אני לא יודעת איך זה עם נשיכות
כי למזלנו קיבלנו חמוס מחונך לא לנשוך.
אבל בכללי, בנוגע לכל דבר שהוא עושה לא טוב כגון לחרבן על הרצפה או להיכנס מתחת למקרר/תנור, הוא מגיב מאוד לאינטונציה ושפת גוף, כך גם לפרסים קטנים. אני לא אומרת חלילה להכות אותו או משהו כזה, נניח כשטוזיק היה מחרבן בבית ברגע שהייתי רואה את זה הייתי מביאה אותו למקום במגע יחסית גס בלי ליטופים ואומרת בטון מאוד תקיף - מה זה? פויה! ואחר כך לא מתייחסת אליו / מתייחסת בקור תקופה מסויימת- עכשיו בדרך כלל אחרי פעם אחת כזאת הוא היה פשוט מחליף מקום, ועושה במקום אחר בבית. בסופו של דבר הוא הבין שצריך בכלוב, וכל פעם שהייתי רואה אותו נכנס לשם לעשות צרכים הייתי מראה לו בטון שאני ממש מבסוטה ונותנת לו פרס בצורת חטיף/פרטון. היום הוא מחרבן כמעט בלעדית בכלוב, אני לא רוצה לפתוח פה לשטן אבל הפעם היחידה שהוא עשה בחוץ זה כשהוא ברח מהכלוב וננעל בחוץ, וגם זה הוא עשה קרוב ככל האפשר לארגז החול חח
בכל מקרה - ברגע שהוא נושך- להוריד אותו בתקיפות עדינה לספה, לדבר בטון מאוד תקיף וכועס שזה לא בסדר, לקרב אותו לאיזור / להצביע ולהראות, וללכת מבלי להתייחס/אפילו להכניס לכלוב לשארית היום במידה ויש. ברגע שהוא חמוד ומתלטף ומתגהץ בלי לנשוך להראות לו שאתם מבסוטים ממנו- לתת לו משהו שהוא אוהב (כמובן שלתקופה צריך למנוע ממנו את אותו המוצר ולתת אותו בלעדית כשהוא מתנהג יפה), לשים לב אליו ולשחק.
זו חיה מאוד מבינה והיא מאוד מגיבה ליחס ואינטונציה. אני די בטוחה שבסופו של דבר או שהוא יבין שהוא עושה משהו לא טוב וירצה את תשומת הלב שלכם אם הוא רואה אתכם כאמא/אבא/אחים או שהוא יבין שהוא לא האלפא בלהקה וירד מהעמדה התקיפה.
תנסו בכל אופן, ותהיו מאוד קונסיסטנט ואל תרדו מהעמדה שלכם עד שהוא יפחית באופן משמעותי.
מקווה שזה יעבוד גם בשבילך. בהצלחה