נשוי + 2 ווספה

שריד

New member
נשוי + 2 ווספה

איזה אופנוע בנפח הכי גדול מתקרב לעלויות אחזקה של כלום (כלומר וספה). מת לאופנוע גדול כמו פעם... שריד

ronenst

New member
אחזקת אופנוע

לאחר 25 שנה על אופנועים מכל סוג, אני מחזיק היום BMW F650st משנת 1998 עם 150K ק"מ. האחזקה עולה את מחיר הדלק ועלות טיפול כל 10K (כ-1000 ש"ח במוסך ו250 ש"ח לבד) בלבד. עד היום לא היו תקלות ו/או הוצאות נוספות (כ-100K אני עשיתי) וזה האופנוע הזול ביותר לחזוקה אשר היה לי עד היום (והיו לי עשרות לפניו). רונן

יוסי R

New member
כמעט כל דו'ג שיש לו בעלים כמוך

ניתן לתחזק אותו בעלות מינימלית,הבעיה שאין בפורומים מספיק הסברה לכך או שאנשים נרתעים בשל "אימת האחריות הראשונה" של היבואן,כמובן שהכל מותנה גם ברכיבה טכנית נכונה ושמירה נאותה של הרוכב.

villain

New member
MZ או אופנוע דו שימושי.

אופנועים דו שימושיים מאוד זולים לטיפול. החלפים זולים פלאג אחד צמיגים זולים סט גלגלי שיניים ושרשרת זולים כמו כן אם אתה מחליק אז הנזק מינימאלי הרי אין הרבה פלסטיקה והם "נועדו ליפול".הם מאוד פשוטים לטיפול עצמי וזה מוריד עלויות(תקנה ספר טיפול של haynes או clymer).הדו שימושיים הנפוצים הם DR650 של סוזוקי XT500 XT600 של ימהה או ה-XR650 של הונדה.

villain

New member
ronest צודק חוץ מקנייה יקרה של הגרמ

ההחזקה של ה-BMW זולה אם הוא אומר(הוא יודע)החסרון לעומת היפאנים הדו שימושיים הוא העלות היקרה של הקנייה של הגרמני לעומתם.הם פשוט זולים יותר.

הערה לגבי BMW

אחרי 20 שנה על אופנועים... 2 האחרונים היו R60 ו R50 (טוב, הגעתי לגיל...). הבעייה היחידה אותה אני מוצא (ובשל כך לא מאמין שיהיה לי עוד אחד) היא העובדה שיש לך בדיוק 2 מוסכים מורשים (ועוד אחד שלא) שמטפלים באופנוע הנ"ל - המשמעות היא שאם הסתכסכת עם אחד מהם או שמחיריו לא לטעמך, כל שנותר לך הוא לגשת לשני ואם גם הוא לא לטעמך....(מישהו אמר מונופול?) עובדה נוספת היא שהתעריפים, לטעמי לפחות, היו גבוהים למדי (900 ש"ח לטיפול) ואם אתה נזקק למשהו יותר רציני- אין לך יותר מדי אלטרנטיבות למוסכים אחרים. (מהזיכרון- מחירי גדליה כ-10K לאוברול, 2000 ש"ח גיר משומש, משהו כזה גם לקלאץ'). בקיצור- כל עוד מדובר באחזקה שוטפת- לא בעייתי. יותר מזה- יקר. שוב, זו רק דעתי האישית ומקווה שעזרתי במעט, קרו- אסון

תודה, אבל...

את שני האופנועים - שיפצתי וזה הספיק לי. המסקנה היחידה היא שצריך רזרבות של כסף לתחביב הזה. זהו. נגמר. הבנתי את החווייה. בינתיים- ווספה 200 מסיבות כלכליות,אח"כ נראה מה יילד יום. ואולי עוד עשרים שנה ננסה שוב... תודה בכל אופן. קרו- אסון

שריד

New member
וספה עם מדבקות R שמרעישה כמו הרלי

כבר היה לי בעבר, שלוש שנים. מאז רכבתי על GS500, DR600 ואחרון החביב ביותר (ששרת אותי על קו י"ם - ת"א יום יום במשך שנה וחצי הXTZ750. היום אני מתחיל מחדש עם וספה ושמעתי שמועות על הBMW כזולים לאחזקה. מה עם הVX800 ? איך הוא ?

villain

New member
לא מכיר אישית אבל נראה לי ש

היתרון התחזוקתי היחידי שלו לעומת ה-סופר טנרה שהיה שלך הוא גל הנעה לאומת שרשרת.חוצמזה הוא V-TWIN בנפח 800 אז בטח לא שונה כל כך לתחזוקה מאופנועיי שני צלינדרים יפאנים אחרים באותו נפח.חוצמזה עם ניסיון כמו שלך אתה בטח יודע את רוב התשובות...

שריד

New member
הניסיון העלה חלודה והכיס לחוץ

אז הייתי עם אופנוע היום עם משכנתא ומשפחה. לכן הזהירות והבדיקה.

xfwind

New member
../images/Emo3.gifנשוי+3

XF

שריד

New member
נשוי +2 + אופנוע = נשוי +3 ?????

סחתיין עליך... תהנה... ותחלק גם לילדים...

למעלה