דוגמא לא מוצלחת להאכלת דגים
היו היה בראס-אום-סיד דג נחמד ומפורסם מסוג תפאר ענק ("נפוליאון") ז"ל. הנפוליאון הענק והחביב התרגל שצוללים באים אליו עם ביצים קשות ונהנים מהמחזה המגניב איך שהוא "שולף" את הפה שלו קדימה ויונק את הביצים. כעבור כמה שברירי שנייה שאריות של קליפות מרוסקות היו יוצאות מפתחי הזימים. ככה, דבוקות של צוללים היו מגיעים עם ביצים, והנפוליאון הפסיק כמעט לאכול את התפריט הטבעי שלו. איך שהיית נכנס למים הנפולאיון היה ניגש לקבל את מה שהוא חשב שמגיע לו. ברגע שהיה מגלה שאין לך ביצים היה מאבד עניין וניגש לחפש צוללים יותר מעניינים בשבילו. אם הגעת ביום טוב שאין סירות צוללים (אח, היו ימים) אז הוא היה מצטרף בתור בן זוג שלישי לכל אורך הצלילה. אז לא שממש איכפת לי מרמת הכולסטרול של הדג, אלא שפעם אחת מישהו בא עם שקית ניילון מלאה בביצים. הנפוליאון בא אליו בהפתעה וחטף את השקית. הניילון נתקע לו בזימים וכעבור כמה שעות של ייסורי גסיסה הנפולאון נמצא צף על צידו ומת. ככה הלך לו לעולמים אחד הדגים היותר מפוארים ומפורסמים שהיו באזור שארם. נדמה לי שעד היום אין בכל הסביבה דג שמשתווה אליו. אפילו הנפוליאונים באזור היולנדה-שארק ריף לא כל כך גדולים. אם לא זכית לראות את הדג בחייו תוכל לראות כמה תמונות נחמדות שלו בספר "עולמו הקסום של איתי". אני אשמח מאוד אם מישהו יצליח למצוא ולשים כאן כמה תמונות לזכרו. אז האכלת דגים זה טוב או רע? תשאל את הנפולאון מה זה עשה לו. אם תלך יום אחד ל-"מזח" של המסעדה בחוף בן הרוש (ממש צמוד למועדון "סיאם") תוכל לראות איך עדרים של ישראלים עומדים וזורקים לדגים מכל הבא ליד: אבנים, קליפות אגוזים, במבה, צ´יפסים, קונדומים משומשים ועוד כיד הדמיון הטובה. מחזה ממש ביזארי ודי מגעיל. פעם היה רק שלט עץ קטן של המסעדה שהיה כתוב בו "לא להאכיל דגים". כיום ניצב לו שלט של רשות השמורות הטבע שכתוב בו לא להאכיל דגים וכו´. השלט די גדול ודי בולט, אבל אנשים לא יכולים להתאפק וממשיכים בשלהם. תופעה די דוחה, ותסכים איתי שזה לא ממש בריא לדגים לאכול את כל הג´אנק שזורקים להם. בטח גם חלק מהם מתים כשנתקע להם איזה אבן או קליפת אגוז בזימים. אבל למי איכפת. הם קטנים ולא מרגישים בחסרון של איזה דפדוף מצ´וקמק או יולית ים-סוף בוגרת. מי סופר את דמעותיו של הדג במעמקי הים? גם מאוד מעניין התגובה של האנשים שמאכילים דגים אחרי שמעירים להם שזה אסור ומראים להם שלט. חוויה מומלצת מאוד. טיפ: כדאי להצטייד בשכפ"ץ ושומר ראש חמוש לפני שעושים מעשה כזה מסוכן וחסר אחריות. לדעתי זוהי תופעה מגעילה, ואני אל מצליח להבין איזו תועלת בדיוק היא מביאה.