נר ראשון של חנוכה

גלבועא

New member
נר ראשון של חנוכה

חג החנוכה נחשב אצל הוריי כחג ציוני למהדרין, חג חילוני להפליא, ולכן לאור מחשבה זו הם ניסו להופכו לסוג של טקס "לאומי" ודרכו לחנך אותנו. בנר ראשון של חנוכה, תמיד סבתא שלנו היתה אצלנו, תמיד אמי הכינה פלאצקאלאך [כך קוראים לזה? לביחבות מתפוחי אדמה], הדלקנו נר של חנוכה והלכנו לבקר את דודה סופי והבעל שלה שהיה איש משרד החוץ והם היו שכנים שלנו. לא היו להם ילדים, אנחנו היינו הילדים שלהם. הם לא היו דודים שלנו אלא חברים של סבי ע"ה, וזו היתה חברות מרתקת של עשרות שנים בין אנשים נטולי ילדים לבין סבתי עם ילדה וארבעה נכדים. אני זוכר את מטבעות השוקולד, את הנרות שקיבלנו והלכנו אתם ברחוב בגאווה דלוקים וצועקים "באנו חושך לגרש", ואבאמא לא מעליבים, לא צורחים "תתנהגו יפה" - נותנים לנו להיות. חג שמח לכם

alona 9

New member
חג חנוכה שמח ../images/Emo138.gif../images/Emo137.gif

אור ואהבה לכולם..

m i t a l y

New member
חג חנוכה שמח לכולם

אצלנו, השנה, מצוין לראשונה חג חנוכה משפחתי. היינו אני, בעלי שהשתחרר אתמול מבית החולים, בתנו הקטנה ולשמחתי הרבה מאוד הגיעו גם ילדיו של בעלי וכך הדלקנו נרות, שרנו וברכנו ואכלנו ארוחת ערב חמה שהכנתי. ולקינוח, אלא מה, סופגניות. כמה הצטערתי שמעולם לא חגגנו את החג הזה בחיק המשפחה. מה שכן, מכיוון שאני ושתי אחיותי ואמי כבר לא חיות בקיבוץ (חוץ מאחי), אמי מדליקה נרות בסוף החג, בסופ"ש הבא. בתקווה שבתי הקטנה תבריא (אין אצלנו רגע דל
) - נהיה שם.

גלבועא

New member
עכשיו חמותי התקשרה מניו-יורק

לברך את הנכדים בחג שמח, במיוחד את הנכד לו קנתה נעליים שמאוד רצה.

למעלה