נקע בקרסול...

טל 888

New member
נקע בקרסול...

שלום, נקעתי את הקרסול לפני שבוע וחצי במהלך ריצה התעקמה לי הרגל ונפלתי... כרגע אני יכולה ללכת על הרגל אך האזור של הקרסול עדיין נפוח. האם טיפולי פיזותרפיה הם בגדר חובה על מנת לחזור לפעילות גופנית מאומצת? האם יש תרגילים שאני יכולה לעשות בבית ? תודה :]]]

ממליץ בחום על פיזיו'

הפציעה יכולה לגרום לאי יציבות חלקי של הקרסול ובכך להגביר סיכון לנקע חוזר בפעילות ספורט. לאחר הדרכה את רוב התרגילים כמובן שתבצעי בבית, אך יש להתאים את התרגילים לרמה הנוכחית שלך.

dabelpass

New member
תרגילי פיזיוטרפיה?

לי קרה אותו דבר ועדיין האיזור נפוח אחרי 3 שבועות. לא קיבלתי פיזיוטרפיה השאלה אם יש רשימה של תרגילים שאפשר לעשות כדי לחזק את הקרסול מבלי ללכת לפיזיוטרפיה?

תרגילים

כפי שכתבתי יש וצריך לתת תרגילים לקרסול כדי שתיהיה אפקטיביות מרבית יש להתאים את דרגת הקושי ליכולת האישית נפיחות אחרי 3 שבועות נקע נחשבת כרונית,וגורמת להתרופפות הרצועה. יתכן וצריך גם חבישה בזמן הקרוב עם התרגול. יש מספר אתרים באינטרנט עם תרגילים לקרסול. התרגול החובה הינו לפרופראוספציה וש"מ כמו: עמידה על רגל אחת לדקה עמידה על רגל אחת עם עיינים עצומות הליכה אצבעות עקב ועוד

rafagav

New member
לשם מה חשוב עניין העיניים העצומות?

וכן - לשם מה העמידה על רגל אחת + משך העמידה = דקה? תודה!!

עיניים עצומות

הגוף שלנו נשאר בשיווי משקל בעזרת מידע שמתקבל ממספר מערכות בגוף אחת מהם זו מערכת הראיה, עליה אנו לומדים להסתמך יותר ויותר. שיפור יציבות של מפרק אינה מוסגת רק ע"י חיזוק שרירי ולעיתים חיזוק אינו תורם כלל. ע"י ביטול מער' הראיה (עצימת עיינים) המוח חייב להסתמך על מידע שמגיע מהמפרק וחיישנים נוספים ברצועות ובגידים. וכך מתרגילים את תגובות הגוף לשיפור יציבות מפרקית וש"מ. זאת אחת הדרכים היחידות שיש לנו לגרות רצועות ומפרקים באופן אקטיבי. ודקה זה זמן סביר לשמור על ריכוז.

למעלה