נשבר הלב

noraco

New member
נשבר הלב

אני חדש פה. ורואה שהרבה מהמשתתפים בפורום דווקא מבוגרים. אולי אני צריך פרספקטיבה קצת יותר בוגרת. הסיפור מעט ארוך אבל מעניין מאוד, מיוחד במינו. מעט על עצמי: משרת בצבא (מ"מ בגולני עד לפני שבועיים). למעלה מ-4.5 שנים בשירות. דתי. גר עם ההורים והאחים. הכל התחיל לפני 4 חודשים כשחבר טוב מהצבא ואשתו הכירו לי את "איילת" (שם בדוי - אבל רק השם). התחלנו לצאת ומהפעם השניה הבנתי שהדבר מתפתח בכיוון רחוק (חתונה). נפגשנו בתדירות של שבוע - שבוע וחצי בממוצע (הצבא הזה...). והפגישות שלנו היו מאוד משמעותיות. בשלב מסוים התחלנו לההחליף מכתבים ביננו (קל יותר לבטא בכתב). ואני הייתי הראשון שרמז לחתונה ("הבית הפרטי שלנו..."). אחרי חודשיים לערך אנחנו יושבים בירושלים, בפגישה שבה אנחנו מתקדמים הרבה מאוד (זה היה מיד אחרי ט' באב), ואיילת מבקשת להתייעץ איתי בעניין מסוים (כאן אקדים ואומר שהיא כבר יותר מחודש חורשת לפסיכומטרי, ומתוכננת - בפועל לפני שבועיים התחילה ללמוד לימודים אקדמאים מה שאומר שהיא אמורה להכנס על-תנאי והצלחה בפסיכומטרי חשובה לה מאוד): קשה לה לשלב את הפסיכומטרי ואותי יחד (היא כל הזמן יושבת וחושבת עלי, חושבת עלינו). והיא מבקשת שנפסיק להפגש עד אחרי הפסיכומטרי (חישוב מהיר בראש העלה שאמורים לעבור יותר מחודשיים), התשובה שלי היתה: נראה לך הגיוני? הרי הקשר הרגשי חובק אותנו עמוק, ולא לראות אותך יהיה קשה לי: נועם: את פוגשת אותי כי אולי נתחתן נכון? אילת: לא אולי...! (אז הרגשתי לאן הדברים הולכים גם מצדה שלה) לבסוף היא השתכנעה וסיכמנו שנדבר פעמיים בשבוע בטלפון ונפגש אחת לשלושה שבועות. בלילה "ישנתי" על ההסכם והגעתי למסקנה שאי-אפשר להמשיך ככה קשר, לכן דברתי אתה בטלפון בערב שלמחרת ואחרי בכי (לא ויכוח אלא הרבה אהבה ורגשותיה) מצדה, סכמנו להפגש פעם בשבוע, ועד אחרי הפסיכומטרי שלה אנחנו לא מגיעים אחד לביתה של השניה (שבוע לפני חל ט' באב, היא הזמינה אותי הביתה ונמלכה בדעתה שכן לא טוב להתחיל דברים חיוביים בשבוע כזה). בסופו של דבר לא נפגשנו 3 שבועות (לימודים וצבא) ובפגישה שאחרי הרגשנו שנינו את האהבה באוויר בילינו יום שלם יחד (היא סיפרה לי שהסיבה ל"הפסקה" היתה שהלכה עם אמא שלה ל"מקובל" הן נתנו ל את השמות של שנינו והוא אמר ש"יהיה קשה אבל צריכים לדבר והוא בחור טוב...") ואני נסעתי ברכבת האחרונה. בלילה קיבלתי ממנה הודעה שבה סיפרה לי שהתביישה לספר אבל בגלל הגעגועים בתקופה של 3 שבועות ירדה 7 ק"ג (היא גם ככה מגרדת את ה-50). אז הבנתי מה היא מרגישה כלפיי ועד כמה היא בחורה רגישה. שבוע לאחר מכן נפגשנו שוב וטיילנו בחיפה, הבאתי מצלמה וכובע מתנה (צילמתי אותי, היא הגתה רעיון לצלם אותי ולהצטלם ביחד), ישבנו במסעדה ושוב יום שלם יחד. כשעמדתי לסוע היא ביקשה שאשאר עוד ונשארתי שעה וחצי נוספות (כמובן שנהניתי). 3 ימים לאחר מכן הוזמנתי לארוחת צהריים אצל אחותה הגדולה (היא נשואה), ולאחר בירור קצר (שאנחנו לא שוברים הסכם (לא בבית שלי ולא בבית שלה, אלא של אחותה) הסכמתי ובאתי. פגשתי אותה 3 שעות לפני ("כדי שנהיה יחד רק שנינו", כדבריה) הבאתי לה את הדיסק עם התמונות שלנו והיא חטפה לי אותו מהיד (זה דבר שאני זוכר עד היום כאילו קרה אתמול). היינו אצל אחותה, סך-הכל התביישתי קצת, ובערב נפרדנו (אני לביתי והיא לחתונה של חברה). בלילה היא התקשרה (באמצע החתונה) ושחוחחנו שעה שלמה בטלפון, היא אמרה שהיא אוהבת אותי, סיפרה שנהנתה ווידאה שנהניתי אני מהיום החולף יחד. יום למחרת ללא שום התראה מוקדמת, בערב, היא התקשרה והודיעה שהחליטה להפרד. "למה?" שאלתי," כי אתה לא כיבדת אותי מספיק" ("הבאת לי מכה עם התיק ואמרת לי יאללה פעם"). אמרתי לה:" עם התיק הבאתי לך מכה עדינה מתוך חיבה כי אנחנו דתיים ולא נוגעים אחד בשניה". "על זה?" היא היתה פשוט ראש בקיר. ביום שלמחרת השדכנים ביררו ואמרו שהיא הרגישה כלום לידי היתה צוחקת ולא אומרת כלום (שוב תירוץ קלוש). דיברתי איתה שוב בטלפון אבל שוב לא היה עם מי לדבר והשיחה נגררה לבכי שלה וויכוח. 4 ימים אחרי שוחחתי עם אמא שלה (חשבתי שאולי היא בצד שלי, טעיתי) היא אמרה שזלזלתי בה ובכל פעם שהיתה חוזרת מפגישה איתי היתה חוזרת מהורהרת (בה' או הע' - לא יודע) - אני מסביר זאת בכך שהקשר שלנו היה מאוד משמעותי ובשילוב עם בחורה רגישה מאוד נוצר ה"פיצוץ" הזה. מאז עבר כמעט חודש ואני מתקשה לוותר עליה. מה עושים? *אני לא חושב שאני הייתי בסדר ביחסים האלה, אבל לא פעם סלחנו אחת לשני על דברים וגם עכשיו זה לא היה משמעותי כל-כך. * אני חי בימים האחרונים בספקולציה שהיא עשתה הפסקה חד-צדדית (ולא ניתוק מוחלט) אולי כדי לנסות ולנקות את הראש לפסיכומטרי וע"י ייאוש ממנה חשבה שלי יהיה טוב עם זה יותר מבהפסקה בהסכמה (שלה התקשתי להסכים בפעם הראשונה). * אנחנו דתיים - תזכרו את זה. *את הכובע שנתתי לה היא לא הראתה סימנים של מחזירה - זה אומר משהו?

chenby

New member
לא יודעת

דתיים או לא, אתה בחור צעיר, ונכון שזה שאתה דתי אומר שהמון מתחתנים סביבך, זה עדיין לא אומר שאתם בוגרים ממש.. לפי הכתבים שלך - אתה כותב עוד בעיניים של נער מאוהב ולא גבר בוגר להתחתן. פסיכומטרי, לא יכולה פסיכומטרי וחבר, משפטים של ילדים , מחפשת סיבות לגמור איתך מחפשת סיבות לא להיפגש, נותנת לך כל פעם טעימה ואז נעלמת.. נשמע לי שאתה צריך לשחרר. זה שהחלטת בדייט השני שהיא צריכה להיות אשתך, עדיין לא אומר שזאת האמת.. אלא שזה מה שאתה מרגיש כרגע.. ברגע שתשחרר את ההחלטה הזו ותשחרר בכלל, תתן לעולם לבוא אליך וגם לאישה שתרצה להיות איתך ולא תרצה להתרחק ממך.. עזוב מה נתת לה , ואיך היא הגיבה שהיא קיבלה את זה, זה להאחז בדברים הכי הכי קטנים כשהאמת המרה מול הפנים שלך - היא מוצאת כל סיבה לסיים את הקשר.. אז תסיים אותו, תתגבר על זה, ותכיר מישהי שתתאים לך ואתה תתאים לה באותה המידה.

שילה1

New member
בחורצ'יק-המקובלים,הרבנים והוריה החליטו בשבילה

וההחלטה שלהם-מהותית עבורה. מכאן ש-והיה והייתם נשאים,היו מחליטים עבורכם ומתערבים לכם. בקיצור-עם כל הכאב והצער,ובלי כל משחבה החזירה או לא,סימן או לא-המשך הלאה. הבחורה לא מעונינת,מחפשת איך לסיים את הקשר,או נקרעת בינך ובין המחליטים עבורה. בכלל מקרה-זה לא זה. אתה צעיר,הסתכל קדימה עם חיוך.

chenby

New member
שילה

באופן עקבי את מגיבה בשרשורים לא נכונים. פשוט, אחרי שאת קוראת את התגובות, תחזרי להודעה הראשית ומשם תגיבי..

yellow feather

New member
מה שבאמת חבל

זה שדברייך דברי טעם, וכשאני קוראת אותך תמיד חבל לי שהשואל המקורי - פותח השרשור, עלול להחמיץ אותם.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש פה בערך חמישה דגלים שחורים

לא רוצה להפגש בגלל הפסיכומטרי מקובלים הפרעת אכילה (לידיעתך, ככה קוראים לזה) הסכמים מוזרים פרידה בלי שום הקשר הגיוני אמא מעורבת מדי כמה כאלה אתה צריך כדי לדעת שזה הולך לאסון? אילו הייתם חילוניים, יכולתם להכיר חודשים, לבלות, לעשות סקס, לגור יחד. היית מכיר אותה לעומק. ככה אתה לא יודע עליה כ-ל-ו-ם. אז נכון, אתה ילד טוב ולא מנוסה, והיא ילדה חמודה. ברור שיש משיכה, סוף סוף יש גם רגש. מכאן ועד התאמה זוגית זה כמו המרחק בין חדרה לסין. אז מה עושים? כלום ורבע. תתתחיל לצאת עם בחורות, ותשתדל לא לרוץ פעם הבאה לדיבורים על חתונה לפני שהיכרת אותה כמה חודשים טובים. ואם זה לא מוצא חן בעיני מישהו שאתה יוצא עם בחורה בלי להגיד מה הכוונות שלך - תגיד לאותו מישהו שיחפש את החברים שלו, כי מי שיתחתן בסוף זה לא הוא, זה אתה. ולסיום: הכובע - הלו? מישהו בבית? מה קשור הכובע?

Goopie

New member
../images/Emo45.gif מסכימה לגמרי, עם תיקון קטן:

מה שקראת לו 'הפרעת אכילה' הוא לאו דווקא זה. יש לא-מעט אנשים, ואני ביניהם, שבמצבים של לחץ נפשי לא מסוגלים לאכול. אין לזה את היסודות הנפשיים של הפרעות אכילה, גם אם הירידה במשקל היא דראסטית ומהירה כמו בהפרעות אכילה וגם אם אוכלים אותן כמויות. אצלי זה כל-כך חזק, אגב, שכבר היו מצבים שגם כשרציתי לאכול פשוט לא הצלחתי, פיזית. (זה לא אומר שזה משהו יותר טוב להתמודד איתו.)

g u y 4 u

New member
שהיא דאגה לאסוף ממך מזכרות.

שהיא אולי לא היתה סגורה על הקשר משך זמן מה מעצמה... אולי בגלל פרשנות של הוריה לגבי התנהגותך ולחץ שלהם עליה כתוצאה מכך... מה שבטוח שהיא חיכתה ל"שעת כושר" על מנת להפרד....נראה שזה כתוצאה מלחץ של ההורים...אבל היא לא בטוחה שזה מה שהיא רוצה... ומכיוון שאין לה ברירה, והיא נאלצת להפרד ממך, היא דאגה לאסוף ממל מזכרות על מנת לזכור אותך. אולי הגיע הזמן להמשיך הלאה בשארית חייך. זה מרגיש חסר סיכוי.

אייבורי

New member
באמשך איזו חתונה בראש שלך

אתה בכלל מכיר אותה? אתם תקועים שניכם בבליל הורמונים, אני מציע שני דברים אחד, תעזוב אותה בשקט בלי ספקולציות (כבד את הפרידה שלה) שנית, מה שהרגשת נקרא התאהבות\הדלקות על חתונה תדבר רק אחרי שנה של קשר

הצעה לא רלוונטית לדתיים שומרי נגיעה

המתח המיני הוא זה שממשיך לשמור אותם ברמה הורמונלית של "התאהבות", אותו המתח המיני ימשך כל עוד לא יתקרבו פיזית, גם אם זה ימשך שנה. רק אחרי שהמתח המיני קצת יתפוגג (כלומר אחרי תקופה של קירבה פיזית) הם יהיו פנויים לראות אחד את השני כבני זוג, לבחון את ההתאמה ביניהם ולפתח את התקשורת ברמה הפונקציונאלית. זה יכול כמובן לקרות רק אחרי החתונה. אני מסכימה עם מריוס שהבחור צריך למרות ההתאהבות בה הוא נתון, לנסות לבחון התאמה ביניהם כבני זוג כי עושה רושם שיש הבדלים גדולים בהשקפות העולם שלהם ובהשקפות שלהם בנושא משפחה - הבדלים שעלולים להרוס בהמשך נישואים.

noraco

New member
וזה מה עשיתי

התקשרתי אליה היום בצהריים. כדי לבקש סליחה לפני יום הכיפורים (אני כבר 3 שבועות מחשב ברשימות מי האנשים מהם אני צריך לבקש סליחה ועל-מה), "שלום מיטלוש" (עליז) "זה נועם" עניתי, "מה שלומך?" שתיקה ארוכה מהצד השני של הטלפון. כל קריאה פשוט לא נענתה ואחרי למעלה מדקה של "איילת, הלו? רק סליחה לפני יום-הכיפורים לא מעבר" היא ניתקה את השיחה (אין לי מושג מה היא עשתה מהעבר השני של הקו). שלחתי הודעה (בהנחה שלא שמעה אותי) שאני רוצה רק לבקש סליחה ("באין צדקי"). היא שלחה הודעה אחרי חצי שעה בערך שהיא סולחת ומבקשת שלא אתקשר יותר. מה תגידו על זה? (מריוס אני סקרן במיוחד ממך)

מריוס זכריה

Member
מנהל
נשמע לי סופי למדי...

באמת שאין לי איזו תובנה מיוחדת. היא אמרה כבר קודם שהיא רוצה להפרד, והנה, היא עקבית. --- אבל פתאום, תוך כדי שאני כותב, עלתה לי כזאת תחושה מאוד עקשנית. תחושה שהיא רק ניחוש, אבל מרגיש לי בבטן נכון. אני מנחש שאולי הסיפור הוא סיפור של מישהי שתלויה תלות חולנית באמא שלה, ושהכל בא משם. [תזכור שזה רק ניחוש, תחושת בטן]. כאילו יש שם שני קולות - הקול שלה, שרוצה להיות אתך, והקול של אמא, שהיא אולי שפוטה שלה, שאומר לה: לא, תלמדי; זה כן הבחור בשבילך; זה לא הבחור בשבילך וכולי. זה יכול להסביר את הסיפור כולו, כולל התנהלותה בטלפון הזה. מה שכן, גם אם הניחוש הזה נכון, כלומר היא אוהבת אותך אבל אמה מתנגדת - עדיין אין לזה שום סיכוי. כי אם זה נכון, הרי שהיא אדם ילדותי מאוד, שלא השתחרר מהוריו, וזה אומר זוגיות ממש חולנית. --- אבל זה כאמור היה רק ניחוש. המציאות הפשוטה היא שהיא חתכה את הסיפור. לפחות זכית לבקש סליחה, והיא חשבה על זה וסלחה לך. קבל את זה ככה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ובקריאה חוזרת של הסיפור שלך...

אני משוכנע שהניחוש שלי נכון. תראה, כל התפניות בסיפור הזה לא קורות כשאתם יחד, אלא דרך הטלפון. כשאתם יחד, אתם מתקרבים בכל פגישה. ברגע שאתם נפרדים, אחרי כמה שעות או ימים, מגיע טלפון שלוקח אותכם צעד או שניים אחורה. למה זה קורה? כי מישהו בוחש שם. ואנחנו כבר מנחשים מי... אבל שוב: גם אם זה נכון, אל תיפול לפח של לרדוף אחריה. שבת שלום.

g u y 4 u

New member
באין צדקתך.... מעניין.... ../images/Emo6.gif

אם כבר - "בהן צדקי".... אולי באמת אין צדקתך... או אין הצדקה למעשיך. סליחה לא תעזור. שחרר חביבי. שחרר. היא שחררה.

זה הזמן לשבת לכתוב שירים

עם לב שבור הם יוצאים הכי מוצלחים... ועכשיו ברצינות, כנראה שקודמי צודקים, מסיבה לא ידועה שאנחנו יכולים רק לנחש אותה, היא החליטה לנפנף אותך. אין לך מה לעשות נגד זה וכנראה שהסיבה תשאר תעלומה לעולם. בכל מקרה, תתנחם בכך שאם היא זרקה אותך בגלל שנגעת בה עם התיק, אז אולי זה קצת מזל שזה קרה, אני מתארת לעצמי שקשה לחיות עם מישהי עם רגישות יתר מוגזמת שכזאת... תאר לך מה היה קורה אם היית בטעות, רחמנא ליצלן, דורך לה על הרגל... בקיצור, זה כנראה לא נועד להיות.

noraco

New member
יש לי כבר משהו

צודקת. העניין עם הרגל באמת יכול היה להיות לא נעים (עם כמה ציני שזה). מריוס, לאט-לאט אני מבין שהאמת כואבת, אבל עדיף לדעת אותה, מאזאתמול שהיא ניתקה את הטלפון די "ירד" לי ממנה (לצערי), אני פשוט מתחיל להזכר במערכון ההוא של קצרים שבו הבחורה הנפלאה שהכיר ה"גיבור" היא לא אחרת מאשר אחת שברחה מבית-משוגעים (זה רודף אותי בימים האחרונים). יש לי עוד משהו להוסיף: 4 ימים אחרי שיחת הפרידה, דיברתי עם אמא שלה (שלא היה לי קשר ישיר איתה עד לאותה שיחה) שהסכימה לשמוע אותי ואמרה: "אתה לא הכרת אותה! היא היתה מאחורי מסיכה לידך!" אמא שאומרת כזה דבר על הבת שלה?! אלה מילים אחרות למושג צביעות. לא?

למעלה