

New member
אוף, זה לא נעים במיוחד כשמדובר בחברה טובה מאד

שלום לך,

צריך לזכור שכלבת היא מחלה קטלנית ובלתי ניתנת לריפוי, ולכן מבחינתי אף פעם אי אפשר להיות "היסטריים" בנושא.
כל דאגה בהקשר זה היא מוצדקת לגמרי.

אני מבקש להיות זהיר מאד במתן עצות שנוגעות לחיים שלך.
לכן אני אתאר את הפרקטיקה המקובלת, ואת תסיקי את המסקנות.
כלב שנושך מועבר להסגר רשותי לתקופה של 10 ימים.
זאת משום שאם הוא היה חולה כבר בכלבת בזמן הנשיכה הוא אמור למות מהמחלה תוך 10 ימים לכל המאוחר.
אם הוא נשאר בחיים אחרי 10 ימים, סימן שהוא לא היה חולה בכלבת ולא יכול היה להדביק את הננשך.

לפי דבריך הכלב שנשך אותך לפני 8 ימים נמצא אצל חברתך בבית.
אם הוא יישאר בחיים בעוד יומיים-שלושה, כנראה שבזמן הנשיכה הוא לא היה חולה בכלבת.

אני מבקש להדגיש כי אינני רופא ואינני וטרינר, ושמאד רצוי שתפני לקבלת ייעוץ מקצועי מרופא ומווטרינר.
את יכולה גם לשאול בפורום רפואת חיות מחמד בתפוז לשם קבלת תשובות מוסמכות מווטרינריים.

באשר לחברה שלך ולכלב שלה, אני הייתי מתעקש לקבל ממנה את פרטי הווטרינר שחיסן את הכלב על מנת שתוכלי לפנות אליו ולוודא אתו שהכלב אכן חוסן. מדובר בחיים שלך, ולכן אין כאן שאלה של להאמין או לא להאמין. אם היא באמת חברה טובה מאד שלך, היא לא תקשה עליך ותענה לכל בקשה שלך בעניין.

כמו כן, כדאי מאד שהחברה שלך תפנה למאלף מקצועי / מטפל התנהגותי שידאג לטפל בכלב שלה ולמנוע מקרים כאלה בעתיד.

הרבה בריאות,

אורי.

עמית184

New member
לא צריך לעשות מזה כזה ענין. מספיק לבקש מהחברה

לראות את רישיון הכלב (חיסון הכלבת) כהוכחה שאכן הוא חוסן ודיינו.

ההשלכות של פנייה לרשויות או לשירותי הבריאות (משרד הבריאות או שירותי הבריאות המחוזיים) ואפילו לוטרינר יכולות להיות מרחיקות לכת - הסגר של הכלב לעשרה ימים, מה שיכול להוציא אותו משם גמור לגמרי, שרוט ובמצב נפשי מעורער (וגם כך נראה שיש לו בעיות התנהגות).

שני דברים:
1. לבקש לראות רישיון בר תוקף/אסמכתא על חיסון בר תוקף
2. שהחברה תטפל בכלב מבחינה התנהגותית בהדרכה של מאלף מוסמך.

מעבר לזה מיותר לגמרי לעורר פאניקה מיותרת.

עמית184

New member
מה גם שעברו כבר שמונה ימים מבין העשרה

ולא ניכר שיש תסמינים של כלבת (וכאמור הם מובהקים וברורים מאוד: ריור מוגבר, פירכוסים, פחד היסטרי, ובאופן כללי מראה של כלב גוסס).

זה שהכלב מגלה סימני תוקפנות ממש לא קשור לכלבת. עובדה שהוא נשך כבר לפני שמונה ימים.

אם הוא היה חולה בכלבת לפני שמונה ימים - תאמינו לי כבר הייתם יודעים.

עמית184

New member
לא את צריכה להיות מודאגת, אלא החברה שלך, בעלת

הכלב, שמגלה סימני תוקפנות מדאיגים מאוד (גם נשך אדם, ועוד אדם מוכר, וגם תקף חתול, ועוד הרג אותו).

לא, אלו לא סימני כלבת (אם הוא היה חולה בכלבת, מחלה אגב שלא באמת קיימת בין כלבי הבית בישראל כבר כמה עשרות שנים, תאמיני לי שהייתם רואים סימנים מובהקים בהרבה), אלו סתם סימנים מדאיגים של בעיות התנהגות שחייבים-חייבים-חייבים לטפל בהם ברצינות בהדרכה של מאלף מוסמך לפני שיחמירו. כי טבעו של כלב תמיד לבדוק את הגבולות ולנסות למתוח אותם עוד ועוד. כל עוד יתעלמו מהסימנים ומחציית הגבולות מצידו, הוא ינסה עוד ועוד למתוח את הגבולות יותר ויותר.

pandidi

New member
תשובות-

מה שאמרת זה אכן נכון, שפתאום הכלב מתחיל להיות אגרסיבי אבל זה קורה כשהכלבת כבר מגיעה למוח הכלב וזה בדרך כלל בא עם עוד תסמינים כמו ריור, פירכוסים וכו׳..
המטרה של ההסגר היא לתצפת האם הכלב חולה או לא, זה בדיוק מה שאפשר לעשות בבית.. לראות אם משהו משתנה בכלב..
אם את חוששת- לכי לבית חולים ותקבלי זריקות נגד כלבת, אני לא יודעת עד כמה הן יעילות שמונה ימים אחרי הנשיכה.. תצטרכי לשאול רופא
וזו בהחלט חוויה לא נעימה

למעלה