נקודת המבט שלי

LOVE SIMS 2

New member
נקודת המבט שלי

אם את לא רזה, את לא שווה כלום.
יכול להיות שאת מוכשרת בהרבה דברים, שאת חכמה, שיש לך אופי טוב וכובש, אבל בפרמטר של הגוף את לא משהו.
אני שופטת אותך על זה. את נחותה ממישהי יותר רזה ממך.

עד היום לא העזתי לבטא זאת בקול רם. אמרתי לעצמי ש רק את עצמי אני שופטת בחומרה כזאת, אבל את האחרים לא. אני יורדת על עצמי, מקללת את עצמי, טוענת שאני לא שווה מספיק כדי לחיות.
אני רוצה להכחיד את עצמי בגלל שאני לא מספיק רזה, כמו היטלר. האם הייתי מעזה להגיד את המשפטים שאני אומרת לעצמי למישהו אחר?
סביר להניח שלא. אבל בכל זאת אני ממשיכה להגיד אותם לעצמי.
אם כך, עכשיו אני מפנה אותם לאחרים, כי אם אני שופטת את עצמי כל כך בחומרה על משהו שהוא יחסי לאנשים אחרים, במה הם שונים ממני?

בשנים האחרונות פחדתי מאוד להשמין ולזלול כמו שאני זוללת היום. הייתי עושה ספורט המון ואוכלת בצורה קפדנית. כמעט אף פעם לא הייתי מספיק רזה בעיני עצמי. וגם תיעבתי את עצמי כי הרגשתי את השיפוטיות הזאת שאני כותבת עליה עכשיו. הבנתי שאני חושבת שאנשים לא רזים הם לא מספיק טובים. אז למה זה הופך אותי? אני טובה רק אם אני רזה? ואם אני לא אהיה רזה?
התחלתי לזלול בצורה מטורפת, איבדתי את הגוף הספורטיבי והרזה מאוד שלי. עליתי 8 קילו. זללתי וסיכנתי את חיי. אכלתי כמויות של סוכרים שממש יבטיחו לי סכרת.
אולי רציתי להעניש את עצמי על השיפוטיות. אולי רציתי להכריח את עצמי להתמודד עם הפחד הכי גדול שלי: להיות שמנה.
מבחינתי לא מגיע לי לחיות אם אני מעל משקל מסוים. ואכן, לפי דעתי לא מגיע לי לחיות, ולא מגיעים לי דברים טובים. אני לא כותבת את זה בציניות או לשם הקצנה. זאת האמת. אני גם לא מבינה אנשים אחרים שהם שמנים וחיים את החיים שלהם. למה אתם לא מתאבדים? אתם לא מספיק טובים!

אף אחד לא אמור להיעלב ממה שאני כותבת. תראו כמה אני מסכנה, הראש שלי דפוק. כל החיים שלי סובבים סביב משקל, ספורט ושומן.
אני לא משאירה מקום לצורות גוף אחרות ולצורות חיים אחרות. אני מוגבלת!
רזה הייתי תמיד מטבעי. הרגשתי ששונאים אותי בגלל זה, מקנאים בי, והתפתחה בי תחושה שאנשים יהיו שמחים לאידי אם אני אשמין ואסבול. הנה זה קרה, ואני בטוחה שאנשים שמחים לאידי. יש בי פרנויה, שנאה עצמית ותפיסת מציאות מעוותת. זאת נקודת המבט שלי, נקודת מבט צרה מאוד שרוצה לתפוס רק מותניים צרים.

יש אנשים ששופטים אחרים לפי הכסף שלהם, הבגדים, הטיפוח, האופי... אני יותר מכל שופטת אנשים לפי הגוף. אני מעריכה ספורטאים ורקדנים, אני מעריכה נשים דקיקות ורזות מאוד. למדתי זאת מהסביבה. בילדותי חשבתי שאנשים שמנים הם יפים ומחבקים טוב יותר. הטעם שלי היה שונה לפני שנחשפתי לאופנת הרזון.

לא מזמן נסעתי במקרה לתחנה המרכזית של תל אביב וראיתי דברים שרק בטלוויזיה ראיתי:
אתיופיים שוכבים על קרעי קרטונים על הדשא, ושלל טיפוסים שממש הפחידו אותי. אני משווה את המראות האלה, שכל כך רחוקים ממני, לחיים של אנשים שמנים.
אני רוצה להתנהג כאילו הם לא קיימים, מהבחינה הזאת שאני לא אהיה כמוהם. אני לא רוצה לשמוע על סוכרת, על מחלות ועל עודף משקל. אני מכריחה את עצמי לפגוש במציאות הזאת כשאני זוללת.
יש לי בני משפחה מלאים ושמנים. אני אוהבת אותם ומעריכה אותם, אבל בתוך תוכי מזלזלת באי הרזון שלהם ומפחדת להיות כמוהם.
אם אני שופטת אנשים, את עצמי ואת החיים עצמם לפי אמת המידה הזאת, החיים שלי לא שווים.
אין לי מקום, כי אני לא משאירה לעצמי מקום.
זה מעגל אכזרי. ההרס העצמי דרך הזלילות עונה בין השאר על צורך פנימי לשבור את חומת הזכוכית הסנובית והמתנשאת, אבל המחיר הוא נזק כבד.

אני יודעת שאנשים שווים זה לזה ושמראה חיצוני זה לא הדבר הכי חשוב. אני מאחלת לכולם חיים מאושרים לא משנה באיזה גזרה הם. ואם ההשמנה מסכנת את בריאותכן, אני מאחלת לכן שתרזו רק לשם הבריאות.
מישהו שמציק לכן ומעיר לכן הערות, הוא מוגבל בתפיסתו. כמו שאני מוגבלת.
אתן אולי סובלות מתגובות הסביבה למשקל שלכן, ורציתי להראות לכן את הבעיה מנקודת המבט ההפוכה: הצרה של אנשים ששופטים אנשים שמנים. לפעמים הם סובלים לא פחות מכן.

SuperKeren

New member
מצטערת לשמוע

קודם כל חשוב לדעת שאת לא לבד. למזלנו או לרעתנו ישם מיליארדי אנשים על פני כדור הארץ והסטטיסטיקה היבשה אומרת שיש לפחות כמה מאות או אלפים שחווים או חושבים דברים בדיוק כמוך. זה שאת כותבת ומשתפת זה אומר שאת מחפשת תמיכה ותשומת לב של אנשים, גם אם זה בצורה אנונימית. ההתחלה של הדרך החיובית בחייך תמיד תתחיל מההודאה בכך שיש משהו פחות חיובי שמאפיל עליך.

את מתארת חוויות ודפוסי מחשבה אובססיביים שמפריעים לנוהל חייך הרגיל (עד כמה שאפשר להגיד "רגיל"). לפי דבריך אני מסיקה באופן שטחי שיש לך הפרעת אכילה (אנורקסיה) ובעיה חמורה בדימוי גופך. נשים רבות וגם גברים נתקלים בבעיות כאלה במהלך חייהם והבעיות לרוב מתחילות ומשתרשות בשנות ההתבגרות. ככל שמטפלים בבעיה מוקדם יותר כך יש סיכוי גבוה יותר להחלים ממנה. שימי לב שכתבתי לטפל בבעיה עצמה, כלומר בשורש שלה, ולא בסימפטומים שלה. אמליץ לך לשתף את מחשבותיך באנשים בסביבתך המיידית. אך ורק עם אנשים שאת יכולה לבטוח בהם כמו הורה, חברה טובה מאוד וכמובן איש או אשת מקצוע.
במקרים קלים תמיכה וטיפול של אנשים קרובים יכולה לעזור ולהציל נפשות, במקרים קצת יותר קשים צריך התערבות של אנשי מקצוע ואף אשפוז.

אפשר להתקשר למספר 08-9357035 ולספר באופן אנונימי על המחשבות שלך. אפשר גם להיכנס לאתר http://www.shahaf-ltd.co.il/n/default.asp?ID=28 ולחפש מענה רפואי.

נשמע שאת חיה את חייך בקרב עם עצמך ובקרב כזה אין מנצחים אלא רק מפסידים. כדאי לנסות ולטפל בבעיות בשביל לחזור ולחייך, להפסיק לדאוג מדברים לא חשובים ולחיות חיים איכותיים.

מאחלת לך בהצלחה
!

NISAN1979

New member
אמממ...לא מסכים

היי -קראתי את מה שכתבת,
ואני חושב שבאופן כללי הבעיה היא הרבה יותר רחבה משומן - הבעיה היא שצריך לדעת למצוא את הטוב בכל דבר.
יתכן שאדם הוא שמן - כדי שיוכל להיות טבח או לעבד בתחום המזון ולהצליח יותר מאחרים בגלל המשיכה שלו למזון
יתכן שאישה היא שמנה - כי בן הזוג המיועד שלה אמור להיות בדיוק אחד שנמשך לנשים שמנות ( או להיפך כמובן).
יתכן שהשומן הוא רק מקפצת דרך בשבילך להשאר שמנה - וללמד אחרים לאהוב את עצמם כמו שהם!
יתכן שאת שמנה - כי זה הכי י-פ-ה לך ( ואני בדרך גב חושב ששמנות זה הרבה יותר מעניין מרזות).

יש אדם שנולד יפה - יש אדם שנולד מכוער - יש אדם שנולד עם רצון לעשן - יש אחד שאוהב להמר
לכל אחד יש "פטיש" משלו...הכי חשוב לאהוב את עצמנו כמו שאנחנו,
לנסות לנצל את זה למטרת החיוביות - וכן! בכל דבר יש אור ושימחה!
אל תשימי לב אל מי ששופט אותך ואל תתעסקי בלשפוט את האחרים
פשוט תחיי בצורה חופשית- ללא רגשי מצפון ועם המון אהבה בלב - תשמעי מוזיקה שמחה בבוקר
תרקדי קצת לפני שאת יוצאת לעבודה.
מחזיק לך אצבעות
:)

למעלה