נקודות ציון

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

1L

New member
נקודות ציון

במקומות רבים בעולם בחרו לציין את יחודו של המקום (בדרך כלל ביחס למדינה בה הוא נמצא) באמצעות הצבת שלט המורה על כיווני מקומות מפורסמים אחרים ומרחקו מהם. הרעיון הוא לאסוף תמונות של שלטים מהסוג הזה ואולי גם נמצא את החיבור (מי יודע, אולי פתאום גם נגלה אי-דיוק במדידות המרחק בין שני מקומות...). בחרתי להתחיל עם תרומה משלי: Cape Reinga נמצא בנקודה ה(כמעט) צפונית ביותר בניו-זילנד. אין ספק שמדובר במקום מיוחד, והאגדות המאוריות הקשורות בו רק מקנות לו קסם נוסף. יתר על-כן, נהוג ליחס לנקודה זו גם את נקודת המפגש של ים טסמן (הים שבין ניו-זילנד ואוסטרליה) עם האוקיינוס השקט. מימין לשילוט המורה ל"לונדון" מצויינת הנקודה הדרומית ביותר בניו-זילנד, Bluff (התמונה הבאה).

1L

New member
הנקודה הדרומית ביותר בניו-זילנד

כמו שהבטחתי, הנקודה ה(כמעט) דרומית ביותר בניו-זילנד: Bluff. אין ספק שזה הכי דרומה שהגעתי אי-פעם (שימו לב למרחק מהקוטב הדרומי - תשובה לתמונה של מאמא עוף שהקדימה אותי). הנקודה הזו, יש בה הרבה פחות מיסטיקה וקסם בהשוואה למקבילתה הצפונית, אולי מפני שכמה ק"מ דרומה נמצא אי נוסף השייך לניו-זילנד (סטיוארט איילנד)... למי שמתעניין, יש לי גם תמונות ממקום בשם The Centre of New Zealand... עד כמה שאני יודע ישנה עוד נקודה אחת בעולם העונה לשם "הדרומית ביותר" - בארץ האש שבדרום אמריקה (טסמניה ודרום אפריקה נמצאות קצת צפונה יותר ביחס לשתי אלה).

רוזוב

New member
אין לי תמונה אבל יש לפחות אחד בארץ

תל אביטל - רמת הגולן .

sela v

New member
שלט חזרה מלונדון

אבל רק מראה על כמה מקומות באזור פיקדילי סירקוס.

למעלה