נשיכה

theyael78

New member
נשיכה

הייוש
כאן שוקי,
רק שתדעו שמאז שאני באילוף אני כבר ממש גיבור (טוב.. אולי אני קצת מגזים אבל אני משתפר)
בכל אופן, היום היינו בגינת הכלבים והגיע כלב שלא אוהב אותי. אני יודע שהכלב חמוד אבל קצת מחפוף כי עברו עליו כמה דברים בחייו והוא אומץ לא מזמן. הבעלים שלו ממש בסדר, תמיד שומרים עליו שלא יתקרב אליי ולסמוקי החבר האסקי שלי (גם אותו הוא לא אוהב.. בטח מקנא ביופי שלנו).
היום כשהם נכנסו , הבעלים שלו ויעל החליטו לתת לנו להסתובב ורק להיות ערניות אם משהו קורה כי במילותיה של יעל "הכי גרוע.. יקבלו ביס"... גם כן זאתי.. עלק אוהבת אותי.
מפה לשם, משם לפה, עשיתי קקי.. ושוב קקי.... ואחרי הקקי השלישי הלכתי לי לשחק להנאתי ואז.... בטעות ומתוך תמימות ואמונה בטוב ליבם של הכלבים עברתי לידו...
הוא לא אהב את זה והתנפל עליי. אני לא נשארתי חייב והתחלנו ללכת מכות. יעל והבעלים של הכלב הפרידו בינינו בגבורה רבה גם כשהתנגדנו. זה לא שאכלנו אחד את השני אבל בהחלט היה לנו לא נעים.
אחרי שנעשו הפרדת כוחות ובקרת נזקים גילינו ש:
ליעל יש חור באצבע. חור קטן כזה ממש מניב של כלב (לא יודעים אם שלי או שלו) שמדמם. הדם לא נשפך החוצה אבל זה חור עמוק קטן ולא נעים.
לי יש חור זהה מתחת לעין.

אגב, יעל הפוסטמה הזו והבעלים של הכלב השני החליטו שאנחנו נשארים בפארק והן משגיחות שלא נתקרב אחד לשני (יותר נכון שהוא לא יתקרב אליי כי אני ישבתי כמו ילדה קטנה ליד יעל). הן שתיהן מסרבות להשלים עם חוסר החיבה שבינינו.. הן אומרות שהן לא דורשות מאיתנו להיות חברים אבל שבעיר קטנה עם רק 2 גינות כלבים אנחנו צריכים ללמוד להיות באותו מרחב... פסיכולוגיה בגרוש.

בקיצור: יעל רוצה לדעת אם היא צריכה ללכת לקבל טטנוס כי היא לא כ"כ רוצה כי היא חוששת שאם היא אומרת שהיא מכירה את הכלב הם יקחו אותו להסגר ואם היא אומרת שהיא לא מכירה אז הם יתנו לה גם זריקת כלבת...
גם אני וגם הכלב השני מחוסנים.
מה לעשות?
 

עמית184

New member
ראשית, טטנוס תקף תמיד טוב שיהיה.

שנית, (ופה אני שואל, כי אני באמת לא יודע) - אי אפשר לבקש לקבל טטנוס מבלי להידרש לתת להסבר מפורט מדוע ולמה? ואם חייבים לתת הסבר - תמיד אפשר להראות את הפצע באצבע ולספר שנפצעת ממסמר חלוד, גדר תיל או השד יודע מה.

שלישית, אני עצמי אמנם מעולם לא ננשכתי (ננשכתי בעבר, שלוש פעמים כילד, לא יודע אם היה לי אז טטנוס או לא), אבל אני מכיר כל כך הרבה חבר'ה שננשכים על בסיס קבוע - דוגווקרים, מאלפים, סתם בעלי כלבים, ולא נראה לי שמי מהם או רובם מחוסנים מפני טטנוס. סך הכל הכלבים בריאים, מחוסנים, שטפת את הפצע, חיטאת אותו - נראה לי בסדר.

ודבר אחד אחרון וקטן - לגמרי מסכים איתך לגבי הרצון לפתור את הבעיה בין הכלבים. גם לטומי שלי יש כלב אחד שמגיע באופן קבוע לגינת הכלבים, וטומי מאוד לא אוהב אותו. אז בכל פעם שהוא נכנס אני לא מתעלם, ולא מוותר, ולא יוצא ולא מוותר על הגינה - אני קושר את טומי ועובד על הבעיה שלו כלפי הכלב השני. מקסימום אני אצא ואעבוד עם טומי כלפי הכלב השני כשגדר מפרידה ביניהם. אני לא אוהב להשאיר קצוות פרומים. אני אוהב לפתור בעיות. ובוודאי שאין לי כוונה לוותר על גינת הכלבים שלי רק בגלל שאני מתעצל לפתור בעיה.
 

עומר TT

New member
טטנוס מחזיק איזה 10 שנים

אז בהנחה שקיבלת אחד בבקו"ם, עד הפעם הבאה שתצטרך יש לך זמן ועד הפעם שאחריה בכלל...
 

C H 4

New member
עד 10 שנים

אם אתה נחשף אחרי 5 שנים כדאי להתיעץ עם רופא, אחרי 8 כבר ישלחו אותך לחיסון.
 

C H 4

New member
לא חייבים להסביר למה טטנוס

צריך לעשות טטנוס תוך 48 שעות מזמן חשיפה לסיכון לכן עדיף להגיע לרופא משפחה מחר ולבקש הפניה ומרשם.
את יכולה להגיד שנשך אותך כלב מוכר/מחוסן ולסרב לתת עוד פרטים, את גם יכולה פשוט לבקש את הזריקה.
אני ביקשתי חיסון כי פעם בכמה חודשים אני חוטפת נשיכה כזו או אחרת. רופאת המשפחה שלי לא רצתה לאשר לי והציעה שאשוב כשאני ננשכת. הסברתי לה שאני מעדיפה למנוע את הלחץ והסיכון, ושמדובר בתופעה חוזרת. גם זו אפשרות.
 

עמית184

New member
וכמובן אפשר תמיד לספר שהיית בחוף כלבים

ואיזה כלב אנונימי נשך אותך.
 

blackdog2008

New member
בקופת חולים יתנו לך טטנוס ויפנו אותך

לדווח בעצמך על נשיכה ללשכת הבריאות. בפעמיים שהגעתי על נשיכה לקופת חולים אף אחד לא ביקש את פרטי הכלב או דיווח בעצמו
 

katam

New member
לפני שנים שכתם ז"ל היה בחיים

תוך כדי משחק הוא נשך את הבן שלי בגלל נושא הטטנוס הלכנו לרופא הילדים הוא חיסן בטטנוס ונתן מכתב ללשכת הבריאות, המכתב כמובן הלך מיד לפח.

מנסיון שלי עם קופת חולים מה שיותר מענין אותם זה האם מדובר בתאונת דרכים או תאונת עבודה
 

fi0na24

New member
כמו כולם חושבת שטטנוס לא מזיק, קצת כואב

אבל לא מזיק.
לגבי הנשיכה הייתי אומרת שננשכתי מכלב משוטט בצפון. הם לימצאו (וגם לא יחפשו) ואת תקבלי חיסון כלבת בחינם
 

C H 4

New member
יש חיסון כלבת ויש חיסון דחף לכלבת

באדם שננשך מקבלים זריקת דחף (נוגדים) ולכן אין לה אפקטיביות של חיסון כלבת.
בכל מקרה לחיסון כלבת נקשרו כל מיני תופעות לוואי ולא הייתי ממהרת לקבל אותו ללא סיבה מוצדקת (עבודה עם בע"ח או באזורי סיכון)
 
טיפ קטן על הדרך

(ממישהי עם ידיים מצולקות שלמדה בדרך הקשה
)
כשמפרידים במריבת כלבים (במיוחד אפקטיבי אם הבעלים של הכלב השני עוזר) השיטה הכי טובה זה להרים את הכלב מאחורה (שמים את הידיים הזרועות מסביב לבטן התחתונה ופשוט מרימים והולכים אחורה. בדוק מפסיקים ומנסים לגלות איך החלק האחורי שלהם פתאום באוויר.
אח"כ כשהם מופרדים אפשר לתפוס בקולר לסובב לכיוון הפוך מהיריב ולהרחיק אותם מהמקום. יעיל גם עם כלבים ממש גדולים וחזקים, לא צריך המון כח.
אם את לבד השיטה יותר קשה לביצוע כי לפעמים הכלב השני (זה שהת*ת שלו לא באוויר) ממשיך לתקוף, אבל אם אין ברירה ואין מי שיעזור שווה לנסות.
להכניס את הידיים בין 2 פיות מלאות שיניים זה NO NO.
 

2המרפא

New member
לא יעיל נגד כולם ולא יעיל אם את לבד

גם להשפריץ מים זה עוזר אבל לא נגד כלבים נחושים במיוחד.
יש כלבים שלא יעזור להרים אותם באוויר, הם רק יהדקו אחיזה בשביל להשאר יציבים.
 
מה שרציתי להדגיש זה רק

שהמחשבה הראשונה של הבעלים היא למשוך בקולרים. זו הדרך הכי בדוקה להינשך במיוחד אצל כלבים שקופצים על הגרון תוך כדי מריבה.
אם זה קורה בחצר ויש צינור מים בקירבת מקום אולי יעזור אבל אם מטיילים בשדה או סתם ברחוב או בפארק ומגיח כלב משומקום
מאיפה ישפריץ מים? מדברים גם על פתיחת מטריות וכאלה כדי להסיח את דעתם של הניצים אבל בינינו מי מטייל כל הזמן עם מטריה בהיכון?

דברים שעלולים להרע את המצב הם להרביץ (שזה בד"כ עוד יותר מלהיט את היצרים ) וצעקות היסטריות (כנ"ל).

אני חושבת שזה באמת נושא מעניין לשרשור "שאל את המאלף".
 
למעלה