נקע בקרסול.

נקע בקרסול.

לפני יומיים קרתה לי תאונה קטנה במדרגות ונקעתי את הרגל בצורה דיי רצינית. אני לא יכולה יומיים להזיז אותה ולדרוך עליה. הייתי בבית חולים ושם אמרו לי פשוט לחכות ושזה יעבור מעצמו. יש לי נפיחות מאוד גדולה וכל המקום הפך להיות כחול כעבור יום מהתאונה ואני לא כל כך מרגישה את המקום. האם זה אמור להיות ככה? או שזה מראה על עוד איזשהי בעיה?

נקע

נקע יכול להיות פציעה רצינית מאוד שמערבת רצועות וגם פגיעה בסחוס ויכול גם להיות קל ולהחלים תוך מס' ימים. אם המצב לא משתפר צריך לפנות לבדיקה חוזרת של אורתופד בקופ"ח.

ננו9

New member
שורטי האחת והיחידה

(ואם זו התמונה שלך בכרטיס - אז גם היפיפיה) צירפתי לך כאן קובץ שמתאר בקצרה את מה שעובר על הקרסול בעת נקע. חשוב חשוב חשוב שלמרות הכאבים תניעי את מפרק הקרסול כמה שיותר עד לרמה שאת יכולה. כלומר תזיזי אותו ימינה ושמאלה, מעלה ומטה על מנת לאפשר זרימת דם טובה לאיזור. הדם מוביל איתו חומרי תיקון לרקמות שנפגעו, מביא גם מזון - ובדרך חזרה לכיוון הלב הוא מנקה את האיזור משאריות פסולת שהצטברו בעת הפציעה. אם את יכולה להרים את הרגל מעל גובה הירך כל מתי שניתן זה יהיה יופי מאחר וזה יקל על הדם בזירמתו מעלה ובכך יתרום להורדת הנפיחות = הקלה בכאב. תרגישי טוב חנן בן-עמי

למעלה