נקיון האופניים...

Big Guy

New member
נקיון האופניים...

עשיתי טיול שטח יחסית מלוכלך, והאופניים והשרשרת מלאים חול, (במיוחד החלק המחבר בין הדוושות לאופניים) קניתי מסיר שומנים ושמן ייעודי. הקטע הוא שהבנתי שיש חלקים שאסור שיפגע בהם המסיר שומנים - הכוונה לחלקים המחברים בין הגלגל לאופניים? ומים אפשרי להשפריץ על כל האופניים? אני רוצה לנקות ואתם לבד אבל מפחד להרוס משהו

ranperagmin

New member
אתה יכול לשטוף עם זרם חלש, לא חזק

לנקות מקומות בעייתים עם מים עם קצת נוזל כלים, לשטוף, לתת לאופניים להתייבש. לנגב שרשרת טוב, ולשמן עם שמן שרשרת ייעודי.

Big Guy

New member
המליצו לי להשתמש במסיר שומנים ...

הקטע הוא שהם אמרו שאסור להתיז אותו על חלקים מסוימים. על מה מדובר?

ranperagmin

New member
אני לא אגיד לך איפה לא, אלא איפה כן

רק בשרשרת ובמעביר האחורי. דגריזר לא טוב שייגע בפלסטיק או גומי באופן כללי. תעבור עם הדגריזר על השרשרת והגלגלשי"ם, תן לו כמה דקות לעשות את העבודה. תשטוף בעדינות עם מים, ותן לאופניים להתייבש. כשהשרשרת התייבשה עבור עם מטלית וייבש אותה טוב טוב. שמן אותה עם שמן ייעודי לשרשרת אופניים.

ordor12

New member
מציע קודם ניקוי ראשוני

לדעתי לפני הדגריזר, אם האפניים כל כך מלאים בחול כדאי לעשות שטיפה ראשונית עם מים ונוזל לניקוי כלים (לעבור עם סמרטוט).אפשר לתת לאפניים להתיבש. אחר כך מציע לפרק את הגלגל האחורי ולתלות את האופניים איכשהו ואז לעשות ניקוי יסודי כולל דגריזר.

dugalgali

New member
עזוב אותך מדגריזר באמאשך...

הדגריזר לא טוב לאופניים, לא טוב לך, לא טוב לסביבה. המטרה של הדגריזר (כמו ששמו רומז) להסיר שומנים. באופניים מטופלות היטב אין "שומנים" להסיר - אלא רק שכבה דקיקה של שמן על השרשרת - ואת זה מסירים במים וסבון בלבד בלי שום דגריזר. יש ברשת הרבה מדריכי ניקוי אופניים. אני אתן לך מדריך מקוצר בעברית, בשבעה שלבים פשוטים. 1. (אופציונאלי - לא חובה) מצא מקום לתלות את האופניים לנוחות הניקוי (אני תולה אותם על המנשא מאחורי הרכב). 2. שטוף את האופניים במים מצינור בלחץ לא גבוה. אני שוטף ה-כ-ל כולל צמיגים. המטרה - להסיר את כל החול והבוץ והאבק. תשתדל לא להתיז מים בלחץ גבוה לאזור הצירים הראשיים ובולמי הזעזועים. 3. הכן תמיסת סבון בתוך קערה. הסבון יכול להיות סבון כלים או (ממלץ) סבון לשטיפת מכוניות. מה שצריך זה בערך ליטר תמיסה. שזה ליטר מיים עם כרבע כוס סבון. בעזרת מברשת רכה (מברשת אבק של שטיחים לדוגמה) עבור על כל המכלולים עם תמיסת הסבון. טבול את המברשת בתמיסת הסבון - והברש בלי בושה את השרשרת, המעבירים, גלגלי השיניים, הדיסקים, השפיצים - הכל. אם האופניים שלך היו משומנות בשימון יתר - יהיו כמה מקומות של הצטברות בוץ שמנוני - בעיקר בגלגלי השיניים של המעביר האחורי. אזורים אלה אתה יכול לנקות בעזרת מברשת שיניים ותמיסת הסבון. 4. שטוף היטב את הסבון מהאופניים באמצעות צינור מים. בשלב זה האופניים אמורים להיות נקיים לחלוטין מבוץ ושמן. 5. תן לאופניים להתייבש - אתה יכול לעזור עם סמרטוט יבש. נסיעה קצרה (על כביש או מדרכה נקיים !) מזרזת מאוד את הייבוש. אחרי שתרחץ את האופניים כמה פעמים אתה כבר תלמד לבד איפה יש הצטברויות מים שלא מתייבשות - ובאזורים אלה תנגב עם סמרטוט. 6. הגיע שלב השימון. אני משתמש בשמן הכחול Rock N Roll. לזכור לנער את הבקבוק לפני השימוש !!! טפטף כמה טיפות על השרשרת תוך כדי סיבוב השרשרת באזור הפלטות הקדמיות. אני מדגיש - כמה שפחות - יותר טוב. להערכתי חצי כפית קטנה מספיקה לשימון אחד !! אחרי השימון תעביר הילוכים קדמיים ואחוריים תוך כדי סיבוב השרשרת - תנסה לעבור את כל גלגלי השיניים. 7. עכשיו בא החלק הכי חשוב !!! קח מגבת ישנה שהקרבת למטרה הזו, תמצא נקודה נוחה להחזיק את השרשרת עם המגבת כך שתוכל לסובב את השרשרת והיא תעבור דרך קפל במגבת - ותתחיל לסובב. אחרי כמה סיבובים - תחליף מקום במגבת. תפסיק את התהליך רק כאשר השרשרת לא תשאיר על המגבת ג'יפה שחורה אלא רק כתם אפור. הסבר לשלב הזה: השמן הכחול ממיס את הלכלוך, החלודה וחלקיקי המתכת שמצטברים בשרשרת. הניגוב מוריד את עודפי השמן יחד עם הלכלוך והחלודה - ומשאיר שרשרת נקיה ומשומנת דק דק דק. הדבר הכי חשוב שצריך לזכור בשימון - אין "מעט מידי" שמן !!! יש רק יותר מידי (ואז צריך דגריזר והרבה עבודה לנקות אותו...). אגב - כל התהליך לוקח לי כ-20 דקות גג. בהצלחה

Big Guy

New member
תודה רבה על התשובה...

לי פשוט הסבירו ב 2 חנויות אופנים שאם כבר מנקים את השרשרת, אז עדיף לעשות זאת עם דגריזר.... ורק אז מים וסבון וההמשך כמו שציינת תודה רבה על המדריך

למעלה