נשיכות

• פותח הנושא ozkl
  • פורסם בתאריך

ozkl

New member
נשיכות

שלום לכם שוב,

אחרי כ3 חודשים שסם אצלינו, כמעט ואין התקדמות בנושא הנשיכות . ויש לציין שהבחור גדל וכך גם נשיכותיו.
האם יש לכם עיצות פרקטיות לנושא? נשמח לשמוע

Misha180

New member
אני לא יודעת איך זה עם נשיכות

כי למזלנו קיבלנו חמוס מחונך לא לנשוך.
אבל בכללי, בנוגע לכל דבר שהוא עושה לא טוב כגון לחרבן על הרצפה או להיכנס מתחת למקרר/תנור, הוא מגיב מאוד לאינטונציה ושפת גוף, כך גם לפרסים קטנים. אני לא אומרת חלילה להכות אותו או משהו כזה, נניח כשטוזיק היה מחרבן בבית ברגע שהייתי רואה את זה הייתי מביאה אותו למקום במגע יחסית גס בלי ליטופים ואומרת בטון מאוד תקיף - מה זה? פויה! ואחר כך לא מתייחסת אליו / מתייחסת בקור תקופה מסויימת- עכשיו בדרך כלל אחרי פעם אחת כזאת הוא היה פשוט מחליף מקום, ועושה במקום אחר בבית. בסופו של דבר הוא הבין שצריך בכלוב, וכל פעם שהייתי רואה אותו נכנס לשם לעשות צרכים הייתי מראה לו בטון שאני ממש מבסוטה ונותנת לו פרס בצורת חטיף/פרטון. היום הוא מחרבן כמעט בלעדית בכלוב, אני לא רוצה לפתוח פה לשטן אבל הפעם היחידה שהוא עשה בחוץ זה כשהוא ברח מהכלוב וננעל בחוץ, וגם זה הוא עשה קרוב ככל האפשר לארגז החול חח
בכל מקרה - ברגע שהוא נושך- להוריד אותו בתקיפות עדינה לספה, לדבר בטון מאוד תקיף וכועס שזה לא בסדר, לקרב אותו לאיזור / להצביע ולהראות, וללכת מבלי להתייחס/אפילו להכניס לכלוב לשארית היום במידה ויש. ברגע שהוא חמוד ומתלטף ומתגהץ בלי לנשוך להראות לו שאתם מבסוטים ממנו- לתת לו משהו שהוא אוהב (כמובן שלתקופה צריך למנוע ממנו את אותו המוצר ולתת אותו בלעדית כשהוא מתנהג יפה), לשים לב אליו ולשחק.
זו חיה מאוד מבינה והיא מאוד מגיבה ליחס ואינטונציה. אני די בטוחה שבסופו של דבר או שהוא יבין שהוא עושה משהו לא טוב וירצה את תשומת הלב שלכם אם הוא רואה אתכם כאמא/אבא/אחים או שהוא יבין שהוא לא האלפא בלהקה וירד מהעמדה התקיפה.
תנסו בכל אופן, ותהיו מאוד קונסיסטנט ואל תרדו מהעמדה שלכם עד שהוא יפחית באופן משמעותי.
מקווה שזה יעבוד גם בשבילך. בהצלחה :)

Melyssa

New member
שלי היו בעיות עם נשיכות

חיפשתי באינטרנט מה עושים, וכך גם מצאתי ביוטיוב הרבה סרטונים שעזרו לי
זה אחד מהם http://m.youtube.com/watch?v=lpKAmmBdEis
בנוסף יש את סטפני שגם היא עזרה לי ויש לה הרבה סרטונים על חמוסים ואיך לטפל בהם
http://m.youtube.com/watch?feature=related&v=nBB5HEuFRUo
כמו שמסבירים פה הדרך הכי טובה זה לתת חיזוקים חיוביים כמו אוכל שהם אוהבים במיוחד מתי שהם מתנהגים יפה, ומתי שלא פשוט צריך לתפוס אותם בעורף ולהגיד לא בצורה ברורה (לא לצרוח) ומה שעזר לי מאוד זה לעשות את מה שהסברתי וגם בנוסף אחריי שאני מחזיקה אותו בעורף גם לגרור אותו כמה שניות על הריצפה וכך והבהיר לו שאני חמוס אלפא והוא לא יכול להכאיב לי ( כמובן שאני אוהבת שהם נושכים כי זה חלק מהמשחק ולכן אני נותנת להם לי שוב ממש חלש ככה שזה לא כואב לי, במידה וזה חזק מדי אני מבהירה להם)

Misha180

New member
לגבי הוידאו הראשון

אני לא חושבת שזו דרך טובה כל כך.. כמובן שזה מצויין להתחיל עם כפפות אבל לפתות אותו לעלות על היד עם אוכל לדעתי פשוט מציג קונספט לא נכון של מה זה ידיים, שכן זה נתפס ככלי אוכל/צעצוע ולא האלפא שעושה בו כרצונו- שמצדיק לחקור ולנשוך.. סופני מאוד טובה במה שהיא עושה. הפתרון פה הוא לאזן בין תקיפות ופרס ולנסות לא להראות פחד יותר מידי כמו זאת מהוידאו הראשון

Melyssa

New member
בנושא הכפפות

אני אף פעם לא השתמשתי בהם , אבל הממתקים כן עזרו לי ולחמוסים להיתקרב אחד לשני,( אימצתי אותם בגיל מאוחר יחסית הם היו כבר בני שנה והבת בת שנה וחצי .... והנשכות כאבו לי מאוד הם ממש עשו לי חורים בידיים) היום הם נושכים מתוך משחק ומאוד חלש כי הם הבינו שזה כואב.

WTR

New member
אני לא מאמינה בכל השיטה של אלפא

הוכיחו כבר כמה פעמים שזה לא נכון ומחשבה ישנה של פעם... גם מאלפי כלבים חשבו כך והיום נוטים יותר (אם כי לא מספיק) לאלף בשיטות חיוביות ולא בצורה של "אני השולט ואתה תקשיב לכל מה שאני אומר"

נכון שצריך להיות אסרטיבי אבל זה לא אומר אגרסיבי...

WTR

New member
נושא כאוב

בן כמה החמוס?
ריכזתי את כל דרכי החינוך והשיטות שניתן להשתמש בהן כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=1381&aId=61564

בהצלחה!! אל תתייאשו זה ייקח זמן ובסוף הוא יהיה מלאך

עדן662

New member
תודה רבה

מה שכתוב שמהזה לרוב מה שאני עושה-מחזיקה על הידיים,מלטפת,משחקת ויוצאת לטילים
אבל יש לי קצת בעיה עם הנשיכות-קצת קשה לכעוס עליו שהוא נושך כי לפעמים עולה בי המחשבה שהוא עושה את זה מתוך הגנה עצמית ואיך אני יכולה לכעוס עליו למרות שהוא בדר"כ לא נושך חזק אלא ממש מתוך משחק

העליתי תמונה שלו יושן על הכרית שלי כי מאחר והוא כמו תינוק בשבילי הוא מורשה לישון איפה שהוא רק רוצה ובשבוע הראשון שלו בבית הוא ישן רק על המיטה שלי עכשיו הוא יושן במקומות אחרים

WTR

New member
אם הוא לא נושך חזק, לא הייתי מתייחסת לזה

זה בסדר גמור שהוא נושך מתוך משחק

הוא ממש בונבון!!!

למעלה