נקע קשה בקרסול

adikal

New member
נקע קשה בקרסול

שלום וברכה, לפני חודש החלקתי במדרגות ונקעתי את הקרסול. לאחר תקופת מנוחה הומלץ לי להתשמש במקבע "אייר קאסט" איתו אני הולכת עד היום. למרות שזהו "רק נקע" ולמרות כי אין ספק כי יש שיפור ניכר, הרגל עדיין נפוחה והתנועה מאוד מוגבלת (ההליכה סבירה אך לרדת במדרגות לדוגמא - עדיין איני יכולה). שאלתי היא, מהי מסגרת הזמן הממוצעת בה פציעה כזאת אמורה להחלים? האם יהיה זה במקום לבקש מהאורטופד שבדק אותי (לפני כשבוע וחצי) לשלוח אותי לבדיקה בה יראו מה מצב הרצועות? (לטענתו בדיקה שכזאת מיותרת שכן "זה לא ישנה את אופי הטיפול" או "הרגל נפוחה וייתכן כי לא תכנס למכונה") אציין כי חשוב לי להבריא כמה שיותר מהר היות ואני עוסקת בספורט ומאז הפציעה אני מושבתת. תודה רבה!

shemlok

New member
עדי...

משך ההחלמה של נקעים בקרסול תלויים באופי ובחומרת הפגיעה . החלמה מלאה יכולה להגיע כ 3 חודשים עד חצי שנה מיום הפציעה כאשר החזרה לפעילות ספורטיבית מתבצעת בהדרגתיות ביחד עם ה" אייר קאסט" על מנת לייצב כמה שיותר את המפרק ולתת תמיכה טובה לקרסול . לבינתיים אני מניחה שהנפיחות באזור לא ירדה ושפטי הדם עדיין נראים כראוי לעין, הייתי ממליץ לך לחכות עוד שבועיים שלושה שהנפיחות מעט תרד ושטפי הדם יעלמו . תראי איך את מרגישה עם הקרסוליים , מה מידת הביטחון שלך בלצאת לפעילות ספורטיבית ולאחר מכן במידה ועדיין תרגישי בכאב בזמן פעילות \ מנוחה הייתי ממליץ לך לגשת לאורטופד על מנת שיפנה אותך להמשך התרשמות בבדיקות המתאימות כדוגמאת ULTRA SOUND , MRI , CT , רנטגן וכו'. החלמה מלאה דניאל

shemlok

New member
ובהקשר לדבר השני.

אני לא מבין למה הרופא התכוון כאשר אמר שהרגל לא תכנס למכונה. עוד לא המציאו את המכונה שרגלך לא תכנס אליה נכון , שאולי חלק מן הבדיקות יכולות להסב לך כאב וחוסר נעימות כתוצאה מהפציעה אך אין שום בדיקה או שום מכונה שלא תוכל להכליל את רגלך . בקשר לחזרה לפעילות ספורטיבית , זה תלוי בהרגשה האישית שלך מתי את מוכנה ומרגישה מספיק טוב על מנת להתחיל ולחזור בהדרגתיות לפעילות. אני למשל לאחר פציעה קשה בקרסול חזרתי לפעילות מלאה לאחר שלושה שבועות והיום אני משלם על זה ביוקר. היי חכמה וזהירה החלמה מלאה דניאל

נקע

משך החלמה של נקע יכול להיות בין מס' ימים לבין נקעים שלמעשה לא מחלימים ומותירים כאב קבוע. אם זה לא החלים אחרי זמן ממושך צריך להתחיל ברור יותר מעמיק שיכלול צילומי סטרס וגם הדמיה נוספת.

adikal

New member
../images/Emo51.gif לשניכם!, ועוד שאלה...

ראשית המון תודה לשניכם! shemlok - כרגע זה אומנם לא כל כך רלוונטי, אבל אני בהחלט מקווה להצליח ולעצור את עצמי מלחזור לפעילות מוקדם ממה שצריך... :) ולד"ר קרסין, האם אתה יכול להעריך מהו "זמן ממושך" לאחריו יש להתחיל בברור יותר מעמיק? (נכון להיום עברו חמישה שבועות מיום הפציעה) יום טוב!

למעלה