נראה לכם מוכר?:

נראה לכם מוכר?:

40,700 בני-נוער רובם חילונים, משתמטים משירותם הצבאי. אפשר, מותר, ואף הכרחי להצטרף אליהם. אם אתם לא רוצים להתגייס, או אם אתם לא רוצים לאבד 3 שנים מחייכם, אם אתם פשוט מפחדים (או לא מפחדים) מהמלחמה, ואם אתם רוצים להיות אזרחים כמו שאר בני-הנוער בעולם, קומו ועשו מעשה. תשתמטו מהצבא. אולי צריך צבא למדינה, אבל אסור שיהיה זה צבא של נוער חסר עמוד שדרה, אשר ימשיך להתגייס ויהי מה. אם הנכם מעונינים להצטרף לתנועת נוער המונית וארצית, שתהפוך את המדינה הזאת למדינה מודרנית ודמוקרטית בה תוכלו להיות עצמכם, לחיות את חייכם ולא להסתכן במלחמות מוטלות בספק, הצטרפו אל עשרות האלפים שכבר עשו זאת- בני נוער יקרים, תשתמטו. 40,700 איש כבר עשו זאת. בקרוב יוצאים לפעילות שטח בתיכונים בכל הארץ. רוצים לדעת עוד? --------------------------------------------------------------- אני בא מפורום שינוי בו מישהו הפיץ זאת, מישהו יודע משהו על מהימנות הנתונים שהוצגו למעלה? מישהו יודע לאיזה תקופה הנתונים מתייחסים (יש לזה משמעות רבה)? תקופה של שנה? שניים? עשר? אשמח למידע מבוסס ומהימן! (אשמח גם לגילויי סלידה מן הדברים הנ"ל ומההשתמטות).

Sern

New member
הנה לך

25% מכל מחזור שרות לא מתגייסים (נתון שנמסר ע"י חבר הכנסת אמנון רובינשטיין בהצעת חוק מטעמו, 1998) 20% מהמתגייסים מכל שנתון לא מסיימים את השרות (נתון שנמסר בין היתר בראיון עתונאי עם תא"ל ישראל איינהורן, 1996) 9% נוספים מכל מחזור הם תלמידי ישיבות שלא מתגייסים. סה"כ 54% מכל שנתון לא מתגייסים. וזה לא כולל את הערבים אזרחי ישראל, שרובם לא מתגייסים. הנתונים נלקחו מהאתר של פרופיל חדש. והידד לסרבנים מכל צורה וסוג. ארם.

Deathatred

New member
החישוב שעשית איננו נכון

אפילו בהנחה שהנתונים הגולמיים שהבאת עדיין נכונים היום.

Sern

New member
אצלי,

20 פלוס 25 פלוס 9 שווים 54, אבל מי יודע - אולי תוכל לחדש לי. אני לא אחראי למקורות של הנתונים האלה, כמו שאמרתי הם נלקחו מהאתר של פרופיל חדש לבקשת פותח העץ. כל מחקרי הסרבנות, כולל גם הנתונים שהוצאו מצה"ל בבג"צ עקב סעיף "חוק הציבור לדעת", מראים שהיא (הסרבנות) רק התגברה בשנים 1999-2003. כמובן שרוב המשתמטים הם לא סרבנים "פרופר", כלומר לא מדיעה פוליטית, אז קשה למצוא נתונים חדשים בעניין. אבל אני מניח שהנתונים מעכשיו ואלה מלפני חמש שנים לא שונים בתכלית. ארם.

הנה ההסבר...

20 אחוז מכל מחזור גיוס לא מתגייסים (לא ברור אם זה כולל תלמידי ישיבות או לא, אבל נניח לצורך הנקודה שלא). כלומר, המחזור כולל 80%. מתוכו לא מסיימים עוד 25%, 25% מתוך 80% זה 20%. ועוד ה 9% של תלמידי ישיבות. מדובר ב 49%. זו הטעות בחישוב שלך. בכל אופן, לא ברור אם הנתונים הגולמיים שלך נכונים...

למרות הטעות בחשבון, אני חושב שזו

חרפה!!! 49% שלא מתגייסים? (למרות שהייתי נותן נסיבות מקלות ואומר ש10% לא יכולים מבחינה גופנית), אז נשארנו על 39% עדיין גבוהה מאוד.

למעלה