נשיאים ארה"ב

לוו

New member
נשיאים ארה"ב

שלום רוצה לדעת מה דעתם מי היה הנשיא הטוב ב´היסטוריה של ארצות הברית ? ולמה?

זהר nj

New member
קשה לענות ..כי

להיות נשיא זה לא כמו אצן של 100 מטר משוכות..אי אפשר ל מדוד נשיא בצורה אמפירית..אבל בהחלט ניתן ל הצביע על כיוונים חדשים של נשיאים ש עיצבו את האומה האמריקאיתת אני חושב ש אחד הנשיאים החשובים בעת החדישה של ארהב היה ניקסון..למרות ה סערה ש הקים סביבו...הואהראשון ש הבין כי מתחוללת מלחמה קרה עם הסוביטים..מלחמה שסופה ל עצב את העולם כולו... אולי גם קלינטון..אבל אני חייב ל זזוז..בי זהר

לוו

New member
נשיאים ארה"ב-הנה דעתי

שלום לכולן אתמול פטפטי ב´צ´אט באתר אחר ודיברתי שם עם מורה ב´היסטוריה ב´נושא היסטוריה של ארה"ב מי היה הנשיא הטוב של ארה"ב ושלחתי אי מייל לה חשבתי להביא העתק כמובא במקרא אל תמנע טוב מבעליו אשמח לקבל מכולן תגובות הנה העתק שלום ראשית סליחה על האיחור עכשו בנושא נשיאים הנבחרים ב´היסטוריה של ארה"ב אני חושב ש´הנרי טרומן הוא הנשיא הטוב ב´מאה העשרים הנה הביאור הנשיא טרומן היה צריך לעשות כמה החלטות גורלית לא פופולרי 1)הפצצת באוטומית 2)פרשת דאגלאס מק ארתור 3) הכרת מדינת ישראל אסביר כל אחד בפני עצמו 1) הפצצות באטום הירושימה הייתה עיר יפנית של כרבע מיליון תושבים .עם תעשייה ומסחר. בבוקר 6 באוגוסט 1945 טסו מעל העיר שני מטוסי קרב אמריקניים .אחד מהם הפיל על העיר פצצה אוטומית- הפצצה הראשונה שהוטלה שלא למטרת ניסוי. אלא על מנת לפגוע .שלשה ימים לאחר הטלת הפצצה על הירושימה הוטלה פצצה נוספת על עיר יפנית .נגאסאקי. כמעט לאחר מכן יפן נכנעה.ומלחמת העולם השנייה הסתיימה. הפצצת האטומיות שהוטלו על הירושימה ועל נגאסאקי הרסו כליל שתי ערים. וגרמו למותם של מאות אלפי אזרחים. האם הטלת הפצצות האלו הייתה הכרחית? הנה אציע לך התייחסויות שונות לשאלה האם הטלת הפצצות האטומיות הייתה נחוצה גאר אלפרוביץ. דיפלומטיה אטומית הארי ס. טרומן. ביקש להפגין את מלוא עוצמתה של הפצצה האטומית כדי שתשמש בידיו.בתום המלחמה.קלף במו"מ עם בריה"מ. מעצבי המדיניות האמריקאית היו משוכנעים שהפגנת העוצמה תאלץ את הסובייטים לקבל את התוכנית האמריקאית להקמת משטרים דמוקרטיים במזרח אירופה הנה דיעה נגד טרומן רוברט יונק. שבעתיים כאור החמה לעת הזאת כבר ידע שרות המודיעין של צבא ארה"ב בפרוט כי תבוסתה המלאה של יפאן אינה אלא בעיה של שבועות אחדים. "כה מושלם היה פיקוחנו על המרחב האווירי של יפן עד שידענו מועד צאתה של כל אניה מכל נמל" מספר אלפרד מקורמאק ראש שרות המודיעין הצבאי בחזית האוקינוס השקט . "היפאנים ידעו מחסור במזונות. ומלאי הדלק שלהם כמעט שאזל. התחלנו למקש החשאי את כל נמליה וכך נותקו מן העולם במידה גוברת והולכת. אילי ביצענו פעולה זאת בעיקביות לא היה צורך בהריסת עריה של יפאן על ידי פצצות תבערה ופצצות אחרות?" הנה גבור המלחמה וינסטון צ´רצ´יל .נצחון וטרגדיה הבאנו בחשבון את התנגדותם הנואשת של היפאנים. שילחמו עד הסוף מתוך הקרבה עצמית סמוראית. לא רק במרומי שדה. כי אם גם בכל מערה ומחפורת. בעיני רוחי ראיתי את המחזה של האי אוקינווה מקום שאלפי יפאנים רבים מאנו להכנע. ונערכו בשורות והתאבדו ברימוני יד. ומנהיגיהם ביצעו חגיגית את פולחן ה"חאראקירי". דיכוי ההתנגדות היפאנית עד אחרון הלוחמים וכבוש הארץ שעל-שעל. אפשר מאד שיהיה כרוך באבדן מליון נפשות אמריקאיות וכחצי המספר הזה נפשות בריטיות או יותר מכך. פרשת דאגלס מקארתור הגנרל האמריקני דאגלס מקארתור היה מפקד חזית האוקיינוס השקט במלחמת העולם השניה. ומושלה הצבאי של יפן הכבושה. כשכוחות צפון קוריאה כבשו את הדרום. מונה מקארתור למפקד העליון של כוחות האו"ם שנשלחו לעזרת הדרום. בשיאה של המלחמה הבין-גושית בקוריאה העיף טרומן את גנרל מקארתור. לא מכתב הפיטורים הבוטה הוא שנכנס להיסטוריה. כי אם העימות העקרוני בין הסמכות האזרחית לזרוע הביצוע הצבאית שלה. בחורף 50/51 התקיפו כוחות סינים את כוחות האו"ם ושלטו למעשה בשדה המערכה. אז התפתח ויכוח קשה בין הנשיא טרומן לבין מקרתור. טרומן רצה מלחמה בטונים נמוכים. מקארתור שאף להטיל 50 פצצות אטום על צפון קוריאה וסין העממית. להדביר אחת ולתמיד את האדומים שנואי נפשו ואף עשה לכך פרסום תקשורתי. תוך שהוא מערער ביודעין על הסמכות החוקתית ששלחה אותו לשדה הקרב. סילוקו מהפיקוד הצבאי העליון . הציל ככל הנראה את העולם מהפעלה נוספת של נשק גרעיני וסייע בסופו של דבר להגיע לשולחן הדיונים ולחתום על הסכם שלום. גם אם הוא עלה ב30 אלף הרוגים אמריקאי ועוד כשני מיליון נפגעים בצד הקוריאני והסיני. הנה (טרומן הרי -זיכרונות חלק ב) "הוריתי להעביר את גרנל מק ארתור אין להמנע מכל ויכוח עירני בעניני המדיניות הלאומית שלנו והוא מהווה את הצעיר עליו נסבה הדמוקרטיה שלנו. אך עיקרון יסוד הוא. שמפקדים צבאיים חייבים להתנהג לפי המדיניות וההוראות הניתנים להם. 3)הכרת מדינת ישראל המשך מחר אני מחכה לתגובות - אשמח אם אני מקבל מ´כולן ביי אליעזר

Gefen

New member
לוו בבקשה לש ר ש ר../images/Emo70.gif

ולא לפתוח בכל פעם הודעה חדשה!! שרשור - זה אומר להכניס הודעה בתגובה להודעה קיימת במקום כהודעה חדשה, ומכוון שאתמול הכנסת כבר הודעה בעניין אז רצוי שההודעה הנוכחית תכנס בהמשך של אותה הודעה כתגובה... הההסבר - הדף מוגבל במספר ההודעות ..וחבל שיפתחו הרבה הודעות חדשות לחינם, זה רק דוחף לנו מהר יותר את כל העמוד לארכיון... הפעם אני עושה את זה בפעם הבאה זה באחריותך.. תודה על שיתוף הפעולה
גפן

למעלה