נקיון חדר אחד

MaddyD

New member
נקיון חדר אחד

היי, אני אציג את הנושא בכללי: אני בת 21 , השתחררתי לא מזמן ועדיין מתגוררת עם אמי, אני משתתפת בהוצאות הבית ועובדת המון שעות ביום. מגיע הסוף שבוע ואני רוצה לצאת ולבלות ולא מצליחה להשתתף בנקיונות הבית הבית שלי מאוד נקי וחונכתי לנקיון אבל אין לי זמן לנקות את החדר שלי יש בו אבק וזה מפריע לי מאוד יש לכם רעיון איך אני מתגברת על המצב? באמת שאין לי זמן לנקות אמא שלי לא מוכנה לשכור מנקה כדי שתעבוד על כל הבית יתכן עוזרת שתעשה לי את החדר בלבד?

יקירתי.

את לומדת שיעור חשוב לא פחות מכל שיעור אחר של החיים. אם את גרה בבית הורייך אז אני מתארת לעצמי שלא מבקשים ממך לנקות את כל הבית בכל סופ"ש. וכמה זמן כבר לוקח לשטוף חדר??????? אז בסופ"ש או באמצע השבוע- אם את לא עובדת כל יום מהבוקר עד הערב- את יכולה לנקות את החדר שלך (אפילו לצחצח אותו בלא הרבה זמן) ואחר כך - תצאי לבלות כמה שבא לך. וטיפ קטן- אם את מקפידה כל יום על סידור החדר (וזה באמת לא אמור להיות יותר מעשר דקות כל יום) אז בסופ"ש את לא צריכה להתמודד עם ערימות של בלגן שנערם כל השבוע בכל פינה בחדר. וזה עניין של חינוך. אם תחנכי את עצמך לסדר באופן קבוע- תוכלי לסדר, לנקות ולהבריק את החדר שלך בסוף השבוע בשעה (מקסימום).

IAM20072007

New member
דור מפונק !!!

מה הבעיה לנקות חדר אחד!! את רווקה בלי ילדים ואין לך זמן , או שאת לא רוצה שיהיה לך זמן!!!! תקומי חצי שעה קודם בבוקר והנה יש לך זמן

MaddyD

New member
אני עובדת כל יום שמונה עד שמונה

חלק נכבד מהמשכורת אני נותנת לאמי שלא מקבלת דמי מזונות מאבי אני באמת מפונקת

MaddyD

New member
ולעניין האמיתי והרציני

שאלתי שאלה קונקרטית גועל נפש של התייחסות,מבלי להכיר לבוא ולשפוט. מאחלת לכולכם ילדים מפונקים כמוני.

MaddyD

New member
באמת בקריאה חוזרת

אני מנסה להבין מה היה טוב או המטרה בהודעות שלכם.. למה לעשות לאנשים אחרים רע? במה חטאתי? למה אני צריכה עכשיו להכנס לבאסה בגלל ששאלתי איך אני מתגברת על הבלאגן בחדר שלי? חבורת אדיוטים שרצים בפורומים ומדברים על מטליות ומגבות צאו אתם לעבוד. במקום להטיף לאחרים או להטיף קצת לילדים שלכם כי תחושת מרמור עזה עולה מההודעות שלכם אני מניחה שאלו ירקו לפרצופכם, אבל וואלה. מה שמגיע מגיע[:

דבר נוסף שבעלי חשב עליו

(רק רציתי לתת לו דוגמה על איך אנשים יכולים להיות כל כך שיפוטיים, אז סיפרתי לו מה קראתי פה), אני לא יודעת היכן את גרה אבל אם את גרה בבניין שבו יש מנקה שבאה פעם בשבוע (או יותר) לנקות את המדרגות את יכולה להציע שתנקה גם אצלך, אנשים כאלו מתפרנסים מעבודות קטנות והחדר שלך יכול להיות בשבילם תוספת שכר קטנה, הרי גם ככה הם מגיעים לבניין שלך, אם זה מצב שלא מתאים (כי את לא גרה בביניין קומות או מסיבה אחרת) תכתבי פה (או אלי בפרטי אם נמאס לך מהשטויות שכבר הספקת לקרא) ואולי נמצא לך פתרון טוב שיתאים לך. אני מאחלת לך כל טוב. אני מקווה שאימך מעריכה אותך על עזרתך, את נשמעת לי בחורה רצינית, ובאמת, כמו שכתבת, אני מאחלת לעצמי בנות כמוך.

יקירתי-

אני מאוד מקווה שלא נפגעת ממני. כי זו לא היתה המטרה!!! אני רווקה. וכמוך גם אני לפני שעזבתי את בית הוריי הייתי צריכה לנקות (את כל הבית) במקביל לעבודה (ועבדתי 16 שעות ביממה!!!)- אז מי כמוני מבינה אותך. אני רק יכולה שוב לומר לך- שזה שיעור מעולה לחיים העצמאיים, אלו שמחוץ לבית. כי אז בנוסף לעבודה מהבוקר עד הלילה את צריכה לסדר, לנקות, לשטוף, לכבס, להיות אחראית על תשלומים וכו' של הבית ואם את לא תעשי את זה אז אף אחד לא יעשה. מהבחינה הזאת- זה היה שיעור מעולה בשבילי (וראיתי בנות/בנים שהבתים שלהם נראו כמו אורוות סוסים בגלל שלא עברו את התהליך שאת עוברת עכשיו), ואני מאחלת לך באמת מכל הלב- שזה יהיה שיעור מעולה גם בשבילך. ואף אחד לא שווה שתתעצבני. גם אם את מרגישה ששופטים אותך פה, קחי מה שמתאים לך- ואל תתייחסי למה שלא. מחזיקה לך אצבעות.

* אנחה * אני אנסה קצת להסביר

מי שצריכה (ובינינו, רוב מי שצריך זה נשים) להתמודד כל יום עם יום עבודה, נקיון של בית שלם, טיפול בילדים וקצת תחזוק זוגיות - אז השאלה שלך נראית, קצת, בעדינות - מפונקת. כלומר, הלוואי על כולנו להתמודד עם נקיון של חדר אחד (אפילו אחרי יום עבודה של 12 שעות) וללכת לבלות אחר כך. מצד שני, זה לא באמת משנה. הקושי לשמור על בית נקי הוא לא רק אובייקטיבי (אבק, חיות בית, ילדים, בעל בלגניסט), אלא גם נפשי - מדובר בעבודה קשה, סיזיפית ולא מתגמלת, ואין פלא שלא מתחשק לך לעשות אותה. ובמובן הזה - חדר אחד או בית שלם - זה לא מאוד משנה. מילת המפתח היא "הרגל" - ברגע שמפתחים הרגלי נקיון, הכל נראה יותר קל. כשאת מסתכלת על הבלגן בחדר, זו נראית לך משימה מטורפת ובלתי אפשרית ומאוד לא אטרקטיבית. כשאת מתרגלת לנקות ואת רואה שבסה"כ מדובר בשעה עבודה (מקסימום, מקסימום), אז גם תצליחי להתמודד עם זה ביתר קלות. בסה"כ, זה לא משהו שאי אפשר לדחוס גם לתוך יום עבודה ארוך. כשאת חוזרת הביתה, קצת לפני המקלחת, תקדישי 10-15 דקות לסידור החדר וכבר תראי שהמשימה יותר קלה.

קודם כל אני שולחת לך חיבוק

אל תתייחסי לאנשים שבטוחים שהם יודעים הכל, כאלו את תמצאי בחיים בשפע, זה גם שיעור ללמוד לדלג מעליהם בדממה וזה בטח לא נעים אבל תני לי לעודד אותך, את פוגשת בהם לחמש דקות בערך, והם צריכים לחיות עם עצמם לנצח. משאלתך נראה לי שאת רוצה לדעת אם יכול להיות שעוזרת תסכים לבוא לביתך רק פעם בשבוע וגם זה רק לחדר אחד? לא בטוח, אבל אם לא תשאלי לא תדעי, את אולי תצתרכי להציע לה סכום מעט גבוהה מהרגיל כי היא תבוא לנקות שעה אחת בלבד, רק הטירחה להגיע גוזלת זמן יותר מהניקיון. אם את רוצה כולם פה (מהנחמדים כמובן) ישמחו לתת לך טיפים קטנים שמאוד יעזרו לך. למשל את יכולה כל יום לסדר מדף אחד בחדר (של סיפריה, ארון בדגים לא משנה, גם מגרה נחשב) אבל אני לא יודעת אם החדר שלך מסודר בעיקרון ורק אבק מפריע או שיש בלגן שאת לא מצליחה להשתלט עליו. אם תפרטי יותר אני אשמח לעזור לך.

תשובה עניינית

מדובר בחדר אחד כן ? אז אין בעיה. בואי נתחיל בנקיון יסודי חד פעמי שתקדישי לו שעה בלו"ז הצפוף שלך: למשל להתעורר שעה קודם בבוקר (אני עושה זאת לפעמים ויש לי בית שלם לטפל בו). עכשיו נתחיל : 1. עברי על ארון הבגדים , סלקי פריטים שלא נלבשו לפחות 2 עונות, קטנים, ישנים , קרועים וכו'. הנה עכשיו כבר הכל נראה יותר טוב. 2. יש מגירות עם חפצים ? ספרים ? עברי גם עליהן. בטוח שתגלי שאת כבר לא צריכה את מחברת ספרות משנה יא'. 3. יש שטיח בחדר ? שאבי אותו וגלגלי אותו. עכשיו קיץ אפשר בלי. נעבור לעוד בוקר: 4. חלון אחד או שניים בחדר ? הצטיידי בסמרטוט ישן (נניח טריקו ישן מהארון שהתכוונת לזרוק) , דלי מים עם קצת פנטסטיק או כל חומר אחר. עביר על שלבי התריס אחד, אחד קודם "רטוב" אח"כ סחוט. שמשות ? נגבי עם חומר ניקוי חלונות או אפילו נגבי עם מים ופנטסטיק ואח"כ יבשי... כן עם טריקו ישן. 5. שטיפה של החדר. עכשיו שימי לב: חלונות ודלתות בחדר - ניקוי יסודי כמו שהסברתי פעם בחודש - אצלי זה כתוב ביומן שטיפה של החדר - לפחות פעם בשבוע סידור ארונונות בגדים וסתם חפצים - פעמיים בשנה ולא לשכוח מצעים לכביסה פעם בשבוע. זהו, בהצלחה.

תראי לא יודעת מה מפריע לך בחדר אם זה רק אבק

פשוט תחזיקי חבילה של מגבונים בחדר וכל ערב לפני שאת נכסת למיטה תעבירי אבק על כל החלקים

Hila 06 11 2006

New member
לחלק את העבודה על פני כל השבוע !

זה מה שאני עושה! אני כל יום לפני שאני הולכת לישון מנקה חלק מסויים בבית (כל יום צריך לשטוף את המטבח, כלים ובנוסף עושה אבק כל יום במקום אחר), מקדישה לניקיונות חצי שעה לפני המקלחת ! כן, אני אמא ועובדת במשרה מלאה... קמה בלילות לתינוק בוכה ובשלבי הריון מתקדמים... זה לא פשוט להיות אישה בימיינו, מצפים מאיתנו גם לעזור בפרנסת הבית, גם רוב הניקיונות/כביסות נופלים עלינו... ילדים, הריונות ... יש דברים שלא ישתנו לעולם! אז אנחנו צריכות להתארגן ככה שלא נקרוס תחת העומס. לדעתי העניין של חלוקת הבית כשכל יום אני מקדישה חצי שעה לניקיון היא עוזרת לי מאוד, ככה ביום שישי אני עושה דברים בסיסיים בלבד שמתווספים לבישולים של שבת (כן, אצלנו גם מבשלים כל יום...)... אז אל תהיי מפונקת (סתם מקניטה אותך) בהתחלה זה לא פשוט, אבל אח"כ מתרגלים וזה זורם חלק! זה טיפ שלמדתי מסבתא שלי ז"ל, שאצלה הבית תמיד נראה מצוחצח ! אני בהחלט לא מגיע לרמות שלה בניקיון, אבל משתדלת לשמור על רמה סבירה. שיהייה לך בהצלחה

למעלה