נקודת איזון

ishaitaif

New member
נקודת איזון

כל אחד מכוון לעצמו את גובה הסטם על הכידון.. 1.ככל שהמיקום גבוהה - קשה בעליות,קל בירידות 2.ככל שהמיקום נמוך - קל בעליות,קשה בירידות 3.ככל שהאופניים עם בולם קדמי ארוך (סגנון רכיבה AM ומעלה) - קשה בעליות,קל בירידות 4.ככל שהאופניים עם בולם קדמי קצר (סגנון רכיבה XC בולמי 80 או 100 מ"מ) - קל בעליות,קשה בירידות. ברשותי אופני מהלך 5.5 אינצ' עם בולם קדמי 140 מ"מ - (לא TALAS) של: IBIS MOJO SL התחלתי להוריד את גובה הסטם במורד המוט בולם וככל שאני מוריד קיים ההליך המוזכר למעלה..... בדקתי גם אפשרויות של הארכה סטם או הארכת זווית הסטם מעל ל: 6 מעלות (למשל 10 או 15 מעלות) כמו"כ קבלתי המלצה לשאוף להגיע לגובה הסטם על המוט: 2 טבעות (בעובי סטנדרטי) מתחתית המוט הבולם.... ידוע לי שהנושא מאוד אינדבידואלי ויש כאלו שמרוצים מרכיבה בזווית הקרובה לרכיבת כביש וישנם הרוכבים באופן ישיבה יותר מיושר בגב..... הצעות,רעיונות ??? תודה מראש.... dji

nintense

New member
כפי שאמרת זה מאוד אינדיבידואלי...

מאוד קשה לעשות התאמת אופניים בהתכתבות ואין תחליף להתאמה אישית (בתשלום) בחנות שמתמחה בזה. עם זאת את תצליח לתת תאור מדוייק על מצב האופניים, מה מפריע לך, מה טוב לך ומה היית רוצה לשפר, אני יכול לנסות לעזור.

ishaitaif

New member
תודה... הכוונה הייתה להעזר קצת

מכוון שכוונים הינם מאוד אינדווידואלים כללית אופי הרכיבה שלי עד כה היה: XC ועם המעבר לאופני 5.5 אינצ' הרכיבה הינה יותר לכוון AM...מה שנראה לי נכון הוא להאריך את הסטם לכוון ה 110 מ"מ ולהגביהה אותו ל 10 מעלות ואז לבצע הורדה של "ספייסרים" במוט הכידון עד ל 2 מהקצה התחתון של המוט. לגבי האוכף הכוון קדימה/אחורה ייעשה בהתאם לתחושה. גובה מוט אוכף יהיה כמעט למצב רגל ישרה כשהיא מחוברת לפדל הערות.. הצעות.. ?? תודה.... DJI

etal2

New member
קשה, קשה לעזור לך

בעיקר כי אתה פשוט מסרב לתת לנו את המידע הרלוונטי. בוא תתאר מה הסט אפ שיש לך עכשיו: אופניים - ? מזלג - ? סטם (אורך וזיות) - ? כידון (רוחב וגובה) - ? ספיסרים מתחת לסטם - ? איזה בעיה אתה מרגיש שיש עם זה? מתי ואיפה זה בא לידי ביטוי? עד שלא תענה על הדברים הבסיסיים לא תהיה לאף אחד היכולת לעזור.

ishaitaif

New member
לדעתי הכל כתוב ..מצ"ב כאן שנית

אופניים: ibis mojo sl מזלג: fox f 140rlc סטם: titec 90mm בזווית 6 מעלות כלפי מעלה כידון: easton monkey lite xc medium oversize ספייסרים מתחת לסטם: 7 רחבים!! (7.5 ס"מ) ספייסרים מעל לסטם: 1 רחב+ 1 צר 1. היה נסיון להוריד את הסטם למטה בעוד 2 ספייסרים מצב שייצר זווית יחסית חדה בין המושב לכידון..המצב הוחזר לקדמותו. 2. במצב זה קיים קושי מסויים בעליות אבל בירידות - חגיגה... 3. אורך מוט האוכף בהתאמה לאורך רגל שלי לקליט (כמובן שהרגל לא במצב מיושר לחלוטין) - 23 ס"מ. 4. אורך כללי של מוט כסא מהקרקע: 108 ס"מ (עד לקצה מוט הכסא - ללא האוכף) 5. אורך כללי מהגלגל הקדמי למיקום עליון של הטסם כיום: 112 ס"מ 6. גובה שלי: 182 ס"מ 7. גודל השלדה: LARGE אשמח להעבי עוד פרטים יומטוב... DJI

psycho killer11

New member
כמה ספייסרים?!

7.5 ס"מ?!?! זה הרבה יותר מדי ברוב המקרים. אפשר לראות תמונה? מה הגובה שלך ומידת השלדה?

psycho killer11

New member
סליחה, לא ראיתי.

אהמ. נראה כאילו אתה חייב להוריד איזה 2 ספייסרים. מה זה זווית בין כידון לאוכף?

ishaitaif

New member
הכוונה לגובה היציבה/ישיבה

שיורד כלפי מטה כאשר מורידים את הסטם כלפי מטה כלומר.. מחסירים ספייסרים מלמטה ומעבירים אותם למעלה ואז הסטם נמצא במרחק של קרוב יותר למזלג....ישיבה/יציבה זו אצלי.. מביאה תחושה של רכיבת כביש... ייתכן ורצוי לרכוש סטם בזווית של 10 אחוז או רייזר מלא..

למעלה