נקודות זיכוי

bhooo

New member
נקודות זיכוי

שלום לכם, אני חייל משוחרר לא גר בעיר מיוחדת רווק ולאחר שירות מלא. כמה נקודות מגיעות לי? בתלוש שלי ראיתי 2.25 כשלאחרים יש יותר, שאלה נוספת - היתה טעות בתלוש הקודם שלי - עניין של 2400 ש"ח (עבודה מועדפת) המעסיק יחזיר את זה לחודש הקרוב, בבדיקה גיליתי שמס הכנסה הולך לשחוט אותי בסכום של שבוע וחצי של עבודה קשה ומייסרת.. :( מה עושים עם זה???

תשובות

א- לחייל משוחרר מגיע עקרונית זיכוי ממס, אבל צריך לבדוק ספציפית ב- בדרך כלל, תוכנות השכר הן כאילו שהן מביאות בחשבון כל חודש מחדש את כל הנתונים מאז תחילת השנה ולכן, מס הכנסה לא "ישחט" אותך יותר ממה שמגיע ג- והיה ויש טעות והורידו לך יותר מדי מס הכנסה, תוכל לבקש החזר אחרי שהשנה תסתיים. המדובר בתהליך מאוד פשוט

bhooo

New member
עוד שאלה קטנה

תודה על התגובה, אך עדיין לא הבנתי דבר אני עובד זמני ובתום השנה כבר לא אהיה במקום העבודה הנוכחי, כמו שהבנתי אצטרך ליצור קשר עם המעסיק - דבר מאוד בעייתי מבחינתי ומבחינתו - (העיסוק הוא בהיי טק - המעסיק נמצא הרבה בחו"ל) האם מספיק רק לשמור את כל תלושי המשכורת כדי לתבוע החזר מס בתום השנה? כמו שהבנתם אני קצת לחוץ, כי אני מעדיף לסדר את כל הבעיות לפני שאני עוזב את מקום העבודה ולא להגרר אחרי טרטורים למציאת המעסיק...

רצוי שלא

מס הכנסה מתעקש על טופס 106 וצריך להתעקש בחזרה כדי לקבל את מה שמגיע על פי החוק, המעביד חייב לתת לך טופס 106 עם תום השנה. זה שהוא הרבה בחו"ל, זבש"ו- בשביל זה יש לו מנהל חשבונות

redzone

New member
חייל משוחרר מקבל עוד 2 נק' זיכוי

צריך להופיע בתלוש שכר 4.25 נק' זיכוי. כדי שזה יופיע בתלוש תגיש לבוס שלך צילום של תעודת השחרור מצה"ל. נק' הזיכוי ניתנות במשך שנתיים לאחר שרות צבאי מלא. שרות יותר קצר נותן פחות נק' זיכוי. עם 4.25 נק' זיכוי כמעט ולא תשלם מס.

למעלה