נקיון הישוב ??

אמיר פ10

New member
ושוב נעשה נסיון להפנות את הדיון לפסים

אישיים וקטנוניים. ולהתחמק מתשובות אמיתיות.

כן מעניינים הפרטים הקטנים - כגון תקציב- כאשר מתקבלת תשובה סתמית כאילו שיטת הניקיון הידנית יקרה יותר ולא יעילה, או התשובה של יו"ר לפיד שההספק הנו בקושי רחוב בשבוע ???
ומי כמוך יודע שאין השפעה אמיתית לוועדת חזות היישוב. כאשר מדובר בניקיון הרחובות שכנראה הוא סעיף לא מבוטל בתקציב (לדברי רונן כ- 3000 ₪ ליום עבודה = כ-156,000 ₪ לשנה) הנושא נופל לפיתחו של ועד הישוב. ולכן הצעתך להשפיע דרך וועדה זו הנה הטעיה. או שזו רק דרך לחזור ולהדגיש שמי שלא חבר וועד ולא משתתף בפועל בעשייה - לא סופרים אותו. תנוח דעתך אנו מודעים לתשומות הזמן שאתה וחברי ועד אחרים משקיעים בהתנדבות לטובת ניהול עניני הישוב - אבל זה לא הופך אתכם לצודקים בכל מקרה ולחסינים מביקורת - מה עוד שלא הובעה ביקורת כלפיכם אלא רק בקשה לבצע החלטה שכבר נתקבלה. ולדווח על כך.

וכן מעניין לקבל דיווח על החלטות הועד בנושאים שונים, ואם ישנה החלטה שמשנים אותה אז מעניין גם לקבל דיווח על השינוי. התופעה כפי שראינו רק לאחרונה בנושא בית הספר התיכון. כאשר אתה כותב כי "ועד הישוב תכנן להרחיב ולבנות מעל המתנ"ס." ואילו באותו נושא מציין רונן מיד לאחר מכן "עדיין לא התקבלה החלטה כי לא התקיים דיון" - אז מה נכון ?? או אולי אין לדעתך צורך להודיע ולפרסם כוונות ותיכנונים אלא רק החלטות סופיות בדיעבד כאשר כבר לא ניתן להשפיע ?

ronpel

New member
עלות עובד נקיון לא יעיל עולה מעל 7000 לחודש

שני עובדים 14,000

שלושה 21,000

כדי גם ינקו צריך עוד מפקח בחצי משרה

בלפיד החליטו להפסיק כי זה יקר ולא נקי .

מה חסר לך בנתונים?

אמיר פ10

New member
נקיון - תרגיל בחשבון

לדבריך : עלות משאית המטאטא כ- 3000 ₪ ליום עבודה אחד בשבוע
בשנה 52 שבועות = 156,000 ₪ עלות משאית המטאטא

שכר מינימום לחודש = 4,300 ₪
נסיעות 157 ₪
ביטוח לאומי 254 ₪
הפרשה לפנסיה 12.5% 538 ₪
עלות שכר חודשית = 5,249 ₪ = עלות שכר שנתית 62,988 ש"ח

ניתן להעסיק לפי שכר מינימום 2 עובדים במשרה מלאה, 6 ימים בשבוע. ועדיין יישארו 30,000 ₪ שניתן להעניק כבונוס.

ממתי הישוב ממנו אנו אמורים לקחת דוגמא הוא לפיד. - וגם שם (כמו בישובים קטנים אחרים) לא ראינו שהם עברו למודל של משאית המטאטא לניקיון של פעם בשבוע. מה האם בעל חברת הניקיון לא רוצה לקבל עבודה בישוב נוסף ?

לדבריך צריך עוד מפקח בחצי משרה - והאם היום לא צריך ? . תדירות של פעם בשבוע לא מספיקה במיוחד כאשר עובדי משאית המטאטא לא מנקים כמו שצריך והישוב לא נקי.

כעת בטוח תטען כי העלויות הן שונות - בטח אם תעסיק עובדים דרך קבלן ולא בהעסקה ישירה. כי אז גם הוא יגזור קופון. ותטען כי ישנה החלטה ישנה של ועדים קודמים שלא להעסיק עובדים מהרשות הפלסטינית, וגם בנושא זה צריך להפסיק ולהתחסד, הרי בפועל כבר מועסקים עובדים מהשטחים אלא שהם מועסקים דרך קבלן ולא בהעסקה ישירה.- העובדים שמנקים את גן השעשועים-.

ועכשיו בטח תאתגר אותי ותבוא ממך ההצעה שאקח על עצמי להקים ולנהל את הפרויקט הזה, - והתשובה מראש היא לא!!! זהו בדיוק תפקיד וועד הישוב והמזכירות. - אפילו שזה פחות מלהיב לעסוק בניקיון מאשר לעסוק
בהקמת כיכר חדשה או בית ספר תיכון.

בקיצור - כל הכוונה היא שתדאג שהישוב יהא נקי. ובאם משנים החלטה שהתקבלה (לאחר תקופה ארוכה ותלונות רבות של תושבים על רמת הניקיון) מן הדין שתודיע על כך, ובנוסף נמאס לקבל תירוצים ואמירות כלליות שאין בהם ממש כגון שההספק של עובדי הניקיון הינו רחוב אחד בשבוע !! ואז נפסיק להטריד אותך ולא יהיו חסרים לנו שום נתונים.

Anatfeld

New member
האם אתה היית מוכן לעבוד תמורת שכר מינימום?

אז אל תחליט לאחרים כמה הם צריכים להשתכר עבור העבודה שהם מבצעים.
הניחוח שעולה מההודעה האחרונה שלך הוא של התנשאות ותו לא. יש לי עוד רעיון - אולי נעסיק עבדים ביישוב?
אני ממש מקווה שאתה לא מייצג את רוב האנשים ביישוב.

אמיר פ10

New member
לא ענת - לא הייתי רוצה לעבוד בשכר מינימום

אבל אחרים שאין להם עבודה (כמו שכנינו שמעבר לגדר) ואינם יכולים להתפרנס ישמחו לעבוד

כמה את חושבת שמרוויחים עובדי הקבלן שמנקים עבורנו את גן השעשועים, (אבל זה בסדר כי הם לא מועסקים ישירות ע"י הישוב, יש גם קבלן באמצע שגוזר קופון ) או הפועלים הפשוטים המועסקים בישוב בבנין ע"י קבלנים מהשטחים - וזאת ללא תנאים סוציאליים.

את יכולה בקלות גם להתעדכן בפרסומים רשמיים בגובה השכר המשולם לעובדים ישראליים במקומות שונים כולל בשרות המדינה (ואשר מקבלים השלמת הכנסה) ואז אולי תזדעזעי פחות (או יותר)

בכל מקרה הפוסט שלי היה רק תרגיל חשבונאי לפי עלויות שמסר רונן. גם לפי תרגיל חשבונאי זה נשאר עודף של כ- 30,000 ₪ שאותו ניתן לשלם כהעלאת שכר. (כ-2,500 ₪ לחודש)
אינני מתיימר לקבוע את צורת ההעסקה , האם 2 פועלים במשך כל ימי השבוע, או שניתן להסתפק רק בעובד אחד או רק בעבודה בחלק מימי השבוע (אולי אפשר להתחלק בהעסקה עם לפיד) את זה אמור להחליט ועד הישוב.

בכל מקרה מותר לשלם לעובדים גם יותר משכר המינימום (כפי שהוצג בתרגיל החשבונאי) כל סכום שהוא סביר והוגן. רק שנצטרך למצוא לכך כיסוי תקציבי באם העלות תהא מעבר לתקציב הנוכחי - וכאן בדיוק שוב נכנס ועד הישוב לתמונה בבחירת צורת ואופן התפעול.
ניתן לבדוק גם אפשרות נוספת של שיתוף פעולה עם לפיד - אולי כדאי לרכוש במשותף כלי טיאטוא קטן עם זרנוק מים כפי שהזכיר רונן ולתפעל עצמאית - ואולי גם להשכיר שרות לישובים סמוכים (שילת,חשמונאים וכו..)

לא סביר שסוגיית ניקוי הישוב תעסיק אותנו כל כך הרבה (בפורום שאנו משתמשים קיימת פונקציה של ארכיון, תקלידי "ניקיון הישוב" או "ניקיון" ותוכלי להתרשם מהדיונים הרבים שהתקיימו בנושא ומתשובות שונות ומשונות שהתקבלו מקברניטי הישוב במשך הזמן) ונמשיך "לזרוק" כסף על שיטת ניקוי שאינה יעילה והישוב ימשיך להיות מלוכלך.

Anatfeld

New member
מסכימה עם שתי השורות האחרונות שלך

לא מסכימה עם השורות הראשונות. ההחלטה איזה קבלן להעסיק בשיפוץ ביתך תלויה רק בך. לא כולם ביישוב משלמים שכר מינימום לפועל שמשפץ את ביתם. בהתאם אגב איכות העבודה.

ענת

למה לא מחליפים עובדים שהם לא יעילים?

למה הועד מתעסק כל כך הרבה בנושא ניקיון והכל בגלל שיש עובדי ניקיון שלא עושים את העבודה שלהם? ולהביא מפקח ? פשוט לא ייאמן!
בחברה שבה אני עובדת מפטרים עובדים שלא עושים את עבודתם ולא חושבים על כל מיני מפקחים/רובוטים שיעשו את העבודה במקומם.
אני בטוחה שיש מספיק אנשים שמחפשים עבודה.

להזיז דברים ביישוב נעשה ע"ב תושבים שאכפת להם

תושבים שמוכנים להקדיש מזמנם הפרטי, לטובת הכלל.
אחת הסיבות העיקריות שתושבים כאלה מוכנים להתנדב, זה שהם מתעצבנים.
הם כועסים על משהו שנראה להם לא הגיוני, לא סביר, והם באים מתוך נכונות לשמוע מה צריך לעשות, והם באים כדי להשפיע על מדיניות.

אני בהחלט לא חושב שזאת קטנוניות.

מה הצעתי לך עדיין בתוקף.
אני לא חושב שאנחנו כיישוב ממקסמים את כל היכולות שלנו, כדי לקבל מקסימות תוצאות.
יש מקום לשיתוף ולהגדיל את מספר התושבים שמתעסקים בסוגיה.

כמוני כמוך.
לא צריך להיות חבר וועד, כדי להחליט לצאת מהכורסא ולעשות.
אפשר לעשות הרבה, ואולי אפילו יותר - דווקא כשאינך חבר וועד.

למעלה