נראה לי פה המקום

ddolphin

New member
נראה לי פה המקום

אני מחפש מכשיר שימדוד לי RF FORWARD POWER RF REVERSE POWER גלים עומדים, ונדמה לי שניתן לחשב את זה משני אלו שלמעלה ... תחום תדרים של UHF ו VHF, באופן עקרוני הרדיו מוציא 5W, כמובן שניתן להוסיף מנחת. איפה ואיך אני מתחיל לחפש מכשיר שכזה שמתחבר בטור לקו (בין הרדיו לאנטנה) ??? תודה

ddolphin

New member
ועוד משהוא שלא קשור

היום בעידן האינטרנט וכל הכפר הגלובלי.... מה בכלל קורה עם כל החובבי הרדיו, זה כבר לא כמו פעם שהייתה תופס מישהו מהקצה השני של העולם, ווואלה נשבר שיא, והייתם מחליפים גלויות וכל הבלאגן הזה ... היום לתפוס מישהו מהקצה השני של העולם זה פייס אווף קייק .... אני יודע שמשלחות מחקר לכל מיני חורים משתמשים בציוד קשר שלכם, אם במקרה אין להם טלפון לוויני כמובן .... איך איך החיים היום בקרב חובבי הרדיו, כמה חובבי רדיו פעילים יש בישראל ??

אתה מחפש SWR Meter הנוסחה היא: SWR = (1+RC)/(1-RC) RC = Sqrt(Refl.Watts/Fwd Watts) כאשר מכוונים אנטנה שואפים שההספק המוחזר יהיה מינימלי וכך מושג תיאום עכבות מוצלח בין הציוד שלפני המכשיר (משדר) לציוד שמחובר אחריו (אנטנה). קונים כזה מכשיר בחנויות חובבים תלוי בטווחי התדרים וההספקים הנדרשים. מכשירים בקצה העליון יכולים להגיע לאלפי דולרים כאשר הפשוטים עולים בסביבות 100 דולר. תלוי בשימוש. המכשיר משמש בוני אנטנות ולחלק מחובבי הרדיו יש כזה. אפשר גם להשאיל אותו באופן חד פעמי.

למעלה