נראה לי שבדיקת הזרע השניה טובה יותר

אפרסקה

New member
נראה לי שבדיקת הזרע השניה טובה יותר

היי נבות, אתמול קיבלנו תוצאות של בדיקת הזרע השניה. אמנם המדדים קצת שונים אבל נראה לי שהשתפרנו בריכוז. לגבי השאר אני לא חושבת. בפעם שעברה היה 1 מ"ל (יום גרוע) עם ריכוז 12 מיליון, מורפולוגיה 4% לפי קרוגר, צמיגות תקינה ותנועתיות חלשה ובינונית אבל אחרי השבחה 70% תנועתיות. הפעם זה לפי מדד WHO. נפח 4.5 מ"ל (איזה הבדל!) ושימו לב לריכוז- 57 מיליון לפני ההשבחה
ו-22 מיליון אחריה!! מה אתן אומרות על זה?
נראה לכן שזה קשור לויטמינים שהלעטתי אותו? בכל מקרה הצמיגות הפעם "צמיג מאוד", צורות פתולוגיות 69% שהבנתי שלפי WH0 זה בינוני, תנועה באחוזים 35% לפני השבחה ו-75% אחרי. כמו כן כתוב משהו שאני בכלל לא מכירה, אחוזי תנועה אחרי שעתיים 30 ואחרי השבחה 75. אגלוטינציה יש (מה זה?) מה אתן אומרות? מישהי יכולה להסביר לי קצת? תודה, אפרסקה . אגב, המכפשה עוד לא באה ואני כבר מתיחלה להתעצבן!!

נתנאלה2

New member
נשמע ש

את יכולה להכנס להריון מהכמות והאיכות הזו...... אישית אני חושבת שהבדיקה הקודמת לא נעשתה בתנאים אופטימלים ולכן יצאה כל כך גרועה, ברור שיכול להיות שכל הויטמינים שלקחתם עזרו לפי הבנתי ישנם גורמים רבים שמשפיעים על זרע, ומעבר להם אל תשכחי שזרע מתחדש כל 3 חודשים ויכול להיות שהיצור הקודם היה קצת דפוק. מה זה משנה בעצם, העיקר שתצליחו, עכשיו יש לכם את כל הסיבות לכך.

אפרסקה

New member
כן, אבל מה עם המורפולוגיה והתנועה?

הרי הם יצאו לא טובים בהחלט. והרי יש וריקוצל שמסביר (לפחות) את המורפולוגיה. אז ברור שהריכוז נראה לי ממש טוב, השאלה אם זה עוזר בכלל אם הם בקושי זזים ואם התנועתיות שלהם חלשה. מצד שני, לפחות זה מראה שזה מאוד משתפר אחרי טיפול.

יש לכם מורפולוגיה של 31% תקינים

נראה לי אחלה (אני חושבת שלפי WHO זה בתחום הבינוני). אגלוטינציה זה כשתאי הזרע "נדבקים" אחד לשני. שיהיה בהצלחה!

ליזט2

New member
אפרסקולה מתוקה .....

אין לי מושג לגבי תוצאות הבדיקה אבל חייבת לשאול מהם הויטמינים שנתת לבעלך ואם תוכלי לומר לי ... יש לכם בעית זרע בכלל? תזכירי לי את סיפוריך עם אפשר ..... ולגבי תוצאות שאלת את הרופא שלך ? ועם כן אז תעדכני ולגבי הוריקוצל מתי אתם עובריםאת הניתוח? תודה חמודה

אפרסקה

New member
ויטמינים+בעיית זרע

ליזטוש, יש לנו גם בעיית שחלות- שחלות פוליציסטיות- בדרגה בינונית וגם בעיית זרע בדרגה בינונית... בקיצור אנחנו שואפים לבינוניות...
הבעייה העיקרית בזרע היא המורפולוגיה והתנועתיות בפעם שעברה היו ריכוז וכמות נמוכים אבל זה מאוד השתפר אז אולי זה באמת היה יום לא מוצלח. לגבי הויטמינים, נתתי לו מה שהבנות פה המליצו: ויטמין E שנקרא גם ויטמין הפוריות ליקופן שזה ויטמין שמקורו בעגבניות מולטי ויטמין לגבר שדאגתי שיהיה בו הרבה אבץ, ושם יש גם ויטמינים אחרים מהקבוצות החשובות: B, C. מעניין אותי אם זה באמת מה שעשה את ההבדל. אני מניחה שאי אפשר לדעת, אבל בנות פה אמרו שזה אכן שיפר מאוד את הריכוז. לגבי הוריקוצל, עוד לא החלטנו... הרופא שלי מציע לנסות שני סבבי טיפולים לפני ניתוח כי זה במצב 2 שזה נחשב בינוני (3-4 זה קשה) אנחנו עוד צריכים לחזור לאורולוג שלו להתייעצות.

ליזט2

New member
הבנתי......אז כמה קפסולות הוא צרך

זה נשמע כמו 3 קפלסולות אחד מכל דבר האמת שגם אני נותנת לבעייתי שלי
ליקופן אבל אפילו לא חודש מלא וגם סוחט לי ת'מיץ עד שהוא מועיל בטובו לא לעשות לי התקף לב "איכס הכדור תקוע בגרון , נמעס לי לא רוצה " ועוד כאלה ומעצבנים אחרים ..... בקיצור מה שמות הויטמינים של הבעלול שלך? וכמה הם במספר?
אני לא יודעת איך אני הולכת לשכנע אותו לעוד ויטמינים אבל מה שהכרחי - הכרחי דובשנית תודה

אפרסקה

New member
אכן שלוש קפסולות ../images/Emo184.gif../images/Emo184.gif

וזה תמיד כזה טקס מצחיק הוא מסיים לאכול ואז מוציא קפסולה אחת מכל קופסא שותה בולע שותה בולע שותה בולע ואני תמיד צוחקת עליו שהוא כמו הזקנים בקופת חולים עם מיליון התרופות שלהם... לגבי סוג הויטמין, אין משהו מסוים שאני קונה, מבקשת ליקופן למשל ואיזה סוג שיש, לוקחת. זה די יקר, אבל אני חושבת שזה כנראה שווה את זה.

ellieg

New member
שאלה בנושא איקקלומין וזרע

בעבר (בסיבוב 1 שלנו) בעלי לקח איקקלומין והיה שיפור מבחינת כמותית (הבעיה שלנו כמותית). בסיבוב הזה ההזרעה הראשונה 26 שבועות אחרי האיקקלומין האחרון שהוא נטל עדיין נשמר השיפור (30 מיליון). בהזרעה השבוע היה ירידה דרסטית (7 מיליון). רציתי לדעת עם יש מישהי נסיון עם איקקלומין בשיפור כמות זרע? האם הגיוני שהשיפור נשמר 26 לאחר נטילת הכדור האחרון? או שהשיפור לא היה קשור? הבעלול מתחיל שוב פעם איקקלומין בעקבות הירידה, רציתי לשמוע דעתכן.

ellieg

New member
../images/Emo32.gif אפרסקה שכחתי לשים ../images/Emo32.gif קודם

לא רוצה לפגוע ברגשות שקפצתי נושא

ליזט2

New member
בעיקרון אני אמורה לבקש ....

מולטי ויטמין לגבר ולדאוג שיכיל המון אבץ? וכמה עלה לך הליקופן ? 5% או 10% או 15% ? וממש הצחקת אותי ....

נעמה122

New member
אפרסקה, נשמעת לי בדיקה מעולה.

במיוחד מה שמעודד שיש הבדל בין הלפני והאחרי השבחה, זאת אומרת שיש סיכוי גבוה להיכנס להריון ב- IUI.

אפרסקה

New member
עדכון בענייני מכשפה סרבנית ../images/Emo58.gif

המכשפה שלי עדיין מסרבת פקודה... כמעט התפתתי לעשות בדיקה ביתית אבל חבל על האכזבה כי ברור לי שזה לא זה. למרות שאולי זו שיטה טובה לקרוא לה, בפעמים הבודדות שעשיתי בדיקה היא תמיד הופיעה שעה בממוצע לאחר הבדיקה...
בכל מקרה, התקשרתי לרופא להתייעץ, אמרתי לו שזה היום ה-37 ועדיין נאדה. הוא אמר שאם שום דבר לא ישתנה עד יום שלישי, שאני אבוא לאולטרסאונד ובדיקת דם... מה אתן אומרות, אולי הוא יראה שם אפרסקון קטן שוחה?
בכל מקרה, ממה אתן חושבות שזה יכול לנבוע? ממתח אולי, זה באמת משפיע? בבדיקה ביום ה-21 (כשלא היה זקיק ואולי פיספסנו, לא ברור) היה טיפונת נוזל בדוגלס. ביום ה-28 לא היה זקיק ולא היה נוזל. הזרעה, כאמור, לא יכולנו לעשות. המחזור שלי אמנם ארוך, אבל בדרך כלל הוא מגיע בסוף. יום 37 זה אמנם לא מעט אבל כבר היה לי גם 38-39 יום. מה שאני לא מבינה, אם אין ביוץ, מה קובע מתי המחזור יגיע. הרי אין פה "14 יום אחרי ביוץ". אז איך זה הולך? שבת שלום, אפרסקה

נעמה122

New member
גם אצלי תמיד אחרי הבדיקה

ישר קיבלתי. לפעמים באמת ממש אחרי שעה. אבל לאחרונה הפסקתי לעשות בדיקות. אני מחכה שיהיה איחור משמעותי. לא הבנתי למה ברור לך שזה לא זה? אולי את כן בהריון? הלוואי.

אפרסקה

New member
כי גם לא נצפה זקיק וגם לא "הזרענו"

אבל איך את אומרת? הלוואי... אבל באמת אני לא בונה על זה. אני חושבת שאולי אני יותר מידי במתח וזה משפיע. או לחלופין אוטוטו זה יגיע.

ellieg

New member
גם אצלי

הפעילות של השתנה על מקל וביזבוז 25 ש"ח הביא את

למעלה