נשבר לי הלב

אכדית

New member
נשבר לי הלב ../images/Emo14.gif

היום הבת שלי (שנתיים+8 כמעט) פשוט שיגעה אותי מהשנייה שנכנסה הביתה ועד הרגע שעצמה עיניים, לא הייתה לי שנייה של שקט למעט 15 דקות של אמבטיה, וגם אז מן הסתם הייתי איתה, זה לא בדיוק שהרמתי רגליים... היא נהייתה כזאת שובבה, בדקה היא שוברת צעצוע, צורחת, מתחצפת ועל הדרך מעיפה כאפה לאחותה בת ה-7 חודשים
כל היום אני מוצאת את עצמי צורחת כי איומים כמו "את רוצה שאני אזרוק לך את הצעצוע לפח" נענים ב"כן", ו"לכי לחדר שלך" נענים ב"לא רוצה" או שהיא סתם הולכת וזה נשכח. אפילו שיצאנו החוצה להביא משלוח ממסעדה קרובה היא שיגעה אותי, גם כשעושים משהו שהיא מתלהבת ממנו היא מוציאה את המיץ בורחת כשצריך להתלבש או לא נותנת לעשות קוקו. השיא היה כשבאתי להשכיב אותה לישון (צריך לשכב לידה עד שהיא נרדמת) היא לא נתנה לי לשים לה טיטול (ביום היא גמולה ושמים רק בלילה), עד שהצלחתי אחרי איומים שאני אתן לה לישון לבד והיא נבהלה מהרעיון - גרמתי לה להתנצל ולתת לי חיבוק ונשיקה, איך שהטיטול עליה היא התחילה לקפוץ ולהשתולל ואני מנסה לומר לה יפה לשכב שאני אכסה אותה והיא צורחת וצוחקת והקטנה ישנה
פה כבר התעצבנתי ולא היה לי כח, אמרתי לה "עכשיו את ישנה לבד, לא רוצה לישון איתך" הלכתי וסגרתי את הדלת והחדר חשוך, הייתי בטוחה שהיא תצא אחרי דקה לבקש סליחה (היא תמיד מתחנפת
) בשביל שאני אבוא לישון איתה כי היא לא אוהבת לישון לבד. אבל לא. דממה. אני נכנסת אחרי כמה דקות והיא נרדמה
כולי אכולה עכשיו מבפנים שנתתי לה לישון בהרגשה ח#א
סליחה על המגילה אבל גם לי מותר לפעמים נכון?

tomer2007

New member
אולי זה דווקא לטובה ? ../images/Emo201.gif

גם לונזו נרדם כשאני מחזיקה לו יד, אבל אם אני שמה עצמי ברגליים שלך - הייתי חושבת לעצמי שכנראה דווקא הנוכחות שלי כנראה הפעילה אותו וזה שהוא נרדם לבד זה אומר שהוא היה צריך שקט ממני... היא נרדמה בבכי או בשקט? (אם זה בבכי אז אני לוקחת הכל בחזרה...) ובקשר להתשתוללויות...נשמע מתיש
אבל זו תקופה מאמי וזה יעבור (אני יודעת שכרגע זה לא נשמע מנחם...אבל זו נקודת אור קטנה...
)

אכדית

New member
היא נרדמה בשקט, כנראה הייתה ממש עייפה

לא הייתי נותנת לה להירדם בבכי, בד"כ אני מנצלת בכי לשיחות מוטיבציה...

תאירעות

New member
יש,יש תקופות כאלה מתישות..!!

אבל.... בגדול,אם את מאיימת איומיי סרק אל תצפי שהיא תתייחס אלייך ברצינות. אם היא יודעת שלא תזרקי לה את הצעצוע או שלא תקפידי שהיא תלך לחדר עדיף רצוי ומומלץ שלא תגידי את זה סתם,היא קולטת שמילה שלך לא ממש מילה וחבל. סתם עצה...

אכדית

New member
צודקת...

לפעמים המריבות כ"כ מתישות אותי שכאשר אני שולחת לחדר והיא אומרת לא רוצה פשוט אין לי כח להרים אותה לשם. אני גמורה. למרות שלרוב היא כן הולכת לחדר, זה לא ממש עונש בשבילה, סתם פסק זמן.

tomer2007

New member
את יודעת מה זה מזכיר לי? ../images/Emo6.gif

שבעלי עומד לפני יומיים מול אלון, ולונזו משתולל על המיטה כהרגלו ובעלי מנסה לסדר את המצעים..ואז הוא אומר לו בקול רציני "אלון מספיק! את מעצבן את אבא ואתה יודע מה אבא עושה כשהוא מתעצבן???" אז אלון עוצר ומסתכל ושואל "מה?" אז הוא חושב וחושב וחושב ובסוף עונה בקול רציני והחלטי "שום דבר!!!" אותי זה קרע מצחוק.....

לא זה לא הגיוני בכלל../images/Emo70.gif

כאילו אני כתבתי את ההודעה מילה במילה ממש אותה ילדה! נשבעת לך שאפילו קרה לנו היום בצהריים את מקרה השינה,גם אני נוהגת לשכב לידה עד שתרדם, והיא עשתה לי ממש את אותה סצינה,צחקה,בכתה,צעקה,ואני כמוך איימתי והיא בשלה לקחתי אותה לחדר והשכבתי אותה במיטה,והיא בוכה כמובן,הלב שלי
אבל,אין חזרה עכשיו אחרי 2 דקות היא נרדמה,ואני נשארתי עם רגשי אשמה כבדים...... בחיי קראתי את ההודעה שלך פעמיים והייתי דיי בשוק!!!!! אולי הן תאומות??

אכדית

New member
אולי ../images/Emo3.gif

אין, היום הזה ממש שבר שיאים, אין דבר שהיא לא עשתה, זה התחיל על הבוקר בלזרוק בכוונה מגבון לאסלה אחרי קקי כאשר היא יודעת שמגבונים זה רק לפח, ועוד באה אליי ואומרת לי "זרקתי מגבון לפח" במין מבט נלווה של "נו נראה אותך מתעצבנת"... ואחרי הגן היא השתינה על המיטה+שמיכת הפוך+כרית, חלילה לקפח מישהו, והיא 4 חודשים גמולה ללא פיספוסים, לא הייתה לה תשובה למה זה קרה... וכמובן הדברים הרגילים... דרכה על האורגן (100 שקל! אין לה ערך לילדה הזאת?
) חיבקה ביותר מדי אהבה את אחותה, ניסתה להרים אותה, וגם חטפה לה צעצוע מהיד, לא הייתה מוכנה לגשת לצחצח שיניים, בד"כ היא מתלהבת, לא רוצה להתלבש, לא רוצה לנעול נעליים, אחרי הגן לא מקובל עליה שלא הולכים לגינה, כפור אימים וגשם מאיים זה לא מספק, בורחת לי כשאני רוצה לנגב לה את הפה שמלא בקטשופ מארוחת הערב... ועוד ועוד...

הדס D

New member
../images/Emo24.gifגם לנו יש ימים כאילו ../images/Emo4.gif

את מכירה את הספר היום הרע של טובה? כתבה אותו אלונה פרנקל המדהימה.... על ילדה טובה שהיה לה יום רע (בשיא היא מאכילה את הדג בייגלך מפלסטלינה...). שווה גם להקריא... מפה נשלחים לך חיבוקים ונשיקות. כולנו היינו שם....

gallish

New member
שולחת ../images/Emo24.gif גדול

לצערי אין לי תובנות (אני עוד ב"דרך" לשם.... אני כבר רואה איזה סרטים היא הולכת לעשות לי...) אבל מתארת לעצמי כמה זה קשה וכמה מתיש... קבלי חיבוק גדול ואני מאמינה שעד הבוקר היא כבר תשכח את זה

ליבי777

New member
מעולה שהיא נרדמה לבד....

אני הייתי במקומך מנסה גם היום לאפשר לה להרדם לבד אם היא לא תתנגד יותר מידי וכל מה שסיפרת....מוכר....

had3

New member
מכירה את הסיפור הזה.../tapuzforum/images/emo24.gif

אני חושבת שטוב מאוד שקבעת מחיר להתנהגות שלה בסופו של דבר והיא שילמה אותו. נכון שזה קשה אך כאן בדיוק החובה שלנו כהורים לחנך, זה הגיל שהם מנסים אותנו ובודקים גבולות. משהי אמרה לי פעם כשהקטנה עשתה בעיות עם להתלבש בבוקר: תודיעי לה שהיא תלך לגן בפיג`מה. אבל תהיי כנה ותחליטי קודם עם עצמך שזה מה שתעשי. תהיי שלמה עם עצמך ותגידי לעצמך: אני האמא הכי טובה ולא מזניחה בעולם. אני אמא שאוהבת ומחנכת את הבת שלה. וכו`. אז באמת התכוננתי נפשית וכשהייתי שלמה עם ההחלטה והיא קלטה את הרצינות באיום, היא פשוט התיצבה בשקט להתלבש...

אילתית 2

New member
יש תקופות מתישות שכאלה

אנחנו עכשיו שוב עם תקופה שכזו...בת שלוש וחצי אומנם אבל זה בא והולך לו... הכי חשוב לזכור כשאין קהל - אין הצגה! אל תראי לה שאת מתרגשת וצועקת והכי חשוב לא לאיים סתם "אזרוק את הצעצוע" לא הרי את לא תזרקי אותו הרי...פשוט לקחת את הצעצוע..כל צעצוע ששלי זורקים או מנסים לשבור באותו רגע אני לוקחת אותו ושמה בארון זה גיל של "לבד" גיל של "גדולים" גיל של "יכולים הכל" רוצים לבדוק ובעיקר למתוח גבולות העינין הוא כמה שזה קשה להתאפק להרגע ולא להראות לה ש"את יוצאת מהכלים" פשוט לאלתר לזרום לפי אותה סיטואציה הרביצה לאחותה - תגידי לה שזה אסור ולא נעים ותזיזי אותה באותו רגע להרגע וזה שהיא הלכה לישון לבד זה בסדר גמור היא ראתה שאמא לא איימת סתם ועובדה שהיא נרדמה לבד בשקט אז אל תרגישי לא טוב עם עצמך..זה קורה יש תקופות שכאלה שיהיה בהצלחה

nilichi

New member
התקופות האלו מוכרות לי../images/Emo6.gif

ואני גילית על הזאטוטית שלי , שכשהיא מתפרעת, בוכה ,והערות שלי לא עוזרות ואיומים לא עוזרים...אני פשוט ניגשת אליה ומחבקת אותה מכל הלב..... זה מרגיע אותי ואותה גם יחד. זה עידון של שיטה שנקראת "החזקה" שבה מחזיקים את הילד המתפרע בחיבוק חזק חזק וככה כאילו עוטפים אותו ועוזרים לו להתאסף בחזרה מהפיזור שעובר עליו. שיטה שנראית רע מהצד אבל באמת עוזרת לילדים . לפעמים אנחנו עם הראש בקיר , מנסים שוב ושוב את אותו הפתרון בלי לשים לב שצריך לשניה לצאת מהמסגרת ולחשוב על משהו אחר כי עובדה שמה שאנחנו עושים באותו הרגע לא עוזר. בחינוך, אני מאמינה בהצלחות של עידוד חיובי פי 10 מהצלחות של עונשים ...(למרות שגם את זה צריך, לא להיות קיצוניים כן!)

תוליק 1

New member
בסה"כ נהגת נכון ולפחות עמדת מאחורי האיום

אלא שאני לפחות הייתי משאירה אור קטן בחדר כדי שלא יהיה חושך לגמרי. אני חייבת להתוודות שאני עדיין מרדימה את בני כשאני שוכבת לידו והוא גם בן 4 ורבע.

למעלה