נרקיסים

goldr

New member
נרקיסים

בט"ו בשבט שתלתי פקעת של נרקיס בתוך עציץ מאוד קטן. היום הנרקיס צמח לגובה של כ- 65 ס"מ, הנחתי אותו במקום עם שמש והוא החל לפרוח בפריחה צהובה יפהפיה. יש לי שלוש שאלות למבינים בעניין זה: 1. האם להשאיר אותו במקום עם שמש? או אולי עדיף מקום מוצל? 2. האם יש צורך להעבירו לעציץ גדול יותר בשל גובהו הרב, או שאין בעיה בעציץ הקטן? 3. ושאלה כללית בנוגע לנרקיס: עד מתי אמור לפרוח והאם יפרח שוב באביב הבא מאותה פקעת?

shlumbergera

New member
נרקיס הוא צמח בצל ולא פקעת.צריך

שמש והרבה. לא צריך שמש קייצית. בד"כ פורח עד סוף מרץ וזה כבר נחשב למאוחר מאד עבורו. כך שמאד מענין שאצלך רק עכשיו החל לפרוח. אני מניחה שאם פריחתו צהובה הוא גם בעל ריח משכר. הגובה שלו הושג עקב הצימוח באזור מוצל. אם גם גבעול הפריחה גבוה הוא עלול להישבר - אבל אם באזור ללא רוח סביר שיחזיק מעמד. חבל להעביר אותו, היות וגבעול הפרח עלול להיפגע. מצד שני, כדאי לתת לו אפשר ות להעמיק שורש. האפשרות היא להעמיד אותו על אדמת עציץ שעומקו פי 3 ולהשקות את שני העציצים לרוויה. השורשים שלו יעברו דרך פתחי הניקוז של העציץ ויעמיקו הלאה. לפני כן לבדוק את חורי הניקוז בעציץ הקיים ולוודא שמי השקייה אכן מתנקזים דרכם.

goldr

New member
הנרקיס שלי מודה לך, אבל רק עוד שאלה

מה קורה בתום הפריחה, והאם מאותו בצל יפרח נרקיס נוסף בשנה הבאה?

oferessel

New member
עקרונית כן

אבל בעוד כמה שנים כשהוא יתרבה (מאוד) הוא יפסיק לפרוח. כדי לפתור את הבעיה תצטרך להוציא את הבצלים ולדללם.

מייקלה1

New member
בתום הפריחה להשאיר את הבצל בעציץ,

להמשיך להשקות מידי פעם.העלים יתחילו להצהיב ואח"כ , להתייבש. לא להסיר את העלים כי זה השלב בו הבצל, דרך העלים אוגר מזון לעונה הבאה. מאותו בצל ייתפתח נרקיס בעונה הבאה ואולי הבצל ייצור עוד בצל קטן.

למעלה