נשיכה בגן

אמאנטלי

New member
נשיכה בגן

כשיצאתי אתמול מהעבודה לכוון הגן , לאחר שקראתי תגובות שלכן על לעמוד מאחורי ההחלטות שלי , יצאתי מכאן בהחלטה חדשה שאני מקשיבה לילדי ומנסה להבין מה מביא אותו להתנהג לפעמים בצורה אלימה . כשהגעתי לגן הוא רץ אליי עם דמעות בעיניים והראה לי את שתי האצבעות שלו אשר ננשכו באכזריות ע"י ילד מהגן . הגננת הגיעה אליי והסבירה שבני כל היום חטף משחקים והכה ילדים ובסוף (כדבריה)"תומר לא יכול לשתוק יותר ונשך את בנך" היא לא ממש הצדיקה את תומר בעניין הנשיכה אך משהו בדיבור שלה כמו אמר "הגיע לבן שלך " כמובן שבבית הסברתי לבני שאני לא מצדיקה את עניין הנשיכה של תומר אבל זה לא יפה שהוא חוטף דברים ומכה אחרים הדיון ביננו נמשך עד היום בבוקר שהוא החליט באוטו שהיום הוא לא יושב ליד תומר ולא משחק בקרבתו. השאלה שלי : האם לפנות אל הגננת ולשאול האם היא הסבירה לתומר שלא נושכים?

כן

ואני בטוחה שהיא הסבירה לא רק לתומר אלא לכל ילדי הגן. כדאי לברר איתה ולא לשמור דברים בבטן.

לאה_מ

New member
את בהחלט יכולה לשאול אותה,

וכמו שחני כתבה, לא רק האם היא הסבירה לתומר, אלא לכל ילדי הגן, ולא רק שלא נושכים, אלא בכלל, שאלימות אינה דרך לגיטימית ליישוב סכסוכים. אם הורים, גננות ומורים ילמדו את הילדים דרכים חלופיות לישוב סכסוכים, שאינן עושות שימוש באמצעים אלימים, זה יהיה לטובת כולנו - גם בטווח הארוך.

אמאנטלי

New member
שאלתי

והתגובה שלה קצת בילבלה אותי . היא אכן הסבירה לכל הילדים אבל הוסיפה ואמרה "יש ילדים בגן כמו תומר שיודעים למצוא תחומי התעניינות בכל מה שיש בגן ויש ילדים שמחפשים רק להציק לאחרים שנהנים . ועדיין שום מילה על זה שמה שתומר עשה הוא לא בסדר כאילו זה לגיטימי שעל חטיפת צעצוע נגיב בנשיכה . האם אני מגיבה בצורה לא אובייקטיבית כי הבן שלי ננשך ? ואם זה היה ההפך ? לא הייתי מצדיקה את הנשיכה בשום אופן!!!!!!!1

לאה_מ

New member
לא בדיוק הבנתי מה קשורים תחומי

התעניינות להתנהגות אלימה. לא בסדר להכות, לא בסדר לחטוף צעצועים ולא בסדר לנשוך. זה לא קשור למי שמתעניין בכל דבר. ולא נראה לי שיש ילד כלשהו שמחפש רק להציק לאחרים שנהנים. אולי הוא משתעמם וצריך להציע לו פעילות אחרת, אולי הוא חסר את הכלים החברתיים הדרושים כדי לבקש להצטרף למשחק משותף, אולי הוא רוצה התייחסות מהגננת...

vered4

New member
מהסיפור שלך, קיבלתי הרגשה

שהמטפלת יצרה לבן שלך סטיגמה של ילד בעיתי. היתה לי גננת כזו, ואם זה המצב, זה רק ילך ויחמיר. גננת כזו יכולה מאוד לערער את הבטחון העצמי של הילד. אם יש בעיה צריך לטפל, אבל גננת שנותנת הרגשה שהנה הילד חטף את מה שמגיע לו, לדעתי לא נוהגת במקצועיות.

אמאנטלי

New member
לא לא לא ושוב לא

ההפך הוא הנכון לא פעם היא אמרה לי שהוא ילד שובב וזה נובע מחוכמה ושצריך למתן את זה אצלו כי היום הוא במסגרת פרטית ויש לו תשומת לב אבל אם הוא יגיע לכיתה א ויתנהג ככה המורה תבדיק לו תוית של ילד מופרע וזה אסור . מה שכן,זה המקרה היחיד שאני לא שומעת ממנה שהיא מגנה את התנהגותו של תומר . אולי היא אמרה לאימו של תומר ?? ואני פשוט מצפה שהיא תגיד לי ? היתה לי גננת שיצרה לו סטיגמה של ילד בעייתי ומיד יצאנו מהגן הזה . מה גם ששם באמת היה לו משעמם לא היו ציורים ולא עבודות וזו נהדרת , השבוע היא אמרה לי קחי אותו קצת לגינה כי מזמן לא יצאנו לחצר משום שאני לא מספיקה לעבוד איתם על כל מה שאני רוצה בגן .

vered4

New member
אז אם את מעריכה את הגננת

כדאי שתדברי איתה, אולי יש הסבר פשוט. לפעמים יש גננות שמספרות לאמא מה קורה בגן ובאמת לא ברור למה הן מצפות. הרי הילד בגן ולאמא אין אפשרות לטפל בהתנהגות שלו שם. בסך הכל אם ילד מציק ומרביץ, כדאי לחשוב ביחד מה מטריד אותו, שיתוף פעולה שלך ושל הגננת יכול לעזור. איך הוא מדבר יחסית לילדים האחרים?

אמאנטלי

New member
הוא מדבר מגיל שנה וחצי

שפה יפה ורהוטה , שפת ספרים (הוא מאוד אוהב) הוא מדקלם ספרים שלמים בע"פ . הוא ילד שאוהב ללמוד . הבעיה (אם אפשר לקרוא לזה כך) היא שהוא מאוד מפונק ולכן הוא חושב שמגיע לו הכל ומסתבר שתומר שיחק בעגלה והוא רצה את העגלה ותומר לא הסכים והוא ניסה לחטוף אותה ותומר נשך .

דליה.ד

New member
הוא לא חטף את העגלה כי הוא

מפונק, אלא בגלל שככל הילדים בגילו הוא נמצא בשלב האגוצנטרי, בו הוא נמצא במרכז העולם והכל מסתובב סביבו, לכן כשהוא רוצה משהו הוא לוקח. זהו גם שלב התפתחותי בו ילדים מתחילים לסגל את הרגל דחיית הסיפוק המיידי. קשה לו לחכות לעגלה שהוא רוצה עכשיו ! אז הוא לוקח. בגיל הזה אנחנו מתחילים להקנות הרגלים שלא כל מה שאנחנו רוצים אנחנו מייד מקבלים. בשפה המקצועית זה נקרא דחיית סיפוק (זה מתאים גם לכמה גברים שהכרתי בימי חיי...
אבל זה לא הדיון...). הגננת מלמדת את הילדים להמתין מעט, לחכות ל"תור" שלו. זהו שלב חשוב בהכנת הילד לחיים. בנוגע לנשיכות...זו תופעה מוכרת ואיני חושבת שהיא קשורה ל"אלימות" שטבועה בילד מסויים. חשוב לזכור שגם אותו ילד הנושך, נמצא באותו שלב התפתחותי ורוצים לקחת את העגלה שהוא משחק בה עכשיו. והוא מגיב....נכון, לא יפה לנשוך אבל ככה הוא מגיב מהבטן, וזה לא אומר שגדל כאן ילד אלים בפוטנציה. חשוב לקחת את הדבריפ בפרופורציה. ילדים מאז ומתמיד נשכו וננשכו, זה נורא מכאיב לנו ההורים, אני יודעת. אבל גננת מנוסה שתעשה את מלכתה נאמנה תוריד את מינון הנשיכות פלאים.

vered4

New member
למרות שכל הילדים עוברים את השלב הזה

חלק עוברים אותו יותר "קשה". זה גם תלוי מאיזה גיל הילד במסגרת עם ילדים אחרים. אני רואה הבדל גדול כאשר הילד שלי נפגש עם ילדים שנמצאים בבית עם מטפלת, או עם כאלה שכמוהו עם עוד כמה ילדים. זה לא שהוא לא רוצה את הדברים לעצמו, אבל הוא רגיל יותר גם להתחלק ולשתף ילדים אחרים. וגננת טובה, זה תמיד חשוב.

גם אנחנו עברנו את השלב הזה...

ואפילו בסביבות אותו הגיל. (אנחנו היינו בצד ה"נושך") אני חושבת שזה נבע מתחושת תיסכול וצורך להגיב מיידית... בגיל הזה קצת קשה להם להעביר את המסר במילים ברורות (גם אם יודעים לדבר) ויש ילדים שברגע של תסכול הם בוחרים בתגובה הכי "זמינה" זה קרה פעמים ספורות בלבד, ואם אני זוכרת טוב זה נגמר כשיונתן חטף ביס בעצמו...
עם כל הכאב והכעס שלנו כהורים (על הילד הנושך), אני חושבת שאסור לשכוח שמדובר בסה"כ בילד קטן שלא היתה לו כל כוונת זדון. אני כאמא של הילד הנושך, הייתי נוהגת תמיד להתקשר להורי הילד הננשך ומתנצלת בשמו של בני, פשוט כי הייתי מרגישה רע עם זה, אבל תמיד קיבלתי תגובות "מבינות" (זה קרה דווקא עם החברים הכי טובים שלו!)

ימימה

New member
אמאנטלי

אולי באמת הוא זקוק ליותר הוצאת אנרגיה? גם הבת שלי היתה לפני שנה בגן, שבו לא יצאו הרבה החוצה כי "יש המון מה ללמוד" בתוך הגן, ו"אנחנו לא מספיקים את כל מה שצריך". לדעתי זאת טעות - ילדים לומדים המון מהמשחק החופשי בחצר, וגם מקבלים בונוס של הוצאת אנרגיה והנאה. אולי זה יעזור לבן שלך להיות רגוע יותר, ו"למצוא לעצמו תחומי ענין"? אני לא הצלחתי לשכנע את הגננת של הבת שלי כמה זה חשוב (השנה היא בגן בקיבוץ, והם יוצאים ה מ ו ן - לא רק לחצר, גם לטיולים ארוכים, וזה נהדר), אבל אולי את תצליחי יותר - אם כמובן תחליטי שזה חשוב לך. נתנו פה לאחרונה כמה קישורים למאמרים על חשיבות המשחק בחול להתפתחות - אולי זה יכול לעזור לך.

למעלה