נרדמת על הידים

נרדמת על הידים

בתי בת החודשיים וחצי החלה לאחרונה להירדם בבכי רק על הידים. כל מי ששומע את זה אומר לי: "זה לא טוב" לא באמת?!... אני יודעת שזה לא טוב אבל מה אני יכולה לעשות?! ניסתי לשים אותה במיטה איך שהיא מראה סימני עייפות אבל איך שאני מתכופפת לכיוון להשכיב אותה היא מתחילה לצרוח. ניסתי גם לחכות לשלב שהיא כבר מנקרת, אבל שום דבר אני רק מראה סימנים שאני הולכת להניח אותה במיטה היא מתחילה לצרוח אפילו בלי לפתוח את העיניים וכשאני מתיישרת היא מפסיקה - ממש כאילו מפעילים אותה עם כפתור.. גם ניסיתי להשכיב אותה בוכה ולשבת לידה ולהרגיע ולתת מוצץ אבל זה נהפך להיסטריה. בקיצור ניסתי הכל!!!! מה ניתן לעשות? האם זה מוקדם מדי בשביל לעשות משהו ונגזר עלי לחכות שהיא תהיה גדולה יותר בשביל חינוך?

mich12345

New member
האם טוב לך עם זה כרגע?

עזבי מה כולם אומרים. האם כרגע זה מפריע לך? אם כן אז אפשר "לחנך" גם בגיל הזה, אבל אם לא מפריע לך כרגע שימי פס על כולם. אפשר לתקן את ההרגלים גם אחר כך, הרבה אחר כך.. אני הרגלתי להירדם לבד בגיל 4 חודשים, ההרגלים החדשים התמסמסו עם יציאת שיניים וכמה מחלות, חזרתי על זה בגיל 8 חודשים, ומדי פעם יש רגרסיות, בעיקר כשלא מרגיש טוב (גם בגללי, כי אני רוצה לישון וסוחבת אותו איתי למיטה). בכל פעם שהוא "שוכח" להירדם לבד הוא חוסר לזה מהר מאוד אחר כך, תוך יום-יומיים. אם את מחליטה שאת רוצה להרגיל להירדם במיטה, שתי עצות: 1) לבנות שגרה וטכס השכבה שמסתיים עוד לפני שהיא עיפה (עיסוי, אמבטיה, אוכל, סיפור/שיר ולמיטה) 2) אני השתמשתי בשיטת הרם הורד של החלוחשת לתינוקות. מצריך אורך רוח אבל אצלנו עבד מעולה ללא בכי. הקטנה שלך טיפונת צעירה לזה לטעמי

עונה:

לא הייתי מגדירה את זה כטוב, אבל לא מפריע לי כל עוד היא שוקלת 5 קילו... אני מאמינה שיפריע לי כשהיא תשקול 10 קילו!!! האמת כנראה מרוב שמפחידים אותי שאני עוד אצטער אח"כ על זה שאני נותנת לה להירדם כך אז אני נלחצת בעוד שסה"כ כרגע זה לא כזה נורא (חוץ מהבכי) ואם זה באמת כמו שאת אומרת עוד ישתנה מליון פעם אז אולי כדאי לי לזרום איתה כרגע עד שהיא תגדל קצת ויהיה אפשר "לחנך אותה". תודה לך על התשובה. אשמח לעוד חוות דעת מנסיונכן.

mich12345

New member
לדעתי

לדעתי תמשיכי לזרום איתה, היא עוד קטנה. שלי שוקל עכשיו 11 ק"ג וזה אחת הסיבות שהתעקשתי איתו על זה. לדעתי אם תבני שגרת שינה ותשכיבי אותה יותר מוקדם יש סיכוי שהמצב ישתפר ללא מאמץ ניכר או בכי

יש לנו שיגרת שינה.

אמבטיה, החשכת הבית וכדומה. האמת שהיום רחצתי אותה מעט קודם ב-18:00 והאכלתי אותה, אז אומנם היה בכי אבל היא נרדמה כבר מ19:00 ועדיין ישנה עד עכשיו שזה שונה מימים אחרים שהיא נרדמת אולי בסופו של דבר באזור 22:00.. מעניין איך יראה הלילה שלנו אחרי ההירדמות המוקדמת הזו...

אז כשהיא תשקול 10 ק"ג תרגילי אותה

להירדם אחרת. אין טעם לדאוג ממשהו שיקרה או אולי לא יקרה בעתיד. כל עוד הסידור הזה נוח לשתיכן, אין סיבה להחליף אותו. היא לא תהיה "מפונקת" בגלל זה וכל הרגל אפשר לשנות.

../images/Emo53.gifמצטרפת לבעיה....

בלילה יש טקס שינה (עיסוי, אמבטיה אוכל וכ') ולרוב נרדמת במיטה בעצמה וגם אם לא אז נרדמת על היידים ללא בכי, הבעיה מתחילה במהלך היום נרדמת רק על היידים ולאחר בכי ממושך(כשהיא על הידיים) אם במקרה (נדיר מאוד)היא נרדמה בעצמה כשהיא במיטה היא מתעוררת אחרי 20 דקות מקסימום (אך ברור לי שהיא עוד עיפה). הדבר מתיש מאוד כיוון שגם כאשר נרדמה כבר היא מתעוררת כאשר אני מנסה להניח אותה במיטה לכן או שהיא ישנה עלי שעה-שעתיים... או שאני נכנסת איתה לישון. והאמת היא שהסידור הזה לא נוח לי אני חייבת את הזמן הזה לעצמי לאכול, לקרוא, ללמוד (אוטוטו סוף הסימסטר)וכ', מעבר לזה שכל היום סובב סביב ההשכבה שלה. מה ניתן לעשות? איך ניתן להרגיל אותה בגיל כזה קטן? (כמעט שלושה חודשים) והאם לא יעשה לה נזק? סליחה שיצא ארוך אני פשוט מיואשת...היום יותר מבכל יום אחר....

pima2

New member
בן 5 חודשים אותו סיפור

בדיוק עכשיו נאבקתי איתו חצי שעה בבכי היסטרי עד שהוא נרדם. הוא אוהב להירדם על הידיים, אבל לאחרונה נהנה סתם לשכב על הידיים ללא סימני הרדמות וזה הופך למשהו מאוד ממושך. עקב העובדה שבני שוקל כבר 7 וחצי קילו ומזג האויר נהיה חם, אני מסתובבת איתו שנינו מזיעים, זה התחיל להיות מעיק קצת (קצת הרבה...). אני מנסה ללמד אותו להירדם במיטתו. בינתיים זה יומיים של צרחות, נראה כמה זמן אני אחזיק מעמד. גלשתי באינטרנט לחפש מה אנשי המקצוע אומרים בעניין והיא מה שמצאתי:

יליול

New member
לקנות כדור פיזיו!

תקנו כדור פיזיו - אפשר לשבת שהוא על הידים ונשען על הכדור ולקפץ בעדינות - הרבה הרבה יותר מלהסתובב על הידים

לדעתי מוקדם מדי לנסות ללמד

אותה להירדם לבד. אמיתי בן שנה ונרדם כשהוא שוכב עליי (רק עליי,והוא כבד מאוד).זה לא תמיד נוח אבל זה נוח יותר מלשמוע אותו בוכה.לרוב זה נמשך מס' דק' בודדות.

למעלה