נק"ן- כן או לא?

נק"ן- כן או לא?

במקרה שאתם משחקים בעזרת נק"ן, ולא בפרי פורם האם לדעתכם צריך לתת נק"ן על משחק תפקידים טוב, או לא? מצד אחד: הדבר מדרבן את השחקנים למשחק טוב יותר, להעמקת הרול פליי, לדגשים על הדמויות ולא על הקרבות מצד שני: הנק"ן מיצג את הדמות, את כישוריה ואת היכולות, ולא את רמת המשחק של השחקן. גם אם רמת המשחק עולה כישוריה של הדמות נשארים כשהיו, הם אינם מושפעים כלל מרמת המשחק... מה אתם חושבים עדיף? מה יש לכם להוסיף?

FM_the_Weird

New member
אוי, כמה שהתווכחו על זה בפורום של

העמותה...
אני מחזיק בדעתי שכפי שהשחקן נשאר יותר בדמות, הדמות לומדת יותר על עצמה ולכן יש מקום להעניק נק"ן על משחק. אבל: המשחק צריך להיות אדיר ודרישותיך בנושא צריכות לעלות רמה כל פעם...

DDN

New member
נק"ן

יותר על משחק תפקידים, אבל היות ובזמן האחרון שיחקתי עם כאלה וכאלה, אני מחלק נק"ן לשחקנים שהמשחק שלהם מסב הנאה לשאר הקבוצה. אחד שמשחק בשביל עצמו, שמציב לעצמו "מטרות" ושאר הקבוצה סובלת בגללו נקנס אצלי בנק"ן. (XP בעברית).

FM_the_Weird

New member
*נשימה עמוקה* הירגע, הירגע...

לא קצת טפשי לעודד אנשים לשחק דמויות כמה קרוב למציאות שאפשר ואז למנוע מהם את זה? כל אחד מציב לעצמו מטרות ופועל בראש ובראשונה בכדי להשיג את מטרותיו אלה. אם הקבוצה מועילה למטרותיו, ילך איתה, אם לא ישים עליה פס. הגישה המוד"מית של "אתם חבורה אחת, אז אתם אורגניזם אחד" קצת מגוחכת, לא...?

DDN

New member
לא בדיוק הבנת אותי.

לא מפריע לי שדמות תהייה שאפתנית ותקדם את עצמה, אבל יש דרך לכל דבר, כשזה פוגם בהנאה של הקבוצה, כשהשחקן עושה עם הדמות שלו "דווקא" לדמויות אחרות חלק מן הזמן, כדי שהדמות שלו תתקדם (ובלי סיבה נראית לעין), ושחקן אחד שלנו כבר פרש כי לפעמים היו פגישות ממש גרועות אז החלטתי שאני נותן בונוסי XP למי שמקדם את המשחק ותורם להנאה הכללית ממנו. הם לא חייבים להיות "אורגניזם אחד" אבל, שישחקו בהתאם לדמויות. והכי חשוב - משחקים כדי להנות, לא כדי לקדם את עצמך על חשבון האחרים. שחקן שמשחק את הדמות שלו בצורה שהורסת את ההנאה של השחקנים האחרים לא זכאי לבונוס XP אם כי לעונש.

FM_the_Weird

New member
אוקיי, נניח...

כאן נכנס ציטוט של חבר שלי: "לא מטפלים באין פליי בעזרת אוף פליי". אם יש דמות שכל הזמן מתנכלת לדמויות האחרות, שהדמויות האחרות יטפלו בה. מכות, להעיף מהחבורה, להרוג, כפתרון סופי. אחרי כמה דמויות שילכו לעזאזל בצורה כזו, השחקן אמור להבין את הרמז.

DDN

New member
הם לא רוצים לעשות לו כלום.

הם טוענים שהוא חבר, והם גל לא יודעים לומר לו שהם לא אוהבים את איך שהוא משחק. הם אמרו שהתפקיד שלי לטפל בזה.

FM_the_Weird

New member
לא, זה לא...

השה"ם אינו אחראי למה שהשחקנים עושים... טוב, אני לא אכנס ליחסים שלכם...

DDN

New member
אני מסכים איתך במאה אחוז,

השה"ם אינו צריך להיות אחראי, אבל מה אני אעשה? אתן לו לפורר את הקבוצה? שחקן אחד כבר פרש בגלל שהוא האט את קצב המשחק ועשה מה שהוא רוצה. השחקנים לא רוצים לטפל בו, נכון, בפגישות האחרונות הוא לא היה ה"מוביל", אבל לדעתי מי שמוביל כמו שצריך זכאי לבונוס XP.

FM_the_Weird

New member
זרוק אותו....

אין סיכוי שבן אדם שמפריע לי ולקבוצה שלי לשחק יישאר במשחק לזמן רב.

DDN

New member
חשבתי על זה,

אבל אין לי לב לזרוק אותו, הוא אחלה בנ´אדם, פשוט ממש לא אוהב את איך שהוא משחק.

אסתר1984

New member
זה ממש נכון!

מה שנק"ן נותנות למשחק זה את האפשרות להתפתח. אם נותנים את הנק´ למי שמשחק כמו שצריך ובצורה שמשתלבת יפה עם הדמות שלו- דבר שתורם לאוירה של כל הקבוצה ומכניס את כולם לעולם של המשחק הרבה יותר- כל האחרים ישתדלו הרבה יותר וזה יהיה תמריץ מצויין לשיפור המשחק. לפעמים כל מה שצריך זה שחקן אחד מוכשר בשביל להרים את כל הקבוצה, ולאחד כזה מגיע להרוויח.

לדעתי צריך......

תחשוב עם אתה נותן נק"ן על משחק תפקידים אתה מעודד אותו אני יודע שבקבוצה שלי אני נותן נק"ן על משחק תפקידים והקבוצה שלי שהתחילו בלי ניסיון בd@d הגיעו לרמה די נחמדה של משחק תפקידים

למעלה