נקיעת קרסול...

tha doggfather

New member
נקיעת קרסול...

שלום.. לפני יומיים סובבתי את קרסולי בצורה חזקה בעת משחק כדורגל... עשיתי צילום ונאמר לי שאין חשש לשבר.. אך נאמר לי כי יש חשש שקרעתי את הרצועה... מישהו יכול להסביר לי מה הכוונה? האם ניתן לדעת בוודאות כי הרצועה נקרעה? וכן מה הוא הליך ההחלמה מפציעה זו..? תודה מראש..

ננו9

New member
נקע

אחת הפציעות השכיחות ביותר שיש.. מפרק הקרסול מורכב מכמה עצמות, שמחוברות אחת לשנייה ומקובעות במקום ע"י רצועות. בשעת נקע הרצועות יכולות רק להימתח, ולעיתים אפילו להיקרע כתוצאה ממתיחה חזקה מאוד. על מנת לדעת בוודאות את רמת הנזק לרצועות יש צורך לערוך צילומי הדמיה (לא רנטגן). לאחר שהנפיחות תרד יכול גם האורטופד או איש מקצוע לאבחן טוב יותר את מידת הנזק שנגרם לפי היכולת של הקרסול לנוע בטווח תנועה שלו, ובככה לאמוד את מידת החופש שישנו במקום. זוהי אינדיקציה נוספת, אך לא מהימנה, לאבחון נזק לרצועות. תהליך ההחלמה אינו ניתן לניבוי - אך במקרים של קרעים ברצועות צפה לשישה שבועות ואף יותר. צירפתי לך קצת חומר הסברתי בעברית קלילה. תרגיש טוב חנן

tha doggfather

New member
תודה רבה..

תודה רבה.. אלך לאורטופד בזמן הקרוב, ע"מ שיוכל לאבחן האם זהו קרע או מתיחה.. בצילומים לא נראה שבר... אבל לאחר 3 ימים כבר ואיני יכול להניח את הרגל על הקרקע.. וכל תנועה שלה כואבת לי מאוד.. אני מ"מ בפלוגת חי"ר לוחמת, קצת בעייתי המצב הזה מבחינתי. אני צריך לחזור למחלקה כמה שיותר מהר, ולכן משך ההחלמה חשוב ולי ואני מתכוון לעשות הכל על מנת לקצר אותו.. אם יש לך איזה הצעות לקיצור משך זמן ההחלמה כגון תרגילים, טיפולים וכ'ו... אשמח מאוד.. תודה מראש..

rafagav

New member
חשוב שתנוח תחילה, כדי לתת לאיזור

להרגע... אח"כ כדאי שתבצע סיבובים של כף הרגל, כשמלוא הריכוז מופנה אליה... לריכוז חלק מרכזי בתרגיל, כי אז שולח המוח משככי כאבים אל האיזור הכואב. בהנעת הרגל יוזרם יותר דם טרי אליה, שיסייע בריפויה!!

למעלה