נשיכות

נשיכות

הנסיך הקטן עוד מעט בן שלוש וחצי. לאחרונה הוא התחיל לנשוך. לא אנשים, אלא דברים. נשמע מוזר אבל לא להבהל, זה נשמע יותר מוזר ממה שזה. דוגמא למה שהוא עושה זה תופס עם השינים את הסוודר שלי/של אחותו הקטנה ומושך חזק. הוא גם יכול לסגור את השינים על השמיכה לדוג' ולמשוך את השמיכה מהפה שלו בלי לפתוח אותם. האמת היא שביומיום אף אחד לא שם לב לזה חוץ ממני, שנמצאת איתו רוב הזמן. כששאלתי בגן אם שמו לב, אמרו שלא. דבר נוסף זה שהוא חורק שינים המון בלילה (למרות שלאחרונה קצת פחות, אולי זה מתקזז...) שני הדברים האלה יחד גרמו לי לחשוב שאולי יש לו חוסר רגישות בשינים (אם יש כזה דבר בכלל?...) אני יודעת שלהבדיל, לפעמים ילדים עם PDD נושכים את עצמם כדי להשיג גירוי תחושתי לפה ויש תרגילים שעושים איתם כדי לתת גריה שונה לפה. מלבד מה שתיארתי, אין אצלו שום דבר חריג, שונה או שעשוי ללמד על רגישות כלשהי (באיך שהוא אוכל, במה שהוא אוכל, בדיבור וכו') לא פניתי עם השאלה לרופא, כי א.זה לא כזה בעייתי. ב. יש לי הרגשה שהכיוון הוא תחושתי, אז רציתי להתייעץ ולשמוע אם מישהי נתקלה בזה, או שיש לה רעיון בענין. בתודה מראש, אמא של אורי.

איך?

אני לא ראיתי משהו חריג בתחומים אחרים. יש דרך לבדוק את זה באופן ממוקד לאזור הפה? ויסות תחושתי זה קצת כללי, לא? אשמח אם תמקדי ו תפרטי קצת.

לאיזה תחום זה שייך?

אני רואה שאין תגובות בעניין (מלבד ימימה, תודה.) האם זה בגלל שזה לא שייך לתחום? יש מישהו שיודע לאיזה תחום זה כן שייך ולמי אפשר לפנות עם העניין הזה? תודה שוב.

זה שייך, זה שייך

שלום אורי וגילי, הסיבה לעייפות במענה, היא אולי שענינו המון לשאלות כגון אלה, וניתן למצוא המון תשובות בחיפוש פשוט בפורום זה, ובמאמרי הפורום. כן, מרפאות בעיסוק הן אלה העוסקות בבעיות ויסות חושי לסוגיהן. לא, לא כולן מתמחות בכך. צריך לחפש מי שכן מתמחה. ולא כל פנייה למכון התפתחות הילד או למכון מוכר על ידי הקופה תניב מרפאה בעיסוק מומחית לטיפול בויסות חושי. יתרה מזאת, אם את רוצה את הטיפול הטוב ביותר, כמו בכל תחום, אני ממליצה לך לערוך תחקיר קטן בעזרת החיפושים בפורום ובגוגל, ולבוא למרפאה בעיסוק עם רעיון ברור לגבי איך את רוצה שהליך האבחון והטיפול יתקיים, או לפחות לגבי איך הוא אמור להתקיים. כי בשטח יש המון וריאציות על הנושא, ולא כל מי שאומר שהוא יודע לאבחן ולטפל בבעיות ויסות, אמנם יודע לעשות זאת היטב. אם יהיו לך עוד שאלות אחרי התחקיר, אשמח לנסות ולענות. בברכה שרון

ALICIA3

New member
אולי......

אולי בשלב ראשון כדי לבדוק אצל הרופא שיניים. נקישות שיניים תוך שינה לעיתים מעידים על תולעים במערכת העיכול! לעיתים על תקופה של לחץ רגשי . שווה לבדוק גם את הצד הזה

הבהרה

בתשובתי התייחסתי לשייכות התחום הסנסורי למקצוע הריפוי בעיסוק, ולא על מה מעידות נקישות שיניים ונשיכות. בכל מקרה אם ההורים יפנו למרפאה בעיסוק מומחית לתחושה, היא תפנה אותם לבדוק את כל האפשרויות הרבות לאבחנה מבדלת במקרה זה. שרון

תודה על התגובות

אולי לא מיקדתי את השאלה שלי, אבל השאלה לא היתה לגבי נושא התחושה באופן כללי, אני לא רואה אצל בני בעיה תחושתית באופן כללי, ולא התרשמתי שישנה בעיה תחושתית בפה (אם שופטים לפי מה שהוא אוכל). השאלה שלי הייתה ספציפית לויסות תחושתי בפה (בגלל ה"נשיכות" שלו), האם יש לי דרך לבדוק זאת, והאם ישנה גריה מתאימה. (אני מרפאה בעיסוק, אך עדיין לא יצא לי להתקל בהיבט הזה בעבודה שלי עם הילדים וגם לא בלימודים שלי. לכן שאלתי האם יש לנו אפשרות לאבחן או לבדוק את הענין הזה.)

ויסות תחושתי בפה

אורי וגילי שלום, כדי להבין מה הרקע לנשיכות, צריך להתבונן בתמונה תפקודית מלאה של ילדך. הפה מרכז הרבה סוגים של חיפושי גרייה והמנעויות מגרייה... ממש לא תמיד על רקע ויסות חושי, אבל לפעמים כן, ומנסיוני, לא תמיד הפרופיל הסנסורי שכולם רגילים לראות (המנעות) הוא זה שמופיע. פעמים רבות ניתן לראות תת תגובתיות שמביאה ל"סגירה" (SHUT DOWN )תחושתי של האיזור, ואז ניתן לראות פרופיל משתנה או שונה לגמרי במהותו מזה של ה"בעיה התחושתית" הרגילה. בנוסף, אין דבר כזה בעיה בויסות סנסורי המבודדת לאיזור הפה. בעיות ויסות הן של המערכת, ולכן לעולם לא נראה אותן מבודדות באיזור או מערכת אחת בגוף. ייתכן שנראה מיקוד או ביטוי מוגבר במערכת או איבר/ים, אך אם יש בעיה סנסורית, תמיד נראה פרופיל של קשיים, ולא קושי מבודד. כאמא, אני חושבת שהראייה שלי את ילדי אינה נקייה ורחבה מספיק. אני מציעה לך להתייעץ עם מרפאה בעיסוק אחרת, שתאסוף את כל הפרטים ותעזור לכם להבין את הרקע לנשיכות. בברכה שרון

למעלה