נשבר לי.

naama141

New member
נשבר לי.

אחרי 6 חודשים וקצת.
אחרי הלידה הייתי כל כך מאושרת והרגשתי בכל טיפול בהם כזה כיף ואושר, עם כל הקושי. הרגשתי שכל יום איתם הוא ברכה.
אבל עכשיו מרגישה ש ח ו ק ה
כמו מכונה.
מכונה טובה, אבל מכונה.
רובוט שמאכיל, מחליף חיתולים, מדבר, מרים על הידיים, מניח במיטה, משחק.
אוהבת אותם מאד מאד אבל אין לי כוח. לא נפשי ולא פיזי. עייפה.
לא רואה מתי זה ייגמר, למרות שאני יודעת שמתי שהוא אמצא את עצמי יכולה לעשות ככל העולה על רוחי, ואולי אפילו אתגעגע לזמן הזה שהם קטנים וצריכים אותי.
אשמח לעצותיכן ,מנוסות.

שלישה6

New member
ענק עם המון

אין לי הרבה מה לתרום מלבד הבקשה שבסוף כל יום תימני את כל מה שהצלחת ועשית ותתמידי בזה.

רעיונות יישומיים? אולי זה זמן לחפש עבודה, או אפילו להתרענן עם חברה לערב קבוע בשביל זמן אישי. לי אישית היה יום בשבוע שהאמהות היו מגיעות מ 11-15 לשמור על הילדים ולתת לי לצאת "חופשית" מהבית. זה נשמע מעט, אבל זה נותן הרבה.

ממליצה גם לפנות לארגון אם לאם. יש כמעט בכל יישוב או מועצה. הם שוליים מישהי לעזור ולהיות איתך פעם בשבוע. העזרה הזו נותנת המון כוחות ויכולה (צריכה) להתמקד בך.

המון המון חיזוקים. זו הודעה שאי אפשר להישאר אדישים אליה. תעשי ותפני לכל מי שבסביבה שלך וניתן לשתף אותו. זה חשוב. אני בטוחה שהם יעשו כל מה שביכולתם כדי להקל ולחזק אותך.

גם אני שולחת לך
וכמה דברים שרציתי לומר לך

קודם כל את אמיצה. אמיצה בגלל היכולת לבוא ולומר מה שאת מרגישה
וחכמה על זה שאת מוציאה את זה החוצה ולא נשארת עם זה בפנים לבד.
כמה טוב שמצאת מקום שבו יוכלו להבין אותך.
יש כן המממוון אמהות לתאומים, כל אחת בשלב אחר באמהות, אבל כולן עברו ימים קשים..
6 חודשים של טיפול בלעדי בתאומים זה דבר מתיש ואינטנסיבי. הרגשות שלך לגיטימיים.
איך נראה היום שלך? יש לך עזרה?
את לבד איתם רוב שעות היום? ספרי כדי שנוכל לעזור לתת עצות.
כמו שאמרה שלישה, יש אפשרויות לעזרה אפילו בחינם.
נדמה לי , מרחוק, שאת זקוקה להתאווררות.
האם את מתכוונת לחזור לעבודה?
רציתי גם לומר לך שאת יכולה לצור אתי קשר בפרטי מחר, אנסה לכוון אותך.
תהיי חזקה!!1
הם

naama141

New member
ידעתי שזה המקום לשתף!

יש משהו בתמיכה כאן שכבש אותי עוד לפני שנה- כשגיליתי שיש לי 2 הפתעות קטנות בבטן ולא ידעתי איך לאכול את זה...
תודה על התמיכה שלכן, זה כבר עוזר.
אחרי יום ולילה יום ולילה שאני איתם, מסתבר שאכן זקוקה להתאווררות, למרות שאני יוצאת פעם בשבוע לקורס של מספר שעות, אבל זה גם כרוך בעבודה- להביא אותם לבייביסיטר, לשאוב, לנסוע כשעה ועוד. יש לי עבודה קטנה שמתבצעת ברובה מהבית, אז לא רק שהיא לא נותנת לי אוויר, אלא אפילו מוסיפה לתחושת החנק...
ניסיתי לבקש עזרה מהקרובים אלי (סבתות) אבל להפתעתי היו התחמקויות וחוסר חשק, ואני שונאת להרגיש מקבצת נדבות. אנסה לפנות למטפלת בתשלום ומקווה לשוב ולטפל במתנות האלו באהבה ובשמחה.

לגבי התאוורות ועזרה

האם את מניקה אותן במשך כל שעות היום ורק כשיוצאת את שואבת?
האם את מסתובבת ויוצאת איתם או נשארת בעיקר בבית?
מאיפה את?

אולי את יכולה לארגן בקבוק שאוב כמה ימים קודם כדי להוריד מהלחץ של היציאה מהבית.
אולי תחפשי בייבייסיטר צעירה שניתן להביא אותה לשעות ספורות, ואז כשאת עובדת מהבית, היא תוכל לצאת איתם לטייל?
יש כאן לוח מודעות, את יכולה לפרסם, אולי מישהי מכירה.

הא

naama141

New member
מניקה כל שעות היום (והלילה...)

כשיוצאת- שואבת
בעיקר נמצאת בבית ובקושי יוצאת.
אני מירושלים- ארגון אם לאם פעיל גם שם?
בהחלט חושבת להכניס למסלול יציאה שבועית כיפית כדי להטעין את המצברים, רק שאלה יעל:
במידה שאצא ליומיים תמימים מחוץ לבית, כמובן אקח משאבה (יש לי דו צדדית תותחית) לשאיבה של כל 3 שעות בערך- האם זה עלול לפגוע לי בהנקה? זה אחד החששות שלי לעזוב אותם..

לגבי יציאה מהבית, שאיבות ועזרה

כל הכבוד לך שאת מניקה כל היום וכל הלילה.
יציאה שבועית בנוסף ללימודים שלך נשמעת טוב מאוד.
את יכולה לצאת איתם במשך היום? האם את מכירה עוד נשים מהאזור שלך?
(אמרי לי מהיכן את בירושלים, כי יש כל מני מפגשים של אמהות עם תינוקות, חלקם חינמיים ואוכל להפנות אותך).
אני ידועת שמסורבל לצאת עם תאומים.... אך אם מכינים הכול מראש, אז פשוט יוצאים וזהו.
לגבי יציאה ליומיים בלעדי התינוקות - אם תקפידי לשאוב כל שלוש שעות או בהתאם לזמני הארוחות שלהם, כל פעם שתרגישי
מלאה וחייבת להתרוקן, אני מאמינה שיומיים לא יכולים לשנות כלום בנושא ההנקה.
מצד שני, אולי לך יהיה מאוד קשה לצאת להתאוורר אך בעצם להשתעבד לשאיבות תכופות.
יש מצב שאולי יציאה ליום אחד שלם, ללא לילה, תהיה קלה יותר מבחינת החזרה להנקה אחר כך. כך תוכלי לשאוב בואתו יום,
אך בלילה להגיע ולהניק ולהניק ולהתרוקן. החשש העיקרי הוא הגודש והעומס של חלב שייווצר אצלך אם לא תשאבי או תפספסי שאיבה.
מה דעתך?

מבינה לגמרי

הייתי שם. יציאה קטנה מהבית נותנת המווון כוח.. (אני עם החמודים בבית. בני שנה וחצי)
חוזרת על ההמלצה לפנות לארגון "אם לאם" http://www.emlem.co.il/#!branches/c1zdw
אלי באה מישהי במשך שנה! פעם בשבוע לשעתיים. במשך הזמן בהחלט ניצלתי את בואה לצאת קצת מהבית.. מומלץ ממש!!
תהני ותני לעצמך לנשום (אומרת את זה גם לעצמי
)

רינת1200

New member
ברור שתרגישי ככה!

זה מרתון בלתי נגמר
מעייף
שוחק
ולפעמים מדכא עד מאוד..

אני אפילו לא הייתי מאושרת אחרי הלידה - הייתי פשוט בשוק, ובדכדוך לא קל בכלל בשבועיים-שלושה הראשונים עם כל ירידת ההורמונים, והיה לי ממש קשה נפשית. והעייפות..העייפות פשוט גמרה אותי!
את לא צריכה להסביר לנו שאת אוהבת אותם.
תאהבי את עצמך, תפרגני לעצמך, קחי עזרה בתשלום אם את יכולה (גם לי לא היתה עזרה אחרת) - את מביאה מישהי, עושה לה חפיפה פעמיים-שלוש יחד איתך, כמה שצריך, עד שתרגישי ביטחון להשאיר אותה איתם לבד (כמובן משלמת לה על כל שעה), ואז פשוט יוצאת לסידורים/קוסמטיקאית/להתאוורר או כל מה שבא לך. פעמיים בשבוע כאלה ויהיה לך הרבה יותר קל וטוב. אני אישית העדפתי סטודנטיות, כאלה שגמישות בשעות ואוהבות ילדים (רצוי עם ניסיון בטיפול בתאומים או לפחות יותר מתינוק אחד בו זמנית), יש מודעות כל הזמן ביד 2 של מטפלות שמחפשות.

דבר נוסף, אם יש לך בן זוג שיכול מדי פעם (למשל בשבתות) לקחת אותם לבד להורים שלו למשל ולהשאיר אותך בבית למנוחה, תעשו את זה. בעלי לשמחתי משתף פעולה, הוא יודע שבלי להשאיר אותי מדי פעם לבד אני פשוט מאבדת שפיות

בהצלחה מותק

רינת1200

New member
דרך אגב

אני מבינה שההנקה חשובה לך מאוד?
אני לא הנקתי בכלל...
גם זה שואב (תרתי משמע) המון :))))

לא רוצה להתערב, אבל אולי שווה לשקול שילוב של תמ"ל.

naama141

New member
דבר ראשון תודה על התגובות החמות- כיף לקרוא! ועוד כמה מילים:

אכן ההנקה חשובה לי , אם כי אני משלבת תמ"ל (בעיקר לתאום שמוכן לאכול בלי בעיה). ברור לי שאם אפסיק זה יהיה מצד אחד יותר קל, אבל מצד שני- גם קל יותר להניק מאשר להכין בקבוקים, לעקר, לשטוף...
בינתיים מצאתי עזרה חלקית וכנראה גם אכניס לנוהל שבועי- בשגרה- יציאה לבד לבד לבד לבילוי/ קניות/ בריכה....
שוב תודה לכן.
אוהבת

יופי שמצאת

עניתי לך גם למעלה בהודעה הקודמת.
שמחה שלקחת את הדברים בידיים ומאת עזרה חלקית.
אני מתחברת למה שאמרת על הנקת התאומים. הנקת תאומים מאוד מעצימה. אם היא לא מעצבנת ואת מרגישה את רגעי האושר, שווה להמשיך.

למעלה