נקיון אופניים

krunch

New member
נקיון אופניים

שלום רב, החלטתי שאני רוצה לנקות את האופניים בצורה יסודית. ויש לי 2 שאלות: 1. הייתי רוצה לפרק את הקסטות, האם יש בכל בעייתיות מסוימת? האם יש משהו שכדאי לדעת או לשים לב אליו כשמפרקים או מחזירים אותם? 2. האם אפשרי גם לפרק את הפלטה, או שרצוי שמישהו מקצועי יעשה את זה? הסיבה שאני רוצה לפרק אותה היא שאני שומע לפעמים סוג של רעש מהאיזור של הפלטה, כאילו אין שם מספיק שמן. תודה רבה.

bonanai

New member
קסטה דורשת כלים מיוחדים לפירוק...

1. וכלי מיוחד (אותו אחד ממיקודם) להרכבה - יש לך? ידע? מעבר לזה אין בעיה מיוחדת. המבנה של פנים הגלגשי"ם והפריילוף לא ייתן לך לטעות בהרכבה. 2. למה אתה מתכוון באומרך (כותבך) פלטה?

krunch

New member
פלטה

הכוונה לקסטות מקדימה אני מניח - איפה שהפדלים.

nintense

New member
בשביל לנקות ביסודיות...

אין צורך לפרק דבר, צריך מברשות קשות ובגדלים נוחים לניקוי גם במקומות הצפופים. ניתן לרכוש כאלה של PARK או כל יצרן אחר, או לבחור משהוא מתאים מכל מקום שמוכר מברשות ניקוי לאוטו או לבית. הפלטות וכם קסטה אינן זקוקות לשמן, השרשרת כן. אם הרעש ממשיך לאחר הניקוי, ייתכן שהוא מגיע ממיסבי ה BB (ברוב המקרים) או מכל מקום אחר באופניים.

מנצל"ש: מומנטום מופחת? ניקיון?

לא יודע למה, אבל כשאני רוכב עם החברים בשטח, נראה כאילו האופניים ללא דיווש מאבדים מומנט לפניהם. כמובן שהאופניים שלהם יקרות משלי פי שתיים אבל אני חושד שאולי זה משהו שקשור לניקיון/גירוז. או כמובן שהכל בראש הפראנואידי שלי. יש איזה משהו שניתן לעשות בעניין בעזרת נקיון או שימון?

nintense

New member
יש כל כך הרבה משתנים שמשפיעים על...

מהירות הגילגול, החל מטיפול תקופתי בנאבות - מאוד חשוב למיסבים לא אטומים, ניתן לפתוח, לנקות, לגרז ולהחזיר. המשך באיכות הנאבות (המיסבים), סוג הצמיג, סוג החישוק והמשקל הכולל. כאמור, הדרך הזולה היא טיפול נכון, אך לא בהכרח מספיקה כדי שתדביק את פער המחיר.

krunch

New member
שימון אופניים - סיכום

מסתבר אם כן שאני לא בטוח מה צריך לשמן באופניים (למשל אמרת שאת השרשרת כן אבל את הקסטות לא). אז השאלה היא בעצם - כדי שאני אהיה בטוח - איזה חלקים באופניים צריך לשמן? תודה

nintense

New member
שימון חלקים...

שרשרת - כל רכיבה, צירי המעבירים, קליפסים של הפדלים (למי שיש קליפלס) - כל שטיפה. כל שאר החלקים הנעים, מגורזים ואין לשמנם.

geostant

New member
../images/Emo207.gif טיפול מונע ובכלל אחזקה

יש איזה מאמר שמסביר ל-NEWBIES כמוני אילו טיפולים כדאי להעביר את האופניים ובאיזה תדירות ? תודה

Alon2k6

New member
בבדאי

יש המון, הנה אחד נחמד: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=652&a=33739&c=4242&sc=0&ssc=0

Alon2k6

New member
עוד אחד

http://www.tapuz.co.il/bike/artinfo.asp?CID=25&SID=12&InfoID=43 הפעם עם תמונות
חג שמייח...

nevo13

New member
בדיוק גם באתי לפתוח דיון על זה

חח אני רוצה לנקות את האופניים שלי גם ננסתי לפורום באתי לפתוח דיון וראיתי שמישהו אחר עשה לי כבר תעבודה! תדה על הקישורים חברה!

למעלה