נקודות זכות..
מלמטה למעלה או מלמעלה למטה? מסתבר שבשיעור ציור לא רק מציירים
אתמול בערב בשיעור ציור היה דיון שהקפיץ את כולם. בדר"כ כולם מאוד שקועים בציור <מדובר בחובבנים, כן?> ואני עושה קצת רעש...
לאחר שהמורה העיר לי בכך ששאל אם לקחתי רטלין, כי אני שקטה מידי... התפתח לו דיון, שהתחיל ביני לבין אחד המהנדסים שם. לכשאתה או את מכירים מישהו חדש, לא חייב להיות על בסיס רומנטי, גם מאותו המין.. תחומי העניין שלכם חופפים ואתם מתחילים לבלות יחד מתוך חיבה הדדית. כולנו, לכשמכירים משהו חדש, לא ממש יודעים לתהות על קנקנו...עם הזמן מכירים, נכון? הדיון למעשה היה איך זה נעשה?..ההיכרות הזו, ה"צבירת נקודות זכות"... האם אני רוצה להמשיך להיות חברה שלו...? הוא טען כי כל אדם חדש שהוא מכיר מתחיל אצלו בדף לבן, עם הזמן הוא צובר או לא צובר, תלוי בחווויות המשותפות, נקודות זכות. אני, לעומת זאת טענתי, כי אצלי זה מתחיל מלמעלה, כלומר לכשאני מכירה מישהו הוא מתחיל אצלי מה100%, בוטחת בו ב100%, מחבבת אותו ב100%, משקיעה ב100% וכל מה שעושים לכשמכירים מישהו חדש, אבל ב100%. עם הזמן, לכשיש חוויות שליליות, הוא/היא מתחיל לאבד נקודות... ואז בשלב כלשהו לאחר היכרות ממושכת, יש איזושהי נקודת שיווי משקל, לכל מכר או חבר. שבנקודה זו אתה יודע בדיוק איך להתנהל מול האדם הזה. כמובן שהיו חילוקי דעות על יתרונות וחסרונות הגישה שלי והגישה שלו... מה דעתכם? מלמטה או מלמעלה? איך אתם מכירים אנשים חדשים?
מלמטה למעלה או מלמעלה למטה? מסתבר שבשיעור ציור לא רק מציירים