נשאר ידידים

ספר יקר

New member
נשאר ידידים

מה אתם אומרים על קשרים שמגיעים לסיום ומגיעים לסיכום: "אבל נשאר ידידים" ?
האם יכולה להיות ידידות בריאה כשיש רקע היסטורי של חברות? האם זה תלוי במשך זמן החברות? יש לכם ניסיון חיובי עם ידידות כזו?

לי באופן אישי יש רק ידיד אחד כזה, והוא די חדש דנדש, ואני תוהה אם זה קשר בריא.

בהחלט אפשרי

אני מכיר זוגות אחדים שנפרדו ונשארו ידידים טובים. הידידות היא אמיצה במיוחד בגלל ההיכרות האינטימית שהייתה ביניהם.
גם אני עצמי- בן זוגי ההראשון נשאר ידיד טוב שלי במשך עשרות שנים (עד שנפטר) גם לאחר שנפרדנו. הוא הכיר את בן זוגי הנוכחי, והיינו נפגשים ארבעתינו (עם בן זוגו ובן זוגי) גם כאשר גרנו במרחקי טיסה זה מזה.

בהחלט אפשרי

אבל דרושה תקופת צינון מסוימת (לפחות חודש), כדי שדברים ישקעו ויישכחו. הידידות לעולם לא תהיה "נקייה" וחסרת מטענים, ולדעתי גם לא 'צפופה' מדי, אבל בהחלט אפשר להישאר ידידים. יש לי מערכת יחסים כזאת עם האקס שלי שיצאתי איתו 10 חודשים, ונפרדנו כשהוא טס לשנה לאוסטרליה. זו הייתה תקופת צינון מספיקה :)

ספר יקר

New member
האם אתה מרגיש שהניתוק החד (נסיעה לחו"ל)

הקלו על סיום הקשר הלא קצר בכלל, או דווקא הקשה?

שום סיום איננו קל

בלי כל קשר לנסיעה, אני הייתי מתנתק לכמה זמן, כי זו הדרך שלי להתמודד עם פרידה מבחינה רגשית.

עם החבר הראשון חידשתי קשר אחרי שנה וחצי, אבל הוא כבר התחתן ולמרות שדיבנרו כמה זמן זה התרופף בסוף כי הוא לא כ"כ רצה להיות בקשר עם עולמו הקודם או שפשוט כבר היה בעולם חדש משלו עם אשתו שתח'. דבר שהבנתי למען האמת. יהיה זה שקר להגיד שלפעמים מחסירים פעימת לב מקול של אהוב מהעבר, או שחשים מדקרת געגוע בלב לימים עברו. אבל אם שמים את הדברים בפרופורציות אפשר לנהל ידידות כזו או אחרת (אך שוב, לא ידידות קרובה מאוד)

ספר יקר

New member
אוקיי, תודה

גנימדס

New member
אם אתם באמת ידידים

נטו,
משני הצדדים.
ששני הצדדים רוצים להישאר ידידים -הכל טוב ויפה
אבל אם צד אחד רוצה יותר מידידות ולא יקבל אותה- כאן תהיה הבעיה.

מנסיוני בעבר , הרבה פעמים "נשארתי ידיד". מתחת לפני השטח קיויתי שיתפתח משהו אחר, אף פעם זה לא קרה , הוייתי קצת מאוכזב.
הפעם היחידה של"השאר ידידים" באמת עבד, היה כששנינו לא נמשכנו אחד לשני ובאמת רצינו רק ידידיות.

ספר יקר

New member
זה ממש כמו במקרה שלי..

אני לא לגמרי השלמתי עם חוסר הרצון של, א', מי שיצאתי איתו בחודש האחרון, שהדברים יימשכו, ואני נתלה בזה שהוא מדבר על ידידות, בכך שאולי הוא בכל זאת רוצה לבחון אפשרות לקשר רציני.

אח שלי אומר שרק אם אמצא גבר אחר שישבה את ליבי, אני באמץ אצליח להשלים עם ניתוק הקשר עם א'.

בינתיים נראה שא' מתנער גם ממפגשים כ"ידידים", ולכן אני לא בטוח שגם בקשר ידידות הוא חפץ (אם כי מאז שהכרנו הייתי מתחבט לא פעם בשאלה האם כשהוא אומר לעיתים שלא מסתדר לו מועד מפגש - הוא בוחן כמה האדם רוצה במפגשים איתו, או שהוא באמת לא יכול להפגש. כעת נוספה אוצפייה שלישית: שהוא פשוט לא מעוניין להפגש).

אני מתגעגע אליו, אבל נראה שהדבר החכם יהיה לא ללחוץ על מפגשים. אצל החברים המשותפים (זוג הומואים נשואים שתכף יחזרו מחופשה בחו"ל) אנחנו נפגש בכל מקרה, בין אם ארצה בכך ובין אם לא, וכשזה יגיע אצטרך להתמודד עם זה.

והאביר האמיתי על הסוס הלבן? מקווה שהוא יגיע

בגלל שאתה עדיין מאוהב, אני ממליץ לך

לוותר על "הידידות" ולמחוק את מספר הטלפון. אחרת תישאר "תקוע" הרבה זמן באותו מקום. כידוע, גברים צריכים להרגיש ציידים. גבר שרודפים אחריו, בורח יותר מהר.
אם יש סיכוי שהוא יתחרט, זה רק אם הוא ידע שאתה לא מחכה לו.

חחח לא כל גבר הומו צריך להרגיש צייד...

יש גם הרבה כאלו שירגישו מוחמאים מזה שמחזרים אחריהם דווקא...

אני חושב שזה מצוי יותר אצל גברים סטרייטים

הגבר הצד את בחירת ליבו. אולי אלו רגשות שיוריים מהחברה האנושית הפרה-היסטורית.
גם אני חושב שחיזור עקבי ומתמשך של גבר אחרי גבר, מחמיא למחוזר, כפי שאמרת, חולפי, ועשוי להניב אהבה מצדו של המחוזר.

ברור שיש שגם כאלו שיוחמאו מהחיזור. אבל בד"כ,

רוב (אני מודה שזו הנחה ולא באמת בדקתי סטטיסטית) הגברים לא בנויים כך.

גנימדס

New member
אצלי

זה כמעט תמיד נגמר רע (או ממש זוועה)
עצתי:תברח,
תברח עכשיו,
תברח מהר,
תברח רחוק,
תברח!!!!!!!!!!!!!!

אחיך צודק מאד

אפשרי, רק אם

אפשרי רק אם אף צד לא מאוהב. מניסיון. אם יש משיכה, זה יכול להחזיק מעמד. אבל אם צד אחד מאוהב, באיזשהו זמן, זה יתפוצץ בפנים או שיתמוסס (כשהצד המאוהב יתייאש).

avitano

New member
אני והאקס....

אני והאקס שלי יצאנו
לא הסתדרנו
נפרדנו
ניתקנו קשר ביוזמתי
אחרי חודש וחצי דיברתי איתו שוב
התחברנו
ואז עברנו לגור דירה מול דירה
מאז אנחנו החברים הכי טובים
אנחנו עדיין גרים אחד ליד השני