נקודות זיכוי

mmliat

New member
נקודות זיכוי

1.האם אישה גרושה עם ילדה אחת מתחת לגיל 18 שגרה אצל האבא , תקבל נק' זיכוי על הילדה למרות שהיא מתגוררת אצל אביה ? 2. במידה ותשובתכם היא כן , האם מס' נק' הזיכוי : 4.75=1(אם חד הורית)+1(ילדה מתחת לגיל 18)+2.75(אישה+תושב) תודה רבה על עזרתכם.

נפתלי ג

New member
לליאת

אם הילדה אצל האבא אז אין פה משפחה חד הורית ולכן מגיע רק 2.75 נקודות. סעיף 40 (ב)(1).

mmliat

New member
לתמירי ונפתלי

המצב הוא כזה: עפי הסכם הנישואין הילדה תתגורר אצל האמא. בפועל היא גרה חלק מהזמן אצל האמא וחלק מהזמן אצל האב , בת.ז. הילדה שינתה את הכתובת לאזור מגוריו של האבא - ת"א-כדי לקבל את הזכויות של תושב ת"א(כגון : כניסה לים בחינם) מה דעתכם ? האם מ"ה יטען שהילדה מתגוררת עם האבא בגלל הכתובת הרשומה אצלה בת.ז. ולא יתן לאמא את 2 נק' הזיכוי: ילדה + אם חד הורית? (היא לא משלמת מזונות)

נפתלי ג

New member
לליאת

צר לי על הילדה. כדי למנוע בעיות צריך לתאם בין ההורים שרק אחד מהם יקבל את הזיכוי.

mmliat

New member
לנפתלי ותמירי

בדקתי את הסוגיה הזו במ"ה : במחלקת שכירים והסבירו לי כך : יש שני תנאים כדי שהאם תוכל לקבל את 2 נק' הזיכוי: 1. שבפס"ד של הגירושין יהיה מצויין כי הילדה תתגורר אצל האמא . 2. שהאמא מקבלת קצבת ילדים מב"ל עבור הילדה . במקרה שלי בפס"ד לא התייחסו לנושא של מגורי הילדה כי ההורים הסתדרו בנושא זה ללא התערבות של בית משפט, אך האמא מקבלת קיצבה מב"ל. במ"ה הסבירו לי שמספיק שהאם מקבלת קיצבה מב"ל , היא גם תקבל את 2 נק' הזיכוי ממ"ה , למרות שאין התייחסות בפסק דיןשל הגירושין : אצל מי תתגורר הילדה . לגבי הכתובת שרשומה בת.ז. של הילדה , נאמר לי שזה לא מדד כדי לקבוע אם האם תקבל את נק' הזיכוי, הם לא מתחשבים בזה, ושוב , מספיק שהאמא מקבלת קיצבה מב"ל.

mmliat

New member
לנפתלי

אני יודעת שיש לי מספיק אינפורמציה , רק רציתי לעדכן אתכם(אם זה מעניין אתכם, כמובן). תודה רבה על העזרה.

דומינוס

New member
לMMLIAT\נפתלי\תמירי

האב קצבת משפחה חד הורית יכול להנתן לאב כאשר הילד\ה אצלו ואז גם לקבל 2 נקודות זכוי על הבת או שזה שמור רק לאם?

mmliat

New member
כן,אם הוא מוגדר כאב חד הורי

הוא יקבל נקודת זיכוי על הילדה ועל היותו אב חד הורי=2 נק' זיכוי. תוכל לראות את החישוב באתר של מס הכנסה בקטגוריה של מחשבונים.

למעלה