נשיות- שאלה לדיון

נשיות- שאלה לדיון

בשיטוטיי באתרי היכרויות ו/או פורומים של לסביות תמיד (או לפחות בשכיחות גבוהה) נכתב/נאמר/נקבע בצורה ברורה- נשית מחפשת נשית. אני שואלת את עצמי- מה זה או מי זו אותה "נשית" שכל כך הרבה מחפשות? מה זה מעיד על משהי שאומרת על עצמה שהיא נשית? האם אני נשית? במה תלויה ההגדרה הזו של נשיות? אובייקטיבי? סובייקטיבי? חברתי תרבותי? אז מה זו נשיות? מי היא אותה אישה נשית?

כלעוד

New member
נשיות זה עקבים, אודם, לק, ציפורניים, ומראה

חיצוני כללי של ברבי מענטזת המדברת בקול גבוה ומעפעפת ללא הרף, לפחות לפי חלק מהדעות.. חזה גדול או מובלט חיוני גם. (זה בערך למה אני לא נחשבת נשית) אה, ונשיות זה גם לצרוח הצילו כשרואים ג'וק. בזה הייתי דווקא מאד נשית, אבל עבר לי. לדעתי האישית זה בעיקר תלוי תרבות, וגם בילוגי.מבחינה היסטורית, תרבותית וגם ביולוגית נשים לרוב היו מקושטות יותר, ובעלות שפת גוף שונה, לרוב מופנמת ועדינה יותר.

41מיקה

New member
נו באמת ...

אשה נשית היא לא רק אשה המתעסקת בחיצוניות הנשית שלה אשה נשית היא אשה הנבדלת מגבר במראה החיצוני ובמבנה החשיבה שלה אני מכירה נשים גבריות , מתלבשות כמו גבר ( אפילו קונות בגדים בחנויות לבגדי גברים ) , מתנהגות כמו גבר , חושבות כמו גבר אני מכירה נשים נשיות המתלבשות כמו גבר אך חושבות ומתנהגות כאשה להבדיל מגברים נשיים ( שזו ההקבלה לנשים גבריות בהפוכה ... ) למרות שהם מתעסקים בחיצוניות יש בהם גם חלק פנימי נשי כך גם אשה היכולה להתלבש כך או כך אך מתנהגת כך או כך אשה המחפשת אשה נשית , לטעמי , מעוניינת באשה שמתנהגת כאשה , כך נוח להן להיות יחד כי כך הן מבינות אחת את השניה מי שמחפשת אשה נשית לא מחפשת לדבריה אשה גברית ( בלבוש ובהתנהגות ) בקיצור לכל סיר יש מכסה , כל אחת תמצא מה שהיא מבקשת או מחפשת או מה שהיא מגדירה כרצוי אני מעולם לא התעסקתי עם המראה החיצוני שלי בצורה ש כלעוד מתארת , לי חשובה האסטטיקה , שתהיה התאמה כלשהיא בפריטי הלבוש והכי חשובה ההגיינה החיצונית והפנימית גם יחד מוזר לי אך מאז שנות בגרותי תמיד בחרתי ללבוש מכנסייים וג'קטים , מה זה אומר עלי ? אני ממש לא מתארת את עצמי גברית , רחוק מזה אני פשוט אשה מחוייטת , עם תחומי עניין מגוונים , מתנהגת כמו אשה לכל דבר אך עדיין יש בי צדדים גבריים , כמו ראיה מרחבית טובה , כושר התמצאות פרקטיות , כישורי השיחה שלי והנושאים עליהם אני בוחרת לדבר הם לא כמו של אשה טיפוסית בגילי ואני לא צורחת או עולה על כסא כשג'וק מגיע אבל אני בעלת אינטואיציה נשית טובה מאד . בקיצור להיות אשה זה להיות אדם מורכב מאד ( גברים הם פחות מורכבים לטעמי ) גם לאורך השנים משתנים ולא רק חיצונית . אלו מחשבותי לעת ליל ...

כלעוד

New member
כמובן שסטריאוטיפ הברבי המלוקקת שתיארתי

נכתב על-ידי בהומור. אבל מן הסתם יש בו משהו ת'כלס במציאות, כסטראוטיפ- קיצון נפוץ, אל מול סטראוטיפ בבון מגרבץ של גבר. בכל אופן ברצינות אני חושבת שהשאלה על הנשיות לא כל כך פשוטה לתשובה, ויש לה זוויות הסתכלות רבות ומגוונות. גם בפועל ואצל לסביות בפרט, הדברים מורכבים.. למשל אצלי,אני טום בוי מובהקת במראה, נערית וכו', ובתחביבים: שיפוצים וכו'. אבל גם נשית: רכה, מטפחת, אוהבת לנקות, ובעוד עניין אני נשית, שלא אפרט כאן מטעמי צניעות. אז אני כבר לא יודעת לפעמים אם אני נשית או גברית או שניהם או לא קבוע. זה לא חד משמעי. לפחות לא אצלי. מקווה שבנות נוספות יענו ויאירו את עיני.

פעם אלפא כתבה לי להקליל...

אז אני אנסה לכתוב תשובה פשוטה, (אנסה, לא בטוחה שאצליח). נשיות לפי דעתי משוייכת קודם כל לזה שאני אשה. ואחר כך להרגשה שלי כאשה. בתוך הקהילה הלסבית נוצרה החלוקה לנשים נשיות/גבריות, על מנת להגדיר תת קבוצות בתוך קבוצה. אבל גם שם יש הרבה אפור באמצע ולא הכל מתאים להגדרה כזאת או אחרת. ולכן, לא משנה כמה אני יכולה להרגיש אשה, כשאני נמצאת במקום בו נמצאות הרבה מבנות הקהילה, אני ממש לא נשית, מה לעשות שאני מעדיפה חולצות מכופתרות וג'ינס מהמחלקה של הבנים :) ובעיניין הג'וקים - מצרפת קישור שמאוד ממחיש את הנושא :)

כמעט הצליח לך...

אבל משתפר
תאמיני לי שאני לא מחלקת עצות מעאפנות ושווה לך להקליל.. לענין הנשיות-הכל בעיני המתבונן. יש נשים ששמות לק ומדדות על עקבים ועדיין תתפסנה בעיני כגבריות מאד (ואחרי שהן פותחות את הפה אפילו מאד מאד) ויש נשים שתלבשנה ג'ינס וטי שירט ותיראנה בעיני כפסגת הנשיות. זה מוקרן בדיבור, בהתנהגות ובמחוות. כמובן שיש בוצ'ות מטורפות שאפשר לקלוט מקילומטרים ובובות בראץ מעפעפות אבל רובנו איפשהו באמצע...באזור הדימדומים

כלעוד

New member
באופן פשוט ובסיסי וריאלי -כן, לדעתי המושג

נשיות אכן קשור גם למאפיינים חיצוניים. הרי לא תראי איש עם זקן, קרחת, ושערות על החזה, ותגידי: סליחה גבירתי מה השעה? חלילה תקבלי נבוט בראש. אך מן הסתם מעבר ולעומק יש דברים נוספים, אולי יותר חשובים, אולי לא. לא יודעת.

יכולה להעיד

שגם כשאין לך זקן או שערות על החזה, אלא רק שיער קצוץ וג'ינס וחולצת טריקו, שואלים, סליחה אחרי מי אתה? בקופת החולים, או פונים אלי בזכר, עד לשניה שאני מדברת ואומרת להם שאני בת. ואז יש מבוכה כזאת מצידם... (אותי לרוב זה משעשע).

אבל יש הבדל בין אישה לנשיות. לא?

אחד נוגע למובן ביולוגי יותר אחד מתייחס למובן הסובייקטיבי תרבותי יותר. לדעתי כמובן

כלעוד

New member
בפשטות תעשי קסם שתהיה

תשובה חדה וברורה? סיבכת אותי.... נתתי את הדוגמא הקיצונית עם האיש והזקן כדי לשלול מראש את הטענה שאין קשר בין מראה לנשיות. כי לדעתי יש. להגדיר ולהסיק על דרך השלילה. כאילו: מה זה בטוח לא נשיות? אבל אני עדיין מתקשה בתשובתי. אולי התשובה האינטואטיבית הבאנאלית והלא-פמינסטית היא הנכונה? הרי אם אפגוש שתי בנות הרי אדע מייד לענות מי נשית בעיני ומי לא. ואם אכיר אותן עוד קצת, אז אהיה יותר בטוחה בתשובתי, ויש סיכויים גבוהים שהרושם הראשוני של יישאר הנכון בעיני אז אולי נשיות זה באמת מראה נשי בסטנדרטים המקובלים, כמובן לא המוקצנים והמגוחכים של ברבי, בתוספת תכונות אופי והתנהגות מסוימות - שעדיין נשאלת השאלה, אילו הן???

כלעוד

New member
קצת היתקלת אותי כי זה מורכב

אני מגדירה את עצמי כטום בוי נשית.
באופן רגשי ואישי אני נעזרת בהגדרה, למרות שאני יודעת שיש הרבה נשים שמתנגדות לזה.לעצם הניסיון להגדיר, לתחום, לקטלג. לי זה עושה סדר בראש, כך הדברים כאילו, ואני מדגישה כאילו, ברורים יותר. כך אני במראה החיצוני, וכך גם בנטייה המינית. אמנם עכשיו הבוצ'ה שלי צוחקת עליי ואומרת לי שאני שיא הנשיות בעיניה... טוב אולי הכול יחסי, ואולי יש לה סיבות משלה לקבוע זאת... לא יודעת קסם יקרה, כבר חזרתי ואמרתי, זה מורכב ומבלבל. אני מסכימה עם מה שכתבת ששום אודם או איפור לא ייצרו את הנשיות הפנימית האמיתית, אבל אני חושבת שהם בהחלט יכולים להוות ביטוי חיצוני הולם שלה. לדוגמא כמו שכסף לא בהכרח מראה על שמחה נניח, אלא אם כן מבטא שמחה פנימית של אותו אדם שנהנה ממנו ויוצר אותו מתוך חדוות עשייה.

אני חושבת שנשיות היא מושג סובייקטיבי

אני יודעת שבתרבות שלנו כל אותם תיאורים מייצגים כביכול נשיות סביר להניח שאישה עם ג'ינס וטריקו, שיער קצוץ ואני אוסיף- אוהבת כדורגל, לא תיחשב נשית. אני חושבת שזה לא קשור. אני חושבת שנשיות תלויה בקבלה של האישה את עצמה, את הגוף הנשי שלה, את יופיו, את כוחותיו ונפלאותיו. עם או בלי איפור, עם או בלי שיערות... אותה אישה שלא חשוב מהו משקלה או איפה יש לה שיערות וכמה... אותה אישה שתביט על העולם ותבין... תדע... תרגיש שהיא חלק ממנו (במובן הבסיסי והקדום ביותר. לא חלק מהחברה). נשיות קשורה בעיניי להכלה, לקבלה, להתחברות לבסיס ולמופלא שבעולם ובאדם. לאישה, במובן המנטלי ולא הפיזי, יש חיבור מופלא לעולם ולפעימותיו. אמא אדמה אמרו לי פעם. הוא בא לידי ביטוי בתנועה שלה בעולם, במבט. יש לה יכולת לשמוע מעבר למילים של האדם שמולה. אני חושבת שלא יהיה איפור או בגד בעולם שיוכלו לעשות את זה.

פאמקי

New member
מניחה...

שכשאומרים 'נשית' מדברים על סטריוטיפים נשיים. הרי בכולנו יש מהכל במידה כזו או אחרת, אם פנימית ואם חיצונית. לדעתי, כשמישהי תבקש לפגוש מישהי "נשית" היא מתכוונת לסממנים חיצוניים, כי נשיות פנימית, לא תמיד "יוצאת" מיד ובעזרת הסטריוטיפים שיש לנו על א/נשים, נמהר לשפוט ע"פ מה שנראה. ממש לא חושבת שכשמישהי עם סממנים גבריים, היא בהכרח אינה נשית. כאחת שיצאה גם עם נשים שמתוייגות בסטריוטיפ ה"בני" (בן), הן היו מאוד מחוברות לנשיות שלהן (גם בלי הלק, הציפורניים, הקוקו והסרפן...). אני מאמינה שזה משהו שמוקרן החוצה וקשור לפנימיות אצל אחת יותר ואצל אחרת פחות.

כולן צודקות בראייתן את הנשיות. קצת על נסיון

אישי : בתחילת דרכי בעולם הלסבי פגשתי בבר מאוד ידוע לקהילה מגוון של נשים לסביות. מגוון זה כלל (לפחות בעיני) קבוצה די גדולה של לסביות שסיגלו לעצמן התנהגות גברית על כל סימניה ולמה כוונתי : לסבית גברית מניחה יד על בת הזוג, באופן שאומר "זה הרכוש שלי" - אני קוראת לזה "יד בעלות". לסבית גברית צועקת על בת הזוג "בואי לפה מהר" בטון מאוד מאיים. לסבית גברית "אני קובעת כאן". לסבית גברית מחזיקה סיגריה כפי שגבר מחזיק סיגריה. לפעמים ניגשתי ושאלתי את הנשיות אם הן יודעות מהו פמניזם ואיך הן מסכימות לקבל התנהגות כזו (הייתי תמימה) מתשובתן הבנתי שאין להן מושג. קיבלתי תשובות של "מה ? היא בעלי !", "מה ? היא הגבר שלי" . לא התיחסתי לכך כבורות, אלא הבנתי שהתנהגות זו עונה על צורך מסוים. חסך כלשהו מהסביבה המשפחתית או חיקוי של התנהגות מוכרת מהבית. זה מה שהם יודעות. מאוד נרתעתי, מאוד פחדתי מהנגלה לעיני וחשבתי כי זהו כל העולם הלסבי וכך הוא מתנהג. אם זה מה שיש לעולם הלסבי להציע אולי עדיף לי להשאר בעולם ההגיוני שלי. לשמחתי גיליתי שלא כך הוא, בהמשך גיליתי את הרוך, את הנשיות, את ההגיון. מקווה שעניתי לכן מהיא נשיות בעיני.

למעלה