נשבר לי חלק מהשן

crema61

New member
נשבר לי חלק מהשן

אתמול בערב כשבאתי לצחצח שיניים קלטתי משהו לא נוח מהשן הקדמית . לא היה לי ברור מה זה הלכתי למראה לראות. פתאום ראיתי שחלק קטנטן מהשן נעלם . נכנסתי ללחץ חבל על הזמן
אמא אומרת לי שלא ממש רואים ושאני ישאר ככה כי אם אני ירצה לתקן את זה יתטרכו לעשות לי כתר ואז הכתר יולבש על השן ליד שתיפגע מכך..
ואני שואלת האם אפשר להחזיר את השן במלואה בלי לפגוע בעוד שן?
כמה עולה טיפול שכזה?
ומה יכולה להיות הסיבה לשבר?

תיקון

עדיף שתשאלי רופא שניים
ממה שאני מבין, אפשר להדביק את החתיכה שנשברה (אם יש לך אותה ) או אולי לייצר חתיכה מתאימה מחרסינה ולהדביק אותה, סביר שקוו ההדבקה יהיה מעט שונה בצבעו מצבע השן ולכן ברור לעין. כתר עושים על שן בודדת ולא על שכנותיה. אין כנראה צורך בכתר במקרה שלך כי כתר עושים על שן שניזוקה קשה (לאחר טיפול שורש למשל)
המקרה בו עושים כתר על שן סמוכה הוא במקרה שחסרה שן וצריך לעגן את השן המחליפה לשן סמוכה (כשלא עושים השתלה).
השן נשברה כניראה, כשקבלה מכה או מהשן התחתונה או מנשיכת עצם קשה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כל אלה שאלות שיש להפנות לאיש מקצוע >> רופא שיניים

פורום זה אינו מעניק ייעוץ מקצועי בכלל ורפואי בפרט; אנחנו לא יכולים לבדוק את השן ואת מצב הפה וודאי שלא לדעת אילו פתרונות יתאימו לך וכמה הם יעלו. רק רופא שיניים.

פופאפ

New member
רצוי להיוועץ בכמה רופאי שיניים או מי שטופל ומרוצה מאוד

מנסיון יש כמה אפשרויות בכל מקרה (קרו אפילו עקירות מיותרות )
אם זה רק אסטתי ולא רגיש לקור/חום לא חייבים לטפל
ורק לקבל אישור מהרופא שאין בכך נזק, הכי טבעי הכי בריא.
כפי שהציעו הדבקה של השלמה מחרסינה היא הטיפול הכי יקר ומתקדם
וניתן להגיע לשלמות אסטתית. עדיין מה שנשבר פעם מועד להשבר בשנית.

trilliane

Well-known member
מנהל
רופאת שיניים; ולדעתי שאלה לגולש מסוים עדיף להפנות במסר

Arana

Well-known member
מנהל
בהודעה שלה הגבתי, פות"ש שאלה על מחיר הטיפול

על כך נראה לי שגם גולשים אחרים פרט לתיתי בפורום צרכנות יכולים לענות מניסיונם, ולכן הצעתי לה לפרסם שם הודעה, ולא רק לשלוח מסר פרטי (והיא, כמובן, יכולה לנהוג כרצונה).

trilliane

Well-known member
מנהל
זה בסדר, אבל בעיניי יש טעם לפגם בפנייה פומבית לאדם מסוים

אם פותח השרשור מעוניין להציב שאלה בפורום כדי להיוועץ בכלל גולשי הפורום, לגיטימי; אבל אם הוא רוצה לפנות אישית וישירות לגולש מסוים, מן הראוי לפנות אליו במסר אישי ולא פומבית. אני יודעת שאנשים עושים זאת, לי זה צורם.

Arana

Well-known member
מנהל
לא התכוונתי שהיא תפנה אליה פומבית
(אולי זה לא הובן)

כוונתי היתה שהיא תשאל בפורום צרכנות את השאלה הכללית לגבי המחיר, ושאם הגולשת המסוימת הזו תענה מיוזמתה - שתדע מיהי ומהי ומה הרקע המקצועי שלה.

למעלה