נקודות תורפה

Lee Jun Fan

New member
נקודות תורפה

אהלן אני לומד קונג-פו גמל שלמה דרומי כבר 5 שנים, ואנחנו לא לומדים מי יודע מה הרבה נקודות תורפה... וזה דווקא חלק שהייתי רוצה לשלוט בו... אז, יש למישהו איזה מסמך או תמונה עם ריכוז נקודות תורפה בגוף? תודה.

nitzano

New member
הכוונה

לאילו נקודות אתה מתכוון ? (נקודות דים מאק או סתם אזורים רגישים) אם אתה מחפש נקודות דים מאק, האם אתה מתכוון להשתמש בהם לשליטה על יריב (לשלוט בעזרת כאב- אחיזות וכו) או לתקוף בזמן קרב? אם אתה מתכוון לתקוף בזמן קרב, האם אתה מודע לקשיים שבכיוון לנקודות תורפה בזמן קרב?

Lee Jun Fan

New member
חחח לא דים מאק... רק אזורים רגישים...

אני בהחלט מודע לקשיים שבתקיפה לנקודות תורפה בזמן קרב.. ואני לא מחפש נקודות דים מאק, סתם נקודות של אזורים רגישים... בעיקר כאלה לשליטה ביריב (כמו שאמרת - בעזרת כאב, אחיזות וכו').

jossel

New member
בשליפה מהמותן..

עיניים,אף,אשכים ,צוואר,ברכיים...

jossel

New member
נקודות לחיצה זה יפה

אם אתה ג'ט לי ב"נשיקת הדרקון"... יש לי ידע אקדמי מסויים בשל התחום אותו אני לומד כרגע.וזה נכון שיש המון דרכים יפות וללא מאמץ לפגוע באדם,אבל האמת היא שאם תחפש את זה בזמן קרב יש סיכוי מצויין שאתה תיפגע קודם.לכן,הנקודות שציינתי הן גדולות וחשופות(בדרך כלל) ע"מ לפגוע בהן מהר וביעילות. אם אתה מכה טוב ויש לך עוצמה במכה זה בכלל לא משנה באיזו נקודה תפגע ביריב.

shlomym

New member
מסכים עם יוסי

התחכמויות עולות ביוקר בוינג צ'ון יש תנועה שנקראת ביאו סאו, הרבה מפרשים שהיא מיועדת לאצבעות לעיניים ואחרים חושבים שהיא יותר הגנה אני מצדד יותר בטענה השניה,מסיבה הפשוטה: עשיתי ניסוי על אבטיח . עשיתי בו שני חורים בגודל עיין,והכנסתי ענבים בהם. אמרתי לכמה חברה,לתת את הביאו סאו כפי שהם חושבים,ואופס ....אנשים התחילו לחשוש. בקיצור,הימור גבוה,וסיכוי טוב לשבור אצבעות. אני חושב שנקודות טורפה זה מעניין,וטוב לדעת. אבל הפרופורציות חשובות לא פחות. שבת שלום

סיסטמתי

New member
אם הצלחת לעשות את החורים באבטיח...

עם האצבעות. אני מניח שזה מאפשר לעשות את התנועה ללא חשש
מאידך האם יתכן שהתנועה נועדה להיות בהצלפה ולא תנועה קשה?

Yin

New member
פעם הבאה שניפגש

תזכיר לי ואראה לך משהו בנושא.

nitzano

New member
תסתכל בספר של ברוס לי

הטאו של ג'יט קון דו. למיטב זכרוני יש שם לא מעט איורים.

אהא,

אין שום ספק שידע אנטומי/פיסיולוגי/פתולוגי אלמנטרי/נחוץ הוא רלוונטי למדי ( כמובן אך ורק למקרי חירום בלבד בתור " החרב שלא תישלף " כפי שאומר המוטו הידוע). מצד שני- האם אתם באמת סבורים שלאומן לחימה רציני צריכה להיות בעיה רצינית לדייק במתקפת בזק של פגיעה אפקטיבית ומתוזמנת היטב לנקודות הספיציפיות הנ"ל? למשל- מתקפת חטף עם צד כף יד פתוחה לצד הצאוור- לעורק הראשי אשר מוליך דם אל המוח, או חבטה מדויקת תוך שימוש באצבעות קמוצות, אל תוך הסטרנום תוך כדי ביקוע עצם החזה על מנת לגרום להפרעת קצב או תוך שינוי מיקום וכיוון כדי לבקע צלע ( צלע שבורה וחדה מהווה סכנה לריאה הסמוכה לה )? ואם בנקודה תורפה עסקינן, אז הסוגיה הבאה עשויה להיות רלוונטית לנושא הדיון: האם בעידן של ידע רפואי כגון זה המתואר כאן, טכניקות פגיעה נקודתית מושתתות אנרגטיקה ( כגון דים-מאק למשל ) הופכות להיות בלתי נחוצות לגמרי? ידוע שהדים מאק לא עוסקת אך ורק בחבטה בנקודות תורפה והיא חבה את נדבכיה לאנרגטיקה/רוטציה אנרגטית(תרגולי דים מאק מן הסתם מחוייבים בצ'י קונג כלשהו). לכן- האם לאור ידע מדעי, דים מאק היא אומנות טפלה/ עניין פסה שחלף זמנו והוא איננו רלוונטי עוד? בתקווה למענה מעניין ואינפורמטיבי, ובברכת " שלא נזדקק להשתמש בזה לעולם", אנדלס נוט.

והבהרה לגבי האינפורמציה-

כמובן שהאינפורמציה היא ברמה עיונית בלבד ואין המחבר ממליץ או מתחייב לתוכן הכלול בה, אשר כתבתי הוא ידע נפוץ ורווח ואינני נוטל שום אחריות על שימוש בידע שנכתב באופן אקדמי בלבד, הגם שאיננו פרגמטי.

Lee Jun Fan

New member
הממ.. למה דים מאק לא רלוונטי?

זה בהנחה שהבנתי למה התכוונת... כפי שאמרת, דים מאק לא עוסק רק בחבטה בנקודות תורפה, אלא גם באנרגייה (צ'י). ועדיין, גם דוקטור לאנטומיה שמכיר טוב את כל נקודות התורפה בגוף, לא יוכל לעשות מה שמאסטר דים מאק יוכל לעשות עם אותן נקודות. *אשמח לתיקונים אם כתבתי משהו לא נכון, הידע שלי על דים מאק לא רחב במיוחד.

Yin

New member
דים-מאק

שילוב של ידע אנטומי מסוים, יחד עם היכולת להכות מהר מאוד ברצף של נקודות בתוספת כוונה (Yi) עושים את העבודה. אתמול היה שעור פתוח של בורוט קינסל, בו הוא דיבר על נקודות לחיצה, הוא מלמד זאת לפי שיטתו של ג'ורג' דילמן, ומתאר את השלב הזה כשלב ה- self perfection. אתה יכול לשאול את האנשים שהיו שם, זה עובד. אני, כתלמיד של ארל מונטגיו, עוסק בדים מאק מבית מדרשו של ארל. נחש מה? אלו אותן נקודות בדיוק וגם אצלינו זה עובד. ולכן אין מה להתייחס לזה כאל אמונה טפלה (גם אם כן, אני יכול להדגים שלא). בכלל, אני בשלבי הרהור אם ללמד את החומר הזה לקהל יותר רחב. אולי ע"י סדנאות פתוחות/לבתי ספר או וריאציות אחרות, נראה. עדי

../images/Emo13.gif היי עדי:

לא הבנת נכון את אשר כתבתי. ייתכן וניסוחי קלוקל. נהיר לי לחלוטין שהדים מאק אמיתית ואפקטיבית לגמרי.
לא כתבתי אמונה טפלה אלא אומנות טפלה. הסיבה- בעידן בו ידע אנטומי מאפשר לכל אדם בעל כוח פיסי סביר לגרום לנזק פרמננטי בהתבססו עליו, אין צורך/שימוש ביכולת לפגוע אנרגטית בחבטות... בעידן של ניו אייג' תמים וטוב לב לא נעים להזכיר זאת- אבל ההבדל בין Healer לבין Killer הוא אך ורק בכוונה.
הילר אמיתי הוא אדם ששולט באנרגטיקה של המטופל, וברמת העיקרון- בדיוק באותו האופן שניתן לרפא בעזרת אנרגטיקה, ניתן להרוס ולקטול/להשמיד בעזרתה. שני צדדים של אותו המטבע בדיוק. ובשביל זה, לא צריך קרבה פיסית, אתה יודע...
האם בית הספר האוסטרלי שאתה נציגו בישראל- מלמד את כל אשר הדורש, או בורר מוץ מתבן בכל הנוגע לתלמידים? The Endless Knot

Yin

New member
קיבלתי

כל אחד יכול ללמוד כל חומר, בעידן המידע אפשר לרכוש כל ידע באנטרנט. בעבר עניתי לכל מיני פניות שלא מענייםן אותי ללמד דים-מאק בנפרד מטאי צ'י ומי שרוצה ללמוד טאי צ'י מוזמן ובמשך הזמן ילמד גם את השאר. עדיין לא ניצבתי בפני דילמת מוץ ותבן, פשוט כי לא הונחה לפניי בעיה שכזו, אני מניח לא אלמד חומרים מסויימים לאנשים מסויימים (למשל כמו יובל נחמקין שהכריז שהוא מלמד רק מבוגרים או נערים מעל גיל מסויים באישור הורים - מה שנראה לי מאוד נכון).

MarkOfKain

New member
קצת באיחור...

הרי לך קישור לאתר של בורוט קינסל (מאמן הכוחות המיוחדים של סלובניה ומומחה לנק' לחץ). חפש קצת, יש שם להורדה תמונות עם פירוט נק' הלחיצה עפ"י הACCUPRESSURE הסיני (למיטב ידיעתי). בנוסף, שאלה לי אלייך- האם אתה מפריד VITAL POINTS מ- PRESSURE POINTS או כולל אותן באותה הקטגוריה ? (ב-VITAL כוונתי לאשכים, גרון, עיניים, אזניים וסרעפת, וב- PRESSURE כוונתי לנקודות דיקור\לחיצה עפ"י השיטות הסיניות\יפניות\קוראניות)

למעלה