נקודות זכות..

Prince315

New member
נקודות זכות..

מלמטה למעלה או מלמעלה למטה? מסתבר שבשיעור ציור לא רק מציירים :) אתמול בערב בשיעור ציור היה דיון שהקפיץ את כולם. בדר"כ כולם מאוד שקועים בציור <מדובר בחובבנים, כן?> ואני עושה קצת רעש...
לאחר שהמורה העיר לי בכך ששאל אם לקחתי רטלין, כי אני שקטה מידי... התפתח לו דיון, שהתחיל ביני לבין אחד המהנדסים שם. לכשאתה או את מכירים מישהו חדש, לא חייב להיות על בסיס רומנטי, גם מאותו המין.. תחומי העניין שלכם חופפים ואתם מתחילים לבלות יחד מתוך חיבה הדדית. כולנו, לכשמכירים משהו חדש, לא ממש יודעים לתהות על קנקנו...עם הזמן מכירים, נכון? הדיון למעשה היה איך זה נעשה?..ההיכרות הזו, ה"צבירת נקודות זכות"... האם אני רוצה להמשיך להיות חברה שלו...? הוא טען כי כל אדם חדש שהוא מכיר מתחיל אצלו בדף לבן, עם הזמן הוא צובר או לא צובר, תלוי בחווויות המשותפות, נקודות זכות. אני, לעומת זאת טענתי, כי אצלי זה מתחיל מלמעלה, כלומר לכשאני מכירה מישהו הוא מתחיל אצלי מה100%, בוטחת בו ב100%, מחבבת אותו ב100%, משקיעה ב100% וכל מה שעושים לכשמכירים מישהו חדש, אבל ב100%. עם הזמן, לכשיש חוויות שליליות, הוא/היא מתחיל לאבד נקודות... ואז בשלב כלשהו לאחר היכרות ממושכת, יש איזושהי נקודת שיווי משקל, לכל מכר או חבר. שבנקודה זו אתה יודע בדיוק איך להתנהל מול האדם הזה. כמובן שהיו חילוקי דעות על יתרונות וחסרונות הגישה שלי והגישה שלו... מה דעתכם? מלמטה או מלמעלה? איך אתם מכירים אנשים חדשים?

מענין זה :)

מעדיפה מהאמצע או שכן או שלא מה שבטוח אולי וגם זה בספק באופן אישי תמיד סקפטית בהתחלה בכל מצב אבל אופטימית

נועה1616

New member
דעתי היא כמו

של ההפוך ממך. לדעתי יש להתחיל מלמטה ללמעלה או מהקל אל הכבד, או מההתחלה לסוף כך שיש תמיד לאן לשאוף. אם את מתחילה מלמעלה וב-100%,משם יש רק לרדת (זה מתכון להפתעות שליליות ולאכזבות). בכל מיקרה אני לא "משלמת" לפני ש"בדקתי" וקיבלתי את "הסחורה" ובוודאי שאני לא "משלמת" את מלוא 100 האחוזים ועוד מראש. ובוודאי ובוודאי שלא אתן ישר מהתחלה את כל 300 האחוזים שאת ציינת. זה לא !!!

Prince315

New member
נקודת המבט שלי שונה

לדעתי, אם אתה מקבל מישהו ב100% זה מאפשר לו לתת ב100%... למדתי, שבחוויות חדשות, בעיקר עם בני אדם, אתה או את מהווים את המראה לזה שמולך. כלומר, אם תחייכי, יחייכו אלייך בחזרה... גם בסיטואציות עם אמוציות שליליות <וזה מניסיון>... אדם כועס, מצפה לתגובה כועסת מזה שמולו, תוך כוונה לתת מענה לרגשות השליליים שלו, אך אם תגיבי בחיוך <לא לעג, חיוך אמיתי> ניתן להבחין מיד איך האדם הכועס הזה, מתרכך. ואז למעשה אפשר לדבר על הכל באופן רגוע. אותו הדבר בפתיחת מערכת יחסים חדשה, מבחינתי יש לך את ה100%, אם תאבדי נקודות, זו כבר בעיה שלך. ואף אחד לא אמר שצריך להשאר ב100%....אין כזה דבר....כל מערכת יחסים ונקודת השיווי משקל שלה. וכן, קיבלתי "סטירות" בחיים שלי מאנשים שנתתי להם 100%...הם לא איבדו אותי כחברה, רק מצאתי להם מקום נכון בסקאלה. לא אומרת שהגישה שלי נכונה או לא נכונה, הבנתי תוך כדי שיחה, מה היא הגישה שלי... וגם הבנתי עוד משהו על הדרך....

WinWin8

New member
אני מתחיל ב 50%.

כבדהו וחשדהו. וככה הסקלה עולה ויורדת מהאמצע. אי אפשר לפתח יחסים מ-0 כמו שמסוכן להתחיל מ 100. בין שחור ללבן שוכן אחר כבוד האפור.

Prince315

New member
לדעתי

זו הגישה הכי בריאה
לרוץ על הסקלה... ככה, גם לאותו בן אדם<מכר ספציפי> יש סיכוי לעלות ולרדת בתקופות שונות בחיים.

אייבורי

New member
דפיקה מהצד

אבל תכף נתחיל בסיפור שאת מספרת לעצמך את לא מתחילה עם שום אדם ב100% כהוכחה האם תתני לבן אדם חדש שהכרת לשמור לך על מיליון דולר במזומן [או כל סכום כסף מספיק גדול] אז אחרי שסיכמנו שאת לא מתחילה ב100% אלא בגישה של דף חלק עם תקווה לעתיד ורוד [הרי עתיד ורוד רואים דרך עיניים אדומות] אני שואלה, נו מה ציירת ? איך יצא הציור כשאת שתוקה?

Prince315

New member
תמיד בהפוכה...

עוד שיעור אחד ואני מסיימת.... תחליף את האותיות של "שתוקה"...זה מה שיצא ... ועוד כמה אלמנטים...

יערית

New member
מאה אחוז קרדיט

אם מתחילה קשר זוגי, אם התחלתי קשר זוגי, זה אומר שלא מצאתי סייגים או ספקות. והזמן, הוא פקטור חשוב להכיר לעומק הנשמה והאישיות.

rani69

New member
אותי לימדו בהתחלה להכניס רק חצי!

אם היא מתלוננת שזה לוחץ, מוציא קצת! אם היא מתלוננת שהיא בקושי מרגישה מכניס קצת! זאת הייתה אנלוגיה כמובן, לא למחוק בבקשה!

rani69

New member
../images/Emo75.gif../images/Emo75.gifספציצי?! ../images/Emo67.gif

איכס! כל הנשים פה כלכך גסות?

ye44

New member
סביר להניח שאת

מסוג הנשים שקל להאכיל אותך סרטים בכפית
כבדהו וחשדהו
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול, הכל נבנה מאפס לפני הכל תהי בן אדם טוב, בלי לחפש אינטריגות שקרים וכו' את יכולה לתת מעצמך את המיטב אבל גם לשים לב במקביל שהצד השני מתנהג בהתאם, כך אפשר לתהות על קנקנו של בן אדם. אין חד צדדיות יד ביד לאורך כל הדרך זה מונע מועקות

אני נוטה למלמעלה למטה ..

ולא .. תרגיעי .. אין קונוטציות או סאב טקסטים .. :) יש קרדיט בסיסי לאנשים בעיני.. שממנו אפשר לרדת או לשמור/לעלות .. לא נמדד בעיני בהתמסרות, או בנתינה או בביטחון - אלא באמת בקרדיט, אמונה ונכונות

שירלי6

New member
אני מאלה שנותנים קרדיט.

אני יכולה להכיר חברה שתי דקות ולפתוח את ביתי ולבי בפניה. יחד עם זאת, אני למודת אכזבות וכבר לא נופלים עליי השמיים כשאני מגלה שאין הדדיות בקשר. לכן אימצתי לי משפט מפתח "אני לביתי וביתי לי". כל השאר הם נספחים בחיי והיום הם הרבה פחות חשובים לי מהמשפחה. אני מדמה את עצמי לרכבת נוסעת. כולם מוזמנים לעלות ולהנות אתי מהדרך. מי שלא מתאים לו, מוזמן לרדת בתחנה הקרובה

למעלה