חזרתי היום בבוקר מסיני, אלחמדוללה ../images/Emo99.gif
רמאדן קארים. כול סנה ואינתום טייבין. בלי להיכנס לפרטים כרגע, מאוד נעים לעבור את הגבול, את המחסומים בכבישים והמקומיים, מצרים ובדואים כמובן, שמחים על כל ישראלי שמגיע. נסענו עם הרכב (כרגיל). אני וידידה עם דרכונים זרים, ועוד ישראלית אחת, ברכב ישראלי עם (הפעם) טריפתיק שמאפשר לנוע בחופשיות אל מעבר לתחום הרגיל של חוף דרום סיני עד שארם וסנטה. צללנו בראס-שיטאן, בד´הב, בראס-נצרני, ובמרסא-ברייקה (ראס מוחמד), הכל מהחוף עם הרכב. הצלילות נהדרות. לדעתי, התחממות המים בים בכלל, עושה בינתיים רק טוב לכמות הדגה במפרץ אילת (אם כי ניכרת פגיעה באלמוגים). אתמול, דקה לפני הכניסה למים בפעמון (בלו-הול) בד´הב, 10 מטר מקצה הריף, קיפצו מולנו שני דולפינים. בקניון היו כמה לוקוסים ענקיים, כמו שמזמן לא ראיתי שם. אחד מהם ממש חסם את כל המעבר ב-40 מטר, ולא זז עד שהבועות מהווסת שלי לא דיגדגו לו בעיניים. המלצה חמה על צלילה מהחוף במרסא-ברייקה: היאכטות לא מגיעות לשם (זהו איזור הקמפינג של רס-מוחמד). ההגעה עם הרכב והכניסה למים קלות מאוד, והכל פשוט שמור להפליא, שום אלמוג לא שבור, הדגים לא בורחים. תענוג. גם ראס-נצרני - אולי האתר האחרון שעוד פתוח ללא תשלום לצלילה מהחוף באיזור שארם-א-שייח - הפתיע לטובה: המון דגה, מים חמימים ואלמוגים מדהימים כתמיד, בעיקר בחלק הצפוני יותר, אחרי הטיפ (עם הזרם...). טיילנו עם הרכב אל א-טור וואדי פיראן, וחזרה דרך סנטה קתרינה. ההרגשה בטוחה לחלוטין, כל האנשים הטובים באמצע הדרך מסבירי פנים ורק מבקשים למסור לישראלים שיגיעו, ושיעשו טובה ויחליפו ראש ממשלה (ביננו, פשוט אין טעם לנסות להתווכח על פוליטיקה בסיני...). לגבי צלילות בסיני - ידרשו ממכם לקחת הדרכה מקומית, או להראות תעודת מדריך (נדמה לי שגם דייבמאסטר יספיק) כדי למלא מיכלים. במספר מקומות (לה-סירן בנואייבה, לדוגמא) תדרשו להציג לוגבוק עם לפחות 25 צלילות, וכמובן גם צלילה ב- 6 חודשים אחרונים. בד´הב, עקב התחרות, קל יותר לשכור מיכלים, אך טרם הבינותי אם הדרישה היא למדריך מקומי, או רק תעודה. בקניון בד´הב עומד שוטר בלבוש אזרחי, ניגש אל מי שלא מוכר לו, שואל מי המדריך ומבקש ממנו להראות תעודה. בכל מקרה, אם לא צללתם מספר פעמים באתרי סיני, עדיף גם לכם לצאת אל הצלילה עם הדרכה מסודרת. מי שבא עם מיכלים מהבית, שישתדל להגיע לאתר הצלילה מוקדם בבוקר, או לצלילות לילה, שאז לא יציקו לו. יש עוד טיפים לגבי צלילות מהחוף והתניידות בסיני (לאחרונה, במסגרת הגברת האבטחה בדרום סיני, החמירו את הדרישות לגבי בדואים המבקשים להדריך מטיילים, והם נדרשים להוציא אישור במשטרה - הפילו להליכה פשוטה מהחור הכחול אל ראס-אבו-קלום. בכל מקרה, התברר לנו שאין בעייה לטייל באופן עצמאי, רק קחו את הדרכון איתכם). אם תרצה הסברים ספציפיים יותר, אנא שאל. בכל מקרה, אני חושב שכדאי להימנע מטיול חופים בסיני בחודש הרמאדן החל עלינו לטובה, ולחכות עד לאחריו. פשוט יהיה פחות נעים כשכולם מסביב צמים ומסתגפים. הדבר אינו תופס לגבי ספארי מיאכטה, אך במקרה זה זו פשוט לא העונה, לדעתי (הימים קצרים).