נקמה בוערת-Man on Fire

• פותח הנושא ID3D
  • פורסם בתאריך

ID3D

New member
נקמה בוערת-Man on Fire

ואו, ראיתי את הסרט לפני כמה שעות ואני עדיין מתלהב ממנו. אולי אחת הסיבות היא הפירסום המוטעה, כשהסרט יצא לפי כול הטרילרים, הביקורות ואפילו הפוסטרים הייתי בטוח שזה סרט פעולה אופייני כמו hostage, ואפילו לא אחד מוצלח... כפי שאני רואה את זה אפשר לחלק את הסרט לשני חלקים ברורים, ה-45 דקות הראשונות שהם דרמה טהורה, חלק שני הוא כול השאר שזה פשוט אקשן. כשאני אומר אקשן אני לא מתכוון לאקשן מהיר, קופצני עם פיצוצים, אפקטים מדהימים, מרדפי מכוניות וקטעי פעולה עוצרי נשימה. לא, זה לא סוג האקשן שתראו פה, בסרט הזה אתם תראו אקשן, אבל אקשן שונה, אקשן מותח יותר, סבלני יותר, אבל לאו דווקא אקשן מרגש פחות, לא ממש לא, הוא מרגש פי 10. הסרט פשוט מעביר סיפור יפיפה (שאגב מבוסס על ספר שמבוסס על מקרה אמיתי), בדרך מדהימה. קשה להאמין שטוני סקוט הזה הוא אותו טוני סקוט של טופ-גאן (שאגב, גם הוא סרט מעולה). לא, פה אתם לא תראו דרמה-אקשן אמריקאית עוברת בצורה הכי סטייליסטית והוליוודית שרק אפשר, פה אתם תראו סיפור שעובר פשוט בצורה טובה. אולי אחד הדברים שעוזר לסיפור להגיע אל הצופה בצורה שכזאת ריתקה אותי הוא המשחק. דקוטה פנינג ודנזל וושינגטון, שניהם שחקנים בעלי עוצמה ודומיננטיות, שלא נדבר על כישרון משחק. קשה לי לראות מישהו יותר מתאים לתפקיד הגבר המופנם, הקשוח, עם העבר האפל והמחוספס מדנזל וושינגטון, עוד יותר קשה לי לראות ילדה אחרת משחקת את תפקיד הילדה החמודה והנבונה לגילה, גם אם יש אחת מתאימה, אני בטוח שהיא לא טובה כמו דקוטה-שהביא כן, ללא ספק את ההופעה הכי טובה שלה (והיא רק בת 10). כריסטופר וולקן משחק נהדר אף-הוא, אף עלפי שהוא משחק דמות משנה הוא משחק דמות שלא אופינית לו והוא משחק אותה לא רע בכלל. בסרטים, בדרך-כלל מספיק דמות מישנית אחת שהמשחק שלה לא טוב במיוחד בשביל לדפוק אשליה של סצנה שלמה, אבל דבר כזה לא תראו בסרט, מבחינת משחק הסרט הזה מעולה. העלילה בקצרה (ללא ספוילרים)- קריסי (דנזל וושינגטון) הוא אדם מבוגר ומופנם שאיבד כיוון ותקווה בחיים שלו בעקבות משהו בעברו. חברו, רייבורן (כריסטופר וולקן), מסדר לו עבודה כשומר ראש במשפחה עשירה במקסיקו. (זהו אני לא מספר יותר כלום, אם לא ראיתם, רוצו לראות). לאלה שכן ראו אני מנסה להבין מה הופך את הסרט למוצלח, אשמח מאוד אם תצטרפו ותעזרו לי, אולי אפילו יתפתח מזה דיון.
לדעתי מה שהופך את הסרט למוצלח, הוא הבימוי-הבנייה היפה של הסרט והעיצוב. הסרט מתחיל באיטיות כשהצופה לא יודע יותר מדי, ולאט לאט מתפתח עד לבום הגדול האחרון בסוף. הסיפור שבו כול-כך יפה שזה פשוט נוגע בך. לדעתי, הסרט בנוי כמו הילוכים במכונית, הסרט מתחיל בניוטרל בשיחה של קריסי ורייבורן ומעביר לראשון כשהוא נוסע לראיון עבודה, שני הקטעים האלה ביחד מרכיבים את החלק הראשון (בערך 45 דקות ראשונות), היותר דרמה של הסרט. ה-45 דקות הראשונות כול-כך טובות, הן נותנות לך להכיר את הדמויות, את העבר שלהן, את האופי שלהן ואת היחסים שמתפתחים בניהן, ובגלל זה הצופה מרגיש מחובר יותר לסרט, וכשפיטה נחטפת הוא פשוט מבין את קריסי, הוא מבין שכואב לו כי לקחו ממנו ילדה שבעצם נתנה לו תקווה לחיים מחדש, הוא אפילו הפסיק לשתות. בהתחלה יש לך ניצוצות של התחלת האקשן עם המכונית שעוקבת אחריהן, אבל הכול מתלקח במהירות בשיעור הפסנתר, שם כול העיניים מתחילים לתקתק ולתפוס תאוצה (עובר להילוך שני), אבל עדיין האקשן איטי יחסית. אבל הבמאי עדיין לא מתחיל באקשן האמיתי, רק אחרי שהצופה מקבל קצת פרטים על מה שקרה ועל דמויות שהולכות להכנס לסיפור בקרוב (העיתונאית, המפקח, והחוטף) מהשיחות של העורך-דין עם ההורים והחוטף, המסיבת עיתונאים והשיחה בבית החולים, רק אז, הסרט מחליף לשלישי ומתחיל באקשן האמיתי (שגם זה נעשה יפה, עם השיחה עם האמא שקריסי מודיע לה ולצופה שהוא הולך לנקום). כאן הצופה מתלווה אל קריסי שמתחיל במסע הנקמה, הוא עובר מאחד לאחד, שכול אחד מוביל אותו למעורב הבא בפרשה. אני חייב לציין שממש אהבתי את איך שההתקדמות עובדת (כמו דומינו, שכול לבנה מקשרת אותך ללבנה הבאה), והאקשן נהיה מהיר יותר ומותח יותר (הילוך שלישי), האקשן-פשוט חבל"ז... מהקטע שמפרסמים בעיתון את התמונה של "הקול" הסרט מעביר עוד הילוך לרביעי כשהאקשן נשאר באותו הקצב, אבל נהיה מותח הרבה יותר. ההתפוצצות הגדולה היא בגשר, שם זה כבר אקשן הכי איטי, אבל הכי הכי מותח שרק יכול להיות. והסוף... פשוט מושלם, אבל לדעתי יכל להיות מושלם יותר אם היו שומעים את הירייה שהרגה את קריסי, זה היה סוגר מעגל ומהדהד בראש של הצופה. העיצוב של הסרט מדהים, הרבה משחק עם אור וצל, והרבה משחק עם צבעים (אדום וכחול) ועריכה יחודית. הרעיונות והמסרים של הסרט קצת בעיתיים, קריסי לוקח את החוק לידיים והורג המון אנשים, אבל הסרט מצדיק את זה (למעשה הוא קורא לזה פשוטו כמשמעו צדק). לא-יודע זה נושא מורכב מאוד בפני עצמו שמופיע בהרבה סרטים ולא מונע מאיתנו להסכים עם הגיבור (כמו באטמן וספיידרמן), אבל פה זה מורגש ובעייתי יותר בגלל ההרגשה הראליסטית של הסרט והעובדה שמציגים את קריסי כאדם מאוד לא מושלם ולא כמו גיבור הירואי וטהור לחלוטין. לסיום, לדעתי הסרט הזה פשוט מעולה, ואחד הסרטים שלדעתי שהכי פחות מוערכים יחסית לאיך אמורים להיות שראיתי בחיים שלי.

ליגי

New member
מסכים איתך,סרט טוב עשוי מיוחד

כמו שרק טוני סקוט יודע לעשות ומוכיח שוב ,שלא כדוגמת אחיו(רידלי), עדיין לא נס לחו. אחד הסרטים הבודדים שאהבתי את דנזל,למרות שאני חושב שהוא שחקן טוב הוא אף פעם לא מסתדר לי,לא יודע למה,אבל בסרט הזה הוא עשה תפקיד מצויין.

ליגי

New member
../images/Emo58.gif

אני אעיר רק על שני דברים שכתבת: מבחינת המסרים,העניין הוא שהוא הבן אדם הנכון לעשות את העבודה שכן בעולם שכזה שבו המשטרה יותר מוחתת מהפושעים לפעמים צריכין לקחת נכונות.זה כמו שתגיד על עם שעשה מהפכה בגלל שהוא סבל משלטון לא נכון בשבילו,והעם לא צודק.אז במקרים האלה,ולא חסר מקרים כאלה במציאות,לפעמים זה צודק.וכמו שווקן אמר למפקח "הוא ישיג לך תוצאות בספ"ש אחד יותר מ5 שנים של עבודה שלכם(תרגום חופשי)". דבר שני,לא ירו בקריסי בסוף אלא הוא מת במכונית לאחר שהוא חטף כדור מהאח של הקול,והוא גם ככה היה פצוע ופצעיו לא הגלידו,אז למעשה הוא דימם למוות,זאת גם הייתה הסיבה שהוא הקריב את עצמו,גם כפרה וגם הוא ידע שהוא לא יחזיק מעמד.

אפרופו דנזל אני ממליץ בחום על הסרט

מלקוםX סרט חזק בעוצמתו ומשחק פשוט "המופע של דנזל וושינגטון" סרט חביב עם כי מאו מאוד ארוך אבל דנזל לא מפסיק להדהים שם בהחלט ביוגרפיה כנה ואמיתית בימוי טוב של ספייק לי והופעת יחיד מדהימה של דנזל..מומלץ וליגי תראה דנזל ממש יסתדר לך טוב שם!!!

ליגי

New member
אראגורן שועל קרבות שכמותך

מה קורה? השתחררת? לא ראינו לך שנים. וראיתי את הסרט שאתה מדבר עליו והוא סרט טוב,באמת הוא מבצע משחק טוב שם,ואני חושב שהוא שחקן מעולה פשוט לא יודע למה הוא לא מסתדר לי,לא יודע.אולי בגלל סרטים שונים שלו שחשבתי שהוא לא התאים לתפקיד וזה נשאר לי בראש.לא יודע. בכל מקרה שמח לשמוע ממך סוף סוף.

תראה מה שקרה עם דנזל הרבה לטעמי

הוא שכאשר הוא מגיע לסרטים באמת טובים הוא נבלע במשחק של אחרים שמקבלים יותר דומיננטיות כגון בסרט כמו פילדלפיה שאומנם הוא שיחק שם מעולה והיה אף מועמד לאוסקר אבל עדיין הקונספט של הסרט שהוא מבין הראשונים או אולי הראשון שנגע בסוגייה הזאת וכמובן גם התפקיד שהתמודד איתו טום הנקס בהצלחה גרם לדנזל בסרטים הטובים להידחק לצד . וכאשר הוא השחקן הראשי לרוב הביחרה שלו בסרטים היא כנראה קו אחר שהלך והתפתך כמובן עם ההתקדמות של הקריירה שלו לבחור יותר להיטים וסרטים שמועמדים להיות שוברי קופות מאשר סרטי דרמה מוערכים כל אחד והבחירה שלו אבל עדיין אפשר לראות את האיכויות משחק שלו . אני חושב באופן אישי שהוא לא מסתדר לך למה הפילמוגרפיה שלו לא יציבה והפתיל שלו מתפתל הרבה בין סרטי אלימות לדרמות פוליטיות האישיות שלו מתבלבלת הרבה יש שיגידו שזה טוב כי הוא רב גווני וסגנוני ,אבל וואל לך תדע. אממ כן אחי זה כיף לחזור אני מקווה להיות פה הרבה בזמן הקרוב וטוב לשמוע גם ממך ספילברג צעיר שכמוך דבר איתי:)

ליגי

New member
תראה אין ספק שהוא מוכשר

אני אהבתי אותו בטיטאנים במלקולם,באספן העצמות,בסרט עם השד,וגם בפילדלפיה,אולי הוא נתקע לי בראש בגלל תפקידים לא טובים שהוא עשה ולא אהבתי.בכל מקרה הוא שחקן טוב,שעכשיו שאני חושב על זה הוא עשה תפקידים יותר טובים מאשר גרועים וכנראה נתקע לי בראש משהו לא טוב וזה מנקר לי. זה כמו שיש שחקנים שאיבדו קריירות שלמות בגלל תפקיד שהם עשו והקהל אהב לשנוא אותם ולא קיבל אותם אחרי כן,כנראה פה זה אותו המקרה. נו אז אתה הולך ללמוד קולנוע?ואם כן איפה? שמעתי השבוע מחבר שקאמרה נסגרה,וזה פשוט עצוב לראות איך בתי ספר בארץ נסגרים אחד אחרי השני,חשיפה קודם עכשיו קאמרה ובטח בעתיד הלא רחוק(נקווה שלא)בית ברל. בכל מקרה אם אתה רוצה לבוא ללמוד כאן יש לי בית ספר מעולה בשבילך,עם דגש על עשייה יותר,והוא עושה קורסים אינטנסיבי של שנתיים.

ID3D

New member
דנזל וושינגטון

לדעתי הוא פשוט שחקן טוב ועוצמתי, כשהוא על המסך הוא דומיננטי מאוד ראיתי את זה בהרבה סרטים שלו כמו ג'ון קיו, מלקולם אקס, יום אימונים מסוכן, אספן העצמות, לזכור את הטיטנים. למרות שאת מלקולם X לא כול-כך אהבתי כי אני לא כול-כך אוהב את הבן-אדם, אני לא מסכים עם כמה מהרעיונות שלו. ודבר אחרון, מחר בהוט פריים אני חושב שיש קפה הוליווד עם דנזל וושינגטון.

Shpritz

New member
מנצל"ש ברשותך ומוסיף סרט מומלץ

שראיתי עכשיו. "כיבוש הגלקסיה". אז אומנם כבר ראיתי את הסרט בצעירותי, אבל מכיוון שכבר הספקתי לשכוח את רובו, החלטתי לראות שוב והפעם בדיוידי. מדובר בפארודיה על סרטי סטאר טרק למיניהם, חציו סרט הרפתקאות רגיל וחציו קומי ופארודי למדי אבל השילוב ביניהם בהחלט טוב. מדובר על קבוצה של שחקני טלוויזיה מצליחים ששיחקו בעברם בסדרת טלווזיה בסגנון סטאר טרק שנקראים להציל חייזרים אמיתיים שפונים אליהם לעזרה במחשבה שהם צוות חללית אמיתי. במהלך הסרט הם כמובן עוברים המון תלאות אבל בעיקר בהומור, עם המון קולות רקע מצחיקים, צורת התבטאות מצחיקה ודרך חיים קצת שונה. כמובן שצריך לשים לב לפרטים הקטנים שעושים את הסרט ולא, אין ממש צורך להיות מבין גדול בסרטי חלל כדוגמאת סטאר טרק/וורס. בנוסף, למי שיזדמן לראות את הסרט בדוידי, ישנה אופציה לראות את הסרט עם דיבוב בשפה הת'רמית שהיא השפה של החייזרים - מאוד, אבל מאוד מצחיק. אומנם זה מפסיק להיות מצחיק די מהר, כי מבינים את העיקרון אבל זה מאוד מצחיק. לחשוב שמישהו אשכרה ישב ועשה את זה. בקיצור, מאוד מומלץ בניגוד לדוג'בול שגם אותו עכשיו סיימתי לראות ואני בכלל לא אתייחס, חבל על ה20 שקל ששילמתי, סתם עוד סרט. חבל לי.

הי , קצת נסחפתם

סרט טוב. אבל לא ראוי לכזאת תכתובת, מה גם שכל שהסרט מתקדם הבמאי עושה שימוש בפלאשים מעצבנים בצורה מעצבנת

לדעתי העלילה מאוד שיגרתית

כל סרט בסגנון הזה מתחיל בכך ששומר הראש לא ממש אוהב את מי שהוא שומר עליו או שזו (בדרך כלל זו זו כמובן:) שזקוקה לשומר ראש לא סובלת את שומר הראש שלה. אז יש שליש מהסרט הולך על ההיקשרות ביניהם. בחלק הבא היא נחטפת הגיבור מרגיש חרא (כמו שכמובן הוא אמור להרגיש) ואז מתחיל המרדף לשחרור הבחורה הנאווה. יופי טופי, כמה סרטי סוג ב' כאלו היו? למרות שהיו גם כמה סרטים מקוריים בעבר אבל זה אחד מסוגי העלילות המשומשים ביותר של הוליוויד. אך המקוריות בכמה נקודות בסרט הזה מצילה אותו. דבר ראשון כל הסיפור קורה במכסיקו ועוסק בתחום מעניין שלא נדון כל כך בקולנוע מהכיוון המכסיקני. דבר שני הם השחקנים, ארבעת המופלאים אפשר לומר. דנזל בתפקיד שונה מכל מה שהוא עשה עד כה (למיטב ידיעתי) אחד מהתפקידי המעניינים ומשחק משובח. דקוטה פנינג משכנעת ביותר והקשר בינה לבין דנזל מושך לצפייה (למרות שגם לה יש קצת שמאלצס מעצבן של "אני ילדה קטנה ומחוננת בוא תקלוט כמה אני חכמה). כריסטופר וולקן נהדר כפי שהוא תמיד, רק חבל שלא ניצלו אותו יותר בסרט הזה. בכל מקרה החזרה שלו לאור הזרקורים לאחר שנעדר זמן מה מבורכת. מיקי רורק גם מגיע לתפקיד קטן מידי, חבל שלא נתנו לו לשחק את הנוול המצורף בזאת לרשעים במשך קצת יותר זמן, בכל מקרה תודה שבאת רורק. ועכשיו לאלמנט המשמועתי ביותר בסרט הזה שמנע ממני מלכבות אותו אחרי חצי שעה, הצילום! העריכה! אמאלה! מדהים, האופן שבו הסרט מועבר אל המרקע מזכירה הרבה סרטים מהעת האחרונה שהחלו להתנסות בצילום תזזיתי, מהיר, שלא נותן לעין רגע של מנוחה. מבחינתי הרבה סרטים כשלו בכך שהם לא השתמשו בחוכמה באלמנט הזה ומרוב מאמץ עייפו את האישון היקר שלי. ואין ספק שהסרט הזה מגיע עד הסף, אך הוא לא חוצה אותו. הוא מגיע למקסימום ומנצל אותו בצורה נהדרת לאורך הסרט. לסיכום סרט שיגרתי שעשוי בצורה לא שיגרתית כלל וכלל ושווה צפייה למי שאוהב את דנזל/דקוטה ושרוצה לשאוב קצת השראה מאיכות טכנית.

ליגי

New member
אני חולק רק על דבר אחד../images/Emo58.gif

אפילו שהסיפור שגרתי,זהו מצב קיומי בדרום אמריקה והאנשים שנחטפים לא מרגישים שום שגרה תאמין לי,וזה טוב להביא מקרים כאלה לידיעת הציבור הרחב. ושנית הוא לא הלך להציל את הילדה אלא לנקום, כי נותנים לך הרגשה ולו כמובן שהילדה מתה(למרות שאתה כצופה יש לך הרגשה שהיא חיה). יש ספר של מארקס גארסיה גבריאל שנקרא "ידיעה על חטיפה" שמספר סיפור על 9 חטופים שנחטפו ע"י ברוני סמים לסחוט את הממשלה,סיפור אמיתי,קורה בקולומביה וזה ספר יפה מאוד,הסרט נורא הזכיר לי את הספר (לא בתוכן אלא במקרה) ורציתי להמליץ לכולם עליו.זהו.

נכון, הוא יוצא לנקום

וזה קצת משנה את המוטיב אבל לא בהרבה, גם כשיוצאים להציל ולאו דווקא לנקום במקרים רבים נוטים לאלימות מקסימלית. וכמה סרטי נקמה כבר היו לנו? אך אני מסכים איתך בנוגע לכך שהנושא של חטיפות באזור מכסיקו שבו עוסק הסרט הוא בהחלט משב רוח רענן מעט.

למעלה