נשברתי לגמרי

נשברתי לגמרי

סליחה שאני נכנסת כך לפרוק את התסכול שלי גם אם אני לא כותבת כמעט אבל מאמינה שיש מכם שהיו שם. נשארתי ממש בלי מילים וזה לא אופיני לי . יש לי ילדה מקסימה חכמה , תלמידה טובה וטובת לב ומוכשרת ויש לה גם טוראט. יש לה 3-4 חברות ילדות טובות מהפחות מקובלות בחברה ואני חשבתי שהכל בסדר הטיקים באים והולכים ולא עושים מזה עיניין , יש התפרצויות ועוד אבל באמת חשבתי שאנחנו מתמודדים לא רע ולא מתכחשים אבל זה גם לא במרכז החיים ובילדה נראת מאושרת , יש לה חיי חברה פעילים באמת וחשבנו שהכל סביר. פתאום משום מקום הילדה החליטה לרדת במשקל (וזה משמח כי היא קצת אובססיבית באוכל) ואני עושה התעמלות יחד איתה ותוך כדי היא מתחילה לבכות שנמאס לה שאצלה הכל מקולקל היא שמנה עםצ תלתלים ויש לה טיקים וילדים לועגים לה ותארה סיטואציות לא נעימות בכלל מצד הילדים ( לא החברות שלה). (בבית היא לא חריגה בכלל , שלושת ילדי מקסימים מוכשרים ומאובחנים) חיבקתי , הקשבתי , שאלתי קצת , אמרתי שיש כל מיני ילדים והחברות שלה שמכירות אותה אוהבות אותה והחשוב הוא שהיא תאהב את עצמה אבל אני יודעת שזה לא זה וכמו שהיא אמרה לי ...את לא מבינה צריך להיות במקומי כדי להבין. לפסיכולוג היא לא מוכנה כרגע ללכת ואני מרגישה שאם נלחץ זה יגרום לה להרגיש שונה יותר. מה אתם אומרים ברגעים כאלה? איך עוזרים? איך עוברים את זה תוך חיזוק הילדה כשיש ילדים כל כך רעים בחוץ שבאמת לא מגיעים לקרסוליים שלה? שולחת את ההודעה בלי לקראו אותה שוב למרות שאני יודעת שהיא מבולבלת מאוד והדעמעות חונקות אותי . תודה לכל מי שיתן עצות מנסיון לילה טוב - יעל

שביק

New member
יעל חביבתי, אני הייתי מושיבה לידי, או עושה

איתה טיול רגלי קטן בערב, רק שתיכן, ומשוחחת איתה על כל התכונות הניפלאות שיש לה. כמו שסיפרת כאן כמה שהיא מוכשרת וכו' וכו''.....לחזק ולעודד. אני מזמינה אותך ליצור אתי קשר טלפוני כך יהיה לי הרבה יותר קל לתת עצות וכלים. (אני לא כל כך אוהבת לכתוב הרבה וארוך). אלו ועוד הדברים שעשיתי עם בני בעבר כאשר ניתקלנו בבעיה מאד דומה מבחינה חברתית. את הטל אתן לך במסר אישי . התקשרי נא מחר במהלך היום. בינתיים לילה טוב והישתדלי להירגע ולהרגיע. שולחת חיבוק משביק

מירב1965

New member
היי יעלי שמחה לראותך כאן שוב../images/Emo24.gif

לשאלתך, זה תהליך , ילדתך כרגע בתוך הסערה שלה המילים החמות והנכונות שאת אומרת לה כרגע אולי לא נשמעות אצלה ולכן אני חושבת שקודם כל תאמרי לה שאת מבינה אותה , תאמרי לה שמאוד חשוב שהיא סיפרה לך ושיתפה אותך כי כך תוכלי לעזור לה ואף תיתני לה כלים להתמודדות שם בחוץ (בהמשך הדרך). כשהיא תרגע יותר תדברי איתה כל הזדמנות תחזקי אותה כמה שהיא חכמה,יפה ומוכשרת בעיניך ותמני בפניה את כישרונותיה . תאמרי לה שהילדים שלועגים לה לא שווים את התייחסותה בכלל ושהיא תמיד תלך זקופה כי היא לא אשמה שיש לה טיקים אבל מצד שני יש לה במה להתגאות ובכלל שאת בטוחה שבהמשך הילדים יראו את היופי הפנימי והחיצוני שלה ובעיקר את היכולות המצויינות שיש בתוכה. בהצלחה!

היי יעל,

יש שירשור בהמשך העמוד, שבו מופיעות כמה תגובות שיכולות לעזור לך. (אני כתבתי שם משהו שעונה לדעתי בדיוק על השאלה שלך, אבל תקראי את התגובות של כולם באותו שירשור, כי יש שם עוד הרבה רעיונות טובים...) חוצמזה, שמתי לב לזה שילדים מאוד-מאוד מתעודדים כשהם מדברים עם ילדים אחרים שסובלים מאותה בעיה. ראיתי גם במפגש אצל הלנה וגם ביומולדת של התינוקת שלי, איך כל החבר'ה הצעירים ישבו ביחד ודיברו על הכל... לדעתי כל אחד מהם הבין שהוא לא "לבד בעולם" עם הבעיה הזו. אולי תציעי לה להגיע לאחד מהמפגשים שבהם מביאים ילדים / בני-נוער... עוד אופציה, אם מדובר בילדים ספציפיים ש"מובילים" את הבלאגן נגדה, תשקלי לערב חלק מההורים שלהם. אם מדובר בהורים אינטליגנטיים ונאורים, יכול להיות שהם ישוחחו עם הילדים שלהם ו"יורידו אותם" מהגב של הבת שלך... מקווה שהיא לא תמעיט בערך-עצמה בגלל האספסוף שסביבה...

השגיא

New member
יעל מעבר לעצה הנכונה של הצוללת לגבי מפגשים

עם ילדים שסובלים מאותה בעיה, אני יכולה לאמר לך מנסיוני, (ואני לא יודעת אם זה תקף גם לילדתך אבל זהו ניסיוני שמבוסס גם על הורות וגם על הוראה), שלפעמים ילדים נשברים רק ע"מ להישבר ליד אדם אהוב שבו הם בוטחים. העובדה שבתך מסרבת להיפגש עם פסיכולוג רק מחזקת אצלי את ההשערה הזו. כלומר, לא בהכרח היא מצפה שתפתרי את הבעיה. אולי היא פשוט רוצה שתקשיבי, שתהיי אמפתית, שתהיי עוגן, שתשאלי אותה מפעם לפעם מה קורה בתחום הזה... שתדעי..! בעיקר שתדעי. כמו בשרשור שצוללת צירפה צריך בעיקר לחזק, אבל למרות שזה שובר, אל תקחי מבתך את התנסויותיה על קשייהם. זוהי ההתמודדות שלה. זה מה שיבנה אותה. ומכאן היא תצמח. ילדים רבים סובלים מילדים אחרים בעת שהם גדלים. לא רק טורטניקים. תהיי שם בשבילה ע"מ להקשיב ולחזק. את הפתרונות היא תביא מעצמה. ואין לי ספק שהיא תצליח. גלית

הלנה

New member
יעל יקירתי../images/Emo24.gif

את ה"עצות" שלי נתתי לך כבר בטלפון... אבל מה שלא כולם יודעים כאן זה איזה אמא נפלאה וחכמה את ולכן אני רגועה כי אני יודעת שלמרות שאת נמצאת עכשיו בסערת רגשות...את תמיד יודעת מה נכון לילדים שלך ואין לי ספק שביתך תהיה נערה ואישה מקסימה ואהובה כמו אמא שלה. אוהבת אותך מאד אחותי
ואני כאן בשבילך תמיד.

תודה

תודה על התשובות של כל אחת ואחת מכן ותודה גם להלנה ולאפיק המקורי על ההקשבה והעזרה. מעניין שגם אני נוהגת לגמד את הילד שפוגע בילדי בנקודות החולשה שלהם ולחזק את החוזקם אבל אף פעם לא חשבתי שהם באמת מאמינים לזה אלא שזו דרך שלי להגיב. דבר אחד ברור הוא שאני חייבת למצאו דרך לדבר על הטוראט והרגשות שלה כי למרות שאצלנו הנושא פתוח לחלוטין וללא שום בושה היא מאוד מאוד לא מוכנה לגעת ואולי כי זה מדי כואב.אני לא ממש יודעת איך לעשות את זה. אני מאוד מקווה שילדי יצמחו ויתחזקו מההתנסויות האלה אבל מאוד קשה לי עם זה. תודה ענקית לכם. יעל.

last day

New member
תגידי לה שציפור עם טוראט סיפרה לך

שהיא הייתה קטנה המצב שלה היה הרבה יותר גרוע היא הגרה לארץ חדשה, לא דיברה את השפה, לא היו לה חברים והייתה מנותקת לחלוטין, ואז הטוראט הופיע במצב בינוני, עם טיקים ווקולים ומה לא. ולקחו אותה לטיפול פסיכולוגי, אבל לא אבחנו שזהו טוראט. אז ילדה קטנה בת 8 בארץ זרה , בלי חברים ומשפחה קשה שעושה לה חיים קשים כי עובר עליה תופעה לא מובנת אבל היום הציפור הזאת היא הציפור הכי חזקה בקן

שביק

New member
הי יעל, רציתי להוסיף עוד משהו: בני, נה לאכול

כפייתית כנער. אך עסק בספורט ככל שרק יכל וכך הצליח לשמור פחות או יותר על משקל נורמלי. אבל האכילה היתה בהחלט כפייתית. גם כיום הוא מסוגל לאכול הכל ומערבב יחד בצלחת. מכל המינים והסוגים והטעמים. נכדתי (15) היתה מלאה - "עד אפס מקום" מרוב אהבתה לאוכל. לפני כשנתיים החלה באכילה מבוקרת. היא עדיין אוהבת לאכול, אפילו מאד. היא עוסקת בספורט במידה רבה מאד וכך מצליחה לרדת ולשמור על משקלה. כיום היא בעלת גוף נאה בהחלט. מה שאני מציעה, לעודד את בתך לעסוק בספורט לשם ירידה ושמירה על אכילה עתירת ירקות ודל שומנים וסוכר. כך כולכם תצאו נישכרים. בהצלחה משביק

../images/Emo2.gif מצטרפת לכל ההמלצות ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif ומבקשת להוסיף

שגם הבן שלי סבל מאד מבעיות חברתיות קשות עד לתיכון. בתקופות הקשות שלו הייתי מחזקת ומעודדת ותמיד הבטחתי לו ש... עוד יבוא היום וכל אלו שמציקים לו יאכלו את האבק שהוא ישאיר מאחוריו... ואין לי שום ספק בכך ואני מאמינה בזה בכל ליבי... רוצה לומר, שאם רק תאמיני בילדה - תצליחי לחזק את כושר ההתמודדות ואת הכושר המנטלי שלה
אבל, יש משהו בדבריך שקצת "הקפיץ" אותי יותר: "פתאום משום מקום הילדה החליטה לרדת במשקל (וזה משמח כי היא קצת אובססיבית באוכל)".... אני מציעה לך לשים לב טוב, טוב שהילדה לא מפתחת הפרעות אכילה. ואת זה אני מוצאת לנכון לציין על רקע העובדה, כי נערות הסובלות מהפרעות אכילה מתוארות בספרות הקלינית כבעלות תכונות האופייניות להפרעה אפקטיבית ולהפרעה אובססיבית קומפולסיבית. יש גם משותף בין הפרעות אכילה לתסמונת טוראט בעיקר בכל הקשור לפעילות של הסרוטונין במוח. אצל אנורקטים נמצאה הפרשה גבוהה של סרוטונין, המשפיעה על צריכה פחותה של קלוריות ועל שינויים בהתנהגות ובמצב הרוח, כגון חרדה, אובססיה, פרפקציוניזם ופגיעה עצמית. יש אף חוקרים, המעריכים שהסובלים מאנורקסיה מרעיבים את עצמם כדי להפחית את רמת הסרוטונין ובכך להפחית את החרדה שהם חשים. אני מצרפת דף מידע בנושא, שנכתב על ידי מרכז המידע של הכנסת - וממליצה לך לעיין במידע. במידה ואת מזהה סימנים בכיוון של הפרעות אכילה אני ממליצה בחום להתייעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר.

שלום גובלינית

קודם כל אני מאמינה בכל ליבי שילדי יגיעו רחוק מאוד וגם יבריקו שם, אני לא יודעת עד כמה ילדים שלי מאמינים לי או חושבים שאני מנסה לעודד אותם . לגבי החלק השני ,יש משהו אובססיבי באופן שהילדה אוכלת (ויש לה קוים של OCD באופן כללי וגם משהו כאילו העיסוק באוכל מרגיע וממלא איזה חוסר ולכן ראיתי ברצון שלה לשמור יותר על המשקל סימן שטוב לה יותר היא רגוע יותר ולכן היא היפתיע אותי יותר כשפתאום שיחזרה דברים כואבים מבה"ס ואנחנו באמצע החופש הגדול ; זה היה אחרת אם היא היתה חוזרת מב"הס כעוסה כי מישהי אמרה ; הרגשתי משהו יותר עמוק שלא ראיתי קודם אני עם יד על הדופק אם כי ההמלצה הגורפת היא לא להתערב ,אבל האמת היא שאילו יכולתי והילדים היו מסכימים היתי מצמידה לכל אחד מהם פסיכולוג צמוד וישנה טוב יותר בלילות. תודה רבה - יעל

last day

New member
עוד יבוא היום וכל אלו שמציקים לו יאכלו את האב

כל כך מסכימה עם המשפט הזה, התסתכלתי על עמודי MYSPACE (למי שלא מכיר, זהו אתר גלובלי שאתה פותח עמוד משלך וככה אנשים מכל העולם מכיר אותך) של ילדים מהכיתות שלי בארה"ב ואני חייבת לציין שאחרי המעשה הזה אני מרגישה הרבההההה יותר טוב

../images/Emo27.gifשום OUTING ושום "עציצים"... ../images/Emo20.gif

ברור שאם LAST DAY לא מעוניינת - אז היא לא תפרסם את הפרטים כאן... ובכלל (וגם בפרט) - לא יזיק לסמוך קצת על שיקול דעת של אנשים...

שום סגנון ושום "אבטיחים"

ברור שצוללת שאלה שאלה הגיונית, סבירה ומשתמעת... ובכלל (וגם בפרט) לא יזיק לענות בעדינות ובהומור...

למעלה