נראה לכם

נראה לכם

שבאמת אפשר להאמין בשידוכים?? ולמה הכל נראה לכם אמת? הטהור הזה, הכי טוב והכי יעיל?? אולי לא לכל אחד זו הדרך הטובה??? זה רק הולך וניהיה מסובך.... ולדעתי הרבה שקרים מסתמנים על הדרך.

קליט

New member
זה לא בעיה

כי אתה יודע שאתה לא יכול להאמין לירקן בשוק . .

שםאנילא

New member
אכן כן...כי העובדה היא שלעיתים כן יוצא מזה מש

משהו ואנשים שלא האמינו מתחתנים לא?

קליט

New member
זה לא ענין של אמונה

זה ~עובדה~ שהשיטה היא מעולה ! . אז ברור שיש גם כשלים בשיטה . יש שדכנים שמרמים, יתכן מצב שאחד הצדדים מאוד ירצה את השידוך והוא לא ישים לב ל""פרטים הקטנים"", יתכן מצב שאנשים לא מבררים מספיק וכו` וכו` . אם תסבירי למה את מתכוונת - נוכל לעזור לך .

קליט

יש שידוכים שהתפרקו אפילו שהיה ברור שהכל מצוין בין בני הזוג. לעמות זאת יש זוגות שהתחתנו בדרכים שונות קצת וחיים באושר... ז"א בכל דרך יש פיקשושים והצלחות. אני רק תוהה האם באמת כל אחד מיועד למצוא את הזיווג רק בדרך השידוך.[?] כי הרי יש רבים מאושרים בדרכים אחרות ולא רק בדרך הזו. ואגב, בקשר למבררים מספיק- כמה שתברר לעולם לא תגלה את האמת אלא אם כן אתה מברר אצל מישהו שמכיר אותך ורוצה בטובתך וגם יודע הכל על הצד השני.ואם אתה לא מכיר מישהו כזה, תכלס לא תצליח לברר את האמת. ולצערי כמעט איבדתי אמון בבירורים אחרי כמה מקרים שממש, אבל ממש הגזימו בתאורים לא נכונים.

מה שבטוח

שכשזה לא בשידוך השקרים עוד יותר גדולים..ואין אפשרות לברר לפני!

בואי נדבר קצת על שקרים.

יש שקרים שכולנו נסכים שהם שקר אחד גדול. כמו למשל: יצאתי איתך חודשיים. התאהבתי בך עד מעל לראשי. ואז פתאום נזכרת שאתה בכלל נשוי??? שקר גס. על זה כולם יסכימו {וזה עוד לפני שאת בטח הולכת להוציא אותו מוועד הורים
} אני מכירה אדם שכ"כ קנאי לאמת עד שכשהיו שואלים אותו מה השעה היה עונה:"בשעון שלי השעה כך וכך". כדי שלא יוציא מפיו חלילה דבר שקר. המשקר "שקרים לבנים" או מעגל פינות כשהוא חושב שכך ישמר השלום/סטטוס קוו. "הספל נשבר" {במקום שברתי לך את הספל} "לא. אין לי על מה להצהיר." "לא. השמלה לא משמינה אותך" "הצ´ק בדואר" "אני עכשיו עובד על ההצעה שלך" וכו´ וכו´ ועכשיו, בהנחה שבחור לא סוחב שקר חודשיים ומגלה את האמת בפגישות הראשונות. במבט ראשון זה אכן נראה כי מדובר ברמאות שאין שני לה. מעשה שלא יעשה. עוול וחתירה תחת אושיות האמת. אולם, יתכן כי אותו בחור שהציעו לך שייך לאותו זן של בחורים שלא מודע לבעייתיות שבזיוף הגיל/משקל/מקום לימוד/עבודה... לדידו מדובר בשקר לבן האם לזרוק אותו? האם בגלל זה לאבד אמון ולהכריז: כולם שקרנים? רגע, האם אנחנו איננו "משקרות" כשאנו מגיעות לפגישה במחלצותינו, באיפורנו, בעדשות מגע ובנעלי עקב {ובל נזכיר כמה אביזרים שמתחת לבגדים}. ודאי שאנו משנות מהאמת. והגברים, המגבעת והחליפה בפגישה, זה לא שינוי מהאמת?

קליט

New member
ואפילו כתוב ש"משנים מפני השלום" ! .

כך שאפשר להבין "שקרים לבנים" .

שםאנילא

New member
כולם "משקרים" לפני החתונה..תהיי רגועה...גם בד

בדרכים האחרות ליציאה או לפגישה מעלימים פרטים אין קשר לדרך שבה אנו מכירים

maccabist 1

New member
עלמא דשיקרא.

בכל דבר בעולם כיום נמצא השקר.וגם בשידוכים. מניסיון אישי וכואב אני אומר "כן,ישנם שקרנים" אנשים כבר התרגלו לצערנו לשקר בנושא הזה,כך הם חושבים שזה אמור להתנהל,וכך הם מסתירים ומטייחים דברים ואפילו לא מרגישים שעשו משהו גרוע כי `כך כולם עושים`. הציבור החרדי התרגל לשקר בנושא זה,זה נהפך להיתר. החובה שמוטלת עלינו היא לא להיות תמימים,לקחת כל דבר בע"מ. וכן,עדיין שידוך הוא הדרך הנכונה.היכרות ארוכה לא תורמת הרבה לחיי הנישואין. אם אדם ירצה לשקר לך אז הוא יצליח. ובמאמר המוסגר,אני פשוט שונא שקרנים או טייחנים למיניהם,אני מודיע את זה לבחורה.ומבחינה רגשית יש לי בעיה להתאהב בבחורה ששיקרה או שתשקר עליי.אני לא מתבייש להצהיר את זה בפגישות מתקדמות.

שםאנילא

New member
את חושבת שיש דרך אחרת יותר אמינה?! ../images/Emo4.gif

שהעולם שם קסום ללא שקרים ותככים...?

למעלה