נשוי 17 שנים בבעיה

מסורס1

New member
נשוי 17 שנים בבעיה

אציין כי אשתי ואני לקראת טיפול זוגי כבר עוד כמה ימים,
אדגיש כי ברור לי שהאשה שאתה אני חי היום היא לא האשה שאותה הכרתי לפני 19 שנים. החיים עושים את שלהם - ילדים, עבודה קריירה, וברור לי שסדר העדיפויות משתנה.
אנחנו משפחה שניתן להגדיר אותה מסודרת - חינוך טוב לילדים (13 ו 9), בית ללא משכנתא, עסק מצליח ביותר - בקיצור אין דאגות כלכליות ומועקות. אנחנו טסים 5-6 פעמים לחו"ל, מתוכן 4 נסיעות רק אשתי ואני. נראה הכול טוב.
אבל זהו- שלא.
בשנים האחרונות אשתי מאוד כבוי וקרה. זה התחיל בזה שהיא הפסיקה לעבוד כעצמאית ומאז היא לא בדיוק עובדת. הנסיעות שלנו מחוץ לשגרה ככל הנראה לא עוזרות למעט נקודתית. הזוגיות בינינו הייתה עמוד התווך של המשפחה ועזרה לנו להגיע למקום שבו אנחנו נמצאים היום, אבל משהו בה, באשתי, לא זורם.
אשתי באה מבית מאוד עמיד ומפלה (אותה לרעה) - כל המשפחה עובדת בעסק המשפחתי למעט שנינו. משיחות שהיו לנו אני חושב שהיא הוזנחה מאוד על ידי אמא שלה לטובת אחיות שלה. האמא לא האמינה שהיא תגיע למשהו בחיים, מה שהתברר כמובן הפוך - אשתי פיתחה לעצמה קריירה משל עצמה, ללא קשר לעסק המשפחתי וזכרון הילדות מהוריםן הביא אותה למצב שהיא לא רוצה מהם כלום. מבחינתי אין בעיה כמובן, אבל אני מאוד כועס על הוריה על הדרך שבה הם התנהגו אליה כל השנים.
ונחזור לאשתי - עצם זה שהיא לא עובדת אני מאמין שחוסר התעסוקה ייצר סוג של דכאון מתמשך, אם כי לא רואים זאת מעל פני השטח, אבל אני הרבה פעמים מוצא עצמי מתוסכל מאוד מעצם היותה כבויה. את כל החופשות והנסיעות שלנו אני יוזם. אני מזמין אני מעלה את הרעיון. כנ"ל יציאות לארוחות עם הילדים וחברים. לא זוכר מתי היא יזמה סוג של רומנטיקה למעט משהו שגרתי - ארוחה במקום טוב או סרט. האינטימיות הפכה למעמסה - אנימרגיש שאני צריך לדחוף את עצמי לעשות איתה סקס. לעתים אני ממש מתבייש להציע. אי אפשר לדבר לידה בצורה שרומזת לסקס (או גסויות עדינות עדינות) וכשאני רומז משהו אז אני נתקל בסוג של "נו באמת, מה איתך, אולי די!"....
השיעמום הפך לסוג של אתגר עבורי, אני ממש מתאמץ שלא לפתח משהו כי כמעט תמיד אני נתקל בסוג של פסילה מצדה - עייפות כרונית, כאבי ראש, חוסר חשק ומה לא.
אני גבר מאוד נאמן ואמין. אני אוהב אותה בצורה שקשה להסביר, אבל מרגיש שעצם היותי מובנת מאליה.
אשמח לדעה/עזרה

גארוטה

New member
הכל כתוב

רק צריך לקרא
לי ברור ממה שכתבת שהדבר הכי חשוב שצריך לכוון אליו זה תעסוקה לאשתך ומהר.
בעצם אשתך נמצאת עכשיו בדיוק במקום בו הוריה "יעדו" לה ולא פלא שהיא עצובה, כבויה, מתוסכלת, כועסת, לא זורמת ולא כייפית.
הכעס על הוריה לא יעשה את העבודה. אתה יכול להשתמש בו כדי לדחוף אותה למצוא תעסוקה , ללמוד משהו שהיא אוהבת, לצאת
לשוק העבודה ולהשתמש בכישורים שלה...הכל רק לא לשבת בבית ולצבור תסכולים.

מסורס1

New member
רוצה לחדד

הדגשתי שהיא כבר הייתה כבויה לפני שהפסיקה לעבוד....

גארוטה

New member
לא ממש הדגשת

זה נקרא יותר שהכל קרה במקביל...אבל מה זה משנה כרגע? השאלה היא למה היא הפסיקה ולמה היא
לא חוזרת לעבוד/ללמוד/לעשות משהו עם עצמה?
זה ברור הרי שאחד קשור בשני. אשה שעבדה והצליחה והגשימה את עצמה למרות מה שצפו לה לפתע יושבת בבית
חסרת מעש, ללא עשיה, ללא שאיפות וחלומות וסיפוק..למה שלא תהיה כבויה?

1precious1

New member
מסכים

לא משנה גבר או אישה, לא משנה אם מטעמי נוחות ואפשרות כלכלית או ממשבר ופיטורין:
לקחת אדם בוגר, שאמור להיות איש משפחה עם אחריות וילדים וכולי, ולשים אותו "סתם ככה בבית" לאורך זמן זה פוגע נורא באדם עצמו כדבר ראשון.

כל הקטע של לתרום מבחינת משק הבית כולי זה שטויות לעומת השחיקה האישית והריגשית שאותו אדם עובר.
עד כמה ועד מתי אישה בוגרת בת 30 לערך יכולה להעביר את רוב שעות היממה שלה מול הקירות והאוכלוסיה היחידה שהיא מתקשרת איתה היא ילדים, הטלוויזיה, מסך המחשב ושיחות טלפון אולי קצת עם בן הזוג וההורים, זה מתסכל ברמות על, לפעמים גם מבלי לדעת ומבלי לשים לב.

תעשו (ביחד) הכל בכדי להוציא אותה ממעגל הקסמים הזה של "לשבת בבית", שתחיה קצת (גם עבודה זה לחיות), שתראה אור יום, שתתחכך בבני גילה ואינטליגנציה מתאימה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אתה צוחק או מה?

בעוד כמה ימים אתה תהיה בטיפול זוגי.
שמה תהיה לך שעה שלמה לדון בכל באופן יסודי ועמוק עם איש/אשת מקצוע.
&nbsp
בשביל מה אתה בא עכשיו לפורום? מה המטרה?
אתה לא יכול לחכות עוד כמה ימים?
אשמח להבין.

אותי נורא מעצבן שבעלי רומז לסקס בגסויות

אפילו אם כמו שקראת לזה: גסויות עדינות. זה כל כך מאוס עליי.
עד שהתחתנו אהבתי נורא את הרגעים האלה וגם את הגסויות המיניות הזולות, אבל היום כשאנחנו נשואים ויש ביננו ילדים משותפים ובלגנים אחרים זה רק מעצבן אותי. אין סיבה טובה, סתם מאוס ובטח שמאוד לא מגרה בגרוש.
רוצה לדבר גסוית תמצא מאהבת או תשלם למישהי. כשחיים יותר מדיי זמן יחד אז הגסויות האלה הופכות לנורא מעצבנות. לא בדיוק יודעת למה אבל זה ככה.

אמרלדה

Active member
הקדושה והקדשה

"זה ככה" כי זו התנייה חברתית. כי דורות לימדו אותנו שלא מבלבלים בין הקדושה לקדשה.
&nbsp
וברגע שהבאת ילדים את קדושה, הופכת ל"אם" המיתית. וכל הגסויות הקטנות האלה שייכות למישהי אחרת.
&nbsp
בד"כ, יחד עם זה, גם חלק גדול מההנאה מיחסי מין שמחים ועליזים הולכים לעזאזל, מאותה סיבה בדיוק (חלילה לא רומזת שזה המצב אצלכם).
&nbsp
זו התנייה, וכמו אלפי אחרות צריך לדעת לזהות אותה ולהילחם בה. כלומר, אולי לא צריך, אבל לפחות כדאי.

אני לא מתחברת להסבר שלך

אני הדבר האחרון מלהרגיש איזשהי קדושה. אם אני חייבת לנתח את זה אז אני פשוט מרגישה שמאז שיש לנו ילדים אז יש גם הרבה בלגנים. צריך לנהל את הבית, כל ילד והעולם שלו, החברים החוגים הבעיות. צריך קריירה, יש משפחה מורחבת עם בעיות, יש חברים ועוד ועוד. כל זה גורם למישקעים ביננו באופן הכי טיבעי. בלי להפנות אצבע מאשימה. ככה זה כשנשואים עם ילדים.
אנחנו לא הזוג הקליל שהיינו לפני החתונה.
ובגלל זה, אני מרגישה שהגסויות האלה שהיו כל כך חלק מהחיים לפני החתונה/ילדים כבר אין להם מקום, כי זה כייף רק עם מישהו שאין איתו משקעים וכעסים.

תודה. ברכות כאלה אני מקבלת בשמחה. מחזירה

גם לך איחולים דומים ומוסיפה בריאות ואושר.

סבא שלי היה אומר שכשמבקשים מאלוהים משהו בשביל מישהו אחר אז יש לזה יותר עוצמה מאשר לבקש עבור עצמך. אז בקשי בשבילי ואני אבקש בשבילך!

מוזר שאהבת את זה בהתחלה..

פתאום זה נראה לך לא מכבד?
למה?
&nbsp
חבל שאת לא מבינה שאישה יכולה להיות גם בת זוג, גם אמא, גם מאהבת, גם חברה טובה וכו.
עצוב שאת שולחת אותו לדבר ככה למאהבת ואחכ בטח תעלבי שיש לו מאהבת..

מזמינה אותך לחיות שבוע אחד לצד בעלי לפני שאת עונה לי

על מה אני מבינה ומה לא.
אני משערת שאחרי יומיים של סבל את תתקשרי אליי ותבקשי את סליחה על כל מה שכתבת למעלה

&nbsp
&nbsp

אני מבינה שאת נהנת לסבול

אני לא. ועשיתי את בחירותיי בחיים בהתאם.
אבל גם לא לגמרי הבנתי איך זה קשור לדיבור המלוכלך של בעלך.
&nbsp
בכל מקרה, ממליצה לך לקרוא את הספר "לבסוף מוצאים אהבה" אולי תביני למה דברים שבהתחלה מצאו חן בעיניך מוצאים אותך עכשיו מדעתך..
&nbsp
&nbsp

למעלה