נקמת האלמוגים

RacerX

New member
נקמת האלמוגים

לפני שבועיים כשהייתי באילת נתתי בטעות מכה לאלמוג ושברתי לו חתיכונת (בטעות) ועכשיו הוא נוקם בי. חוץ מלפצוע אותי באותו הרגע, גם יש לי עכשיו איזו פריחה על שתי האצבעות שפגעו באלמוג. מישהו יודע אולי למה? מה זה ואיך נפתרים מזה? מגרד לי

עקרבנון

New member
השיטה הכי טובה ומומלצת!!!

זה פשוט לשמור מטר מהשונית כמושלימדו וככתוב בכל פינה ואז לא מגרד ואין פריחה ואין נקמה וכו´

הקרפיון

New member
גש לרופא

מאחר ומדובר בשבועיים מיום הפגיעה, סביר שמדובר בזיהום שנוצר מהחומרים שבאלמוג. ישנה סכנה שפיסות של האלמוג ננעצו בתוך היד שלך, ולכן הבעיה נמשכת. להערכתי, ספק אם חומץ יעזור כלכך הרבה זמן אחרי. ידידה שלי פעם נשענה על משהוא בסיני, וכמה ימים אחרי זה לא יכלה לסגור את היד מהנפיחות. כשהגיע לחדר מיון, אישפזו אותה ל4 ימים לצורך קבלת אנטיביוטיקה בווריד.

אבי ע

New member
רייסר שלום ../images/Emo39.gif

האם תוכל לתת תיאור של האלמוג, והאם היתה צריבה גם מיד בעת הפגיעה? מובן שכדאי לגשת בהקדם לרופא/ מיון. אודה לך גם אם תתן תאור של הנסיבות שהובילו לפגיעה באלמוג ואיך ניתן היה לדעתך למנוע זאת. אבי.

RacerX

New member
האלמוג הנוקם

אבי שלום. אין לי מושג איך קוראים לאלמוג, אבל הוא מהסוג שנראה כמו קקטוס (כאלו שיש יותר מדי חתיכות ממנו מפוזרות על הרצפה, עכשיו גם באשמתי). כשפגעתי בו (שברתי לו שתי אצבעות קטנות) הוא רק שרט אותי, שריטה די עמוקה עם קצת דם, אבל לא היתה פריחה עד כמה ימים אח"כ. בקשר ללמה, לא יודע להסביר. אני בד"כ שומר מרחק מספיק מהלמוגים וגם מקפיד מאוד לא להרים חול, אבל תאונות קורות. לראות רופא עור בצה"ל זה תהליך קצת ארוך (אולי האלמוג כבר יגדל שוב עד אז) אבל אני אנסה ואודיע. תודה על העזרה.

כנראה אלמוג שיח או שיטית

אני מצרף קישור לאתר של DAN http://www.diversalertnetwork.org/medical/faq/faq.asp?faqid=125 http://www.diversalertnetwork.org/medical/faq/faq.asp?faqid=98 מעבר לכך,יש לך נקודות חובה אצל נפטון וכדיי לפייס אותו אתה צריך: 1.לאסוף זבל מהקרקעית 2.להעיר לצוללים שמרחיפים חול או פוגעים בסביבה. 3.להעיר למאכילי דגים על החוף.

gilad_no

New member
מנטה, מה הבעיה בלהאכיל דגים ?

ואני לא שואל בציניות או משהו כזה (אם כך משתמע) אני באמת לא יודע ואני אשמח לדעת אם יש פסול בכך

השאלה במקום, אשמח לענות

למרות שאני לא סמכות, אלא חובב צלילה ללא שום הכשרה בביולוגיה, האכלת דגים שאגב נפוצה מאוד בהרבה מקומות בעולם (עכשיו יש מאבק גדול בפלורידה עכב חוק חדש האוסר האכלת דגים, מצד גורמים שרוצים להמשיך בכך). יש שלוש בעיות שאני יכול להצביע עליהם, ייתכן ויש נוספות: 1. שינוי הרגלי אכילה של הדג, לדוגמא שתפקידו בטבע לסלק אצות שמכסות אלמוגים ייתרגל במקום זה להמתין מתחת לגשר הנסיכה. האכלה פוגעת בשרשרת המזון ומתערבת בטבע. 2. למרות שהדגים אוכלים את הלחם (בד"כ בזה מאכילים אותם) הם לא תמיד מסוגלים לעכל אותו, קיבת הדג יכול להיסתם מבצק. 3. פיזור דגים - האכלה גורמת לדגים להתרכז באיזורים מסויימים על חשבון איזורים אחרים. שוב יש כאן פגיעה בשרשרת המזון ובמגוון החי. ועוד נקודה שצריך לחשוב עלייה, הריף הוא שמורת טבע ולא קרקס או גן חיות (שגם שם האכלה ע"י אורחים היא אסורה ומזיקה) הדגים אמורים לקבל מהטבע את מה שהם זקוקים לו, כמו שלא מאכילים פילים או אריות במסאי מרה כך גם לא צריך להאכיל דגים. אשמח לתגובות.

אבי ע

New member
פסול מפסול ../images/Emo39.gif

מכמה וכמה סיבות, שבגללן אין להאכיל חיות בר בכלל: (לאו דוקא בסדר חשיבות) 1. האכלה מפירה את האיזון הטבעי ומחזקת מינים מסויימים דווקא על חשבון המינים הייחודיים לסביבה המסויימת. במקרה שלנו זה זועק: בשונית טבעית לדגי השונית יש יתרונות שמאפשרים את קיומם ובמגוון הגדול הידוע. בתנאי האכלה כל מיני דגים אחרים (והרבה פחות יפים ומגוונים במיניהם) הולכים ומשתלטים. 2. אף פעם אינך יודע מה מתאים ובריא להם לאורך זמן, לרבות המינון. 3. האכלה היא פתח לזריקת פסולת בכלל, שלעתים לא כולה אכילה או מתכלה. 4. זה לא אסתטי ופוגם בהנאה מהסביבה כמו שהיא במצבה הטבעי, ובמקרה של השונית: במצבה הטבעי המופלא. יש עוד נימוקים, אבל מספיק לעת עתה.

חי בר

New member
דוגמא לא מוצלחת להאכלת דגים

היו היה בראס-אום-סיד דג נחמד ומפורסם מסוג תפאר ענק ("נפוליאון") ז"ל. הנפוליאון הענק והחביב התרגל שצוללים באים אליו עם ביצים קשות ונהנים מהמחזה המגניב איך שהוא "שולף" את הפה שלו קדימה ויונק את הביצים. כעבור כמה שברירי שנייה שאריות של קליפות מרוסקות היו יוצאות מפתחי הזימים. ככה, דבוקות של צוללים היו מגיעים עם ביצים, והנפוליאון הפסיק כמעט לאכול את התפריט הטבעי שלו. איך שהיית נכנס למים הנפולאיון היה ניגש לקבל את מה שהוא חשב שמגיע לו. ברגע שהיה מגלה שאין לך ביצים היה מאבד עניין וניגש לחפש צוללים יותר מעניינים בשבילו. אם הגעת ביום טוב שאין סירות צוללים (אח, היו ימים) אז הוא היה מצטרף בתור בן זוג שלישי לכל אורך הצלילה. אז לא שממש איכפת לי מרמת הכולסטרול של הדג, אלא שפעם אחת מישהו בא עם שקית ניילון מלאה בביצים. הנפוליאון בא אליו בהפתעה וחטף את השקית. הניילון נתקע לו בזימים וכעבור כמה שעות של ייסורי גסיסה הנפולאון נמצא צף על צידו ומת. ככה הלך לו לעולמים אחד הדגים היותר מפוארים ומפורסמים שהיו באזור שארם. נדמה לי שעד היום אין בכל הסביבה דג שמשתווה אליו. אפילו הנפוליאונים באזור היולנדה-שארק ריף לא כל כך גדולים. אם לא זכית לראות את הדג בחייו תוכל לראות כמה תמונות נחמדות שלו בספר "עולמו הקסום של איתי". אני אשמח מאוד אם מישהו יצליח למצוא ולשים כאן כמה תמונות לזכרו. אז האכלת דגים זה טוב או רע? תשאל את הנפולאון מה זה עשה לו. אם תלך יום אחד ל-"מזח" של המסעדה בחוף בן הרוש (ממש צמוד למועדון "סיאם") תוכל לראות איך עדרים של ישראלים עומדים וזורקים לדגים מכל הבא ליד: אבנים, קליפות אגוזים, במבה, צ´יפסים, קונדומים משומשים ועוד כיד הדמיון הטובה. מחזה ממש ביזארי ודי מגעיל. פעם היה רק שלט עץ קטן של המסעדה שהיה כתוב בו "לא להאכיל דגים". כיום ניצב לו שלט של רשות השמורות הטבע שכתוב בו לא להאכיל דגים וכו´. השלט די גדול ודי בולט, אבל אנשים לא יכולים להתאפק וממשיכים בשלהם. תופעה די דוחה, ותסכים איתי שזה לא ממש בריא לדגים לאכול את כל הג´אנק שזורקים להם. בטח גם חלק מהם מתים כשנתקע להם איזה אבן או קליפת אגוז בזימים. אבל למי איכפת. הם קטנים ולא מרגישים בחסרון של איזה דפדוף מצ´וקמק או יולית ים-סוף בוגרת. מי סופר את דמעותיו של הדג במעמקי הים? גם מאוד מעניין התגובה של האנשים שמאכילים דגים אחרי שמעירים להם שזה אסור ומראים להם שלט. חוויה מומלצת מאוד. טיפ: כדאי להצטייד בשכפ"ץ ושומר ראש חמוש לפני שעושים מעשה כזה מסוכן וחסר אחריות. לדעתי זוהי תופעה מגעילה, ואני אל מצליח להבין איזו תועלת בדיוק היא מביאה.

אבי ע

New member
עולמו של איתי ../images/Emo39.gif

ייסרק עוד הערב למענך (טוב, לפחות אשתדל, ומקווה שלא אעבור על זכויות יוצרים). האם זה אותו נפוליאון? לא זכרתי. אגב, הצעד הנכון לגבי מאכילי המזח ואלו שדגים ממנו הוא הזמנת פקח מהשמורה הקרובה - כזכור לך זה עבד יפה בפעם האחרונה שניסינו

חי בר

New member
נדמה לי שזה אותו דג.

נפוליאון בגודל כזה חי די הרבה שנים (אם אין התערבות של בני אדם). פעם יצא לי לדבר על זה עם אומברק והוא אמר לי שהתמונות לספר צולמו בראס-אום-סיד. לגבי ההתנסות האחרונה עם מאכילי הדגים באילת: הפקח עוזר, אבל זה טיפה בים. מספיק לעמוד שם 10 דקות כדי להעשיר את קופת המדינה בהמון תרומות. כשהערתי לכמה ילדים מגודלים בני 17+ שניסו לדוג את היולית הגדולה שיש שם בעזרת מטחי אבנים, כמעט וזרקו עלי אבנים גם כן. השמורה היתה סגורה כבר (ביום ששי הם סוגרים בשלוש?) ולא היה פקח בנמצא. אגב, הם הצליחו לפגוע בכמה דגים. ממש אינתיפאדה. אני גם לא בטוח שזה חוקי לדוג עם חכות מהמזח של המרינה, ליד הסטי"ל.

אבי ע

New member
יש טלפון גם אחרי שעות העבודה ../images/Emo33.gif

גיזרו ושמרו: מספר השמורה לאזעקת פקח בשעות העבודה: 08-6376829 מספר מוקד בירושלים עד חצות, גם לאזעקת פקח באילת: 02-5005444

גרזנית

New member
הם לא תמיד מגיבים

כאזרחית בעלת מודעות סביבתית גבוהה, התקשרתי באחד הערבים של הקיץ להודיע להם על צב ים ענק ומת בחוף הים, הם אמרו בטלפון שהם רוצים להגיע על מנת לאסוף אותו, ושפקח יצור איתי קשר למתן מיקום מדויק, עד היום אני מחכה לתגובה...מה שניקרא: אין חדש תחת השמש והמשך יבוא

אבי ע

New member
טוב, לגבי ירושלים אין לי נסיון אבל

באילת זה תמיד עובד ומיידי.

חי-בר תיאור המצב שלך מאלף

במיוחד בחלקו האחרון המתייחס להמוני בית ישראל הגודשים את החופים ומעטירים על הים שפע "מתנות". מסופקתני אם אפילו המטומטמים ביותר מבינהם סבורים כי דגים אוכלים קליפות אגוזים, אבנים או קונדומים (אולי נראה להם שיש יותר מידי דגים בים ויש לכן לספק להם אמצעי מניעה
) מן הראוי שרשות שמורות הטבע תוסיף לשלטיה גם איסור על השלכת כל חפץ המימה ותדגיש מהו הקנס המוטל על מי שמפר את ההוראה ואף תרשום את מספרי הטלפון לדיווח על מפירי חוק 24 שעות ביממה. באופן כזה לא יוכלו המזיקים להגיד לא ידענו ואזרחים שאיכפת להם יוכלו להזעיק פקח ולא להסתכן בעצמם מול ה"מפגעים". רק חינוך בשילוב עם יד חזקה וזרוע נטוייה ופינקס דו"חות פתוח ישפרו את המצב. ואכן זכור לטוב הנפוליאון הענק מראס אום סיד הי"ד שאהבת ה-
עלתה לו בחייו

חי בר

New member
אכן את צודקת. חבל שהם לא שמים על

השלטים עצמם את הטלפונים לדווח על עבריינים. לא נראה לי שזה כבר עולה להם עוד הרבה כסף להוסיף עוד שתי שורות. אגב, נדמה לי שכתוב בשלטים גם לא לגעת, ללכלך וכו´. אבל כנרה שאנשים שרגילים גם בבית שלהם לזרוק ככה דברים ממש לא מבינים שמה שהם עושים נקרא ללכלך/לזהם. לגבי הנפוליאון: חבל שהוא גם לא אכל את שני הביצים הנוספות שהביא איתו הצולל ההוא.

לגבי המלכלכים../images/Emo46.gif

משום מה, מפליא הדבר, אבל אותם המלכלכים בדרך כלל דואגים היטב לנקיון ביתם, אך את הליכלוך ממנו הם זורקים ללא נקיפות מצפון מיותרות לרשות הרבים. אלה האנשים שהמכוניות שלהם מצוחצחות כי את הפסולת הם משליכים מהחלון! בהתחלה חשבתי להמליץ לדחוף אותם למים אך זה רק יכביד ויזהם את הסביבה הימית עוד יותר... אולי הרעיון של Hockeye יעשה את העבודה. כבר שנו חז"ל- זבל מי שמלכלך וצדקו!

למעלה