נקודות ו-side boob

leshemAmit

New member
הרבה אוהבים את הרעיון

את הרעיון של כוסית ערומה : ) אני סתם ציני מניאק, בכל מקרה תודה.

E l i o r 2 2

New member
שלוש הערות

היד השמאלית של הבחורה בפרופרוציות ממש לא נכונות , לא יכול להיות שהחלק התחתון של היד יותר רחב מאזור הכתף, ובאיור דמויות לא חייבים לעבוד באנטומיה מדוייקת ,אבל עדיין ישנם חוקים לא רשומים שיגרמו לעבודה להראות יותר מקצועית. ועוד הערה ציירת לבחורה תחתון, ועדיין זה נראה כאילו היא לובשת מכנס בצבע עור מתחת כי ציירת מן התרחבות בחלק התחתון של הרגל. ובהצללה למטה עם העיגולים, תיצור זווית נכונה, שהעיגולים הקטנים יראו שוכבים טיפה ( פשוט מאד תיצור אליפסה ולא עיגול), כרגע הם נראים מודבקים על.

leshemAmit

New member
רק שכחת להתחשב בכמה פרטים

החוקים של פרופורציות ואנטומיה כן רשומים בהרבה ספרים. אני בכוונה לא שמרתי עליהם מתוך כוונה ליצור סגנון דמויות משלי (יש הודעה עם דוגמא ראשונה לדמות כזו בכותרת "בחיפוש אחר גוף"), בכל זאת, פרופורציות זה משהו שגם ככה הרבה אנשים לא מתחשבים בו, במיוחד בזכות פלישת המנגה. זה גם מסביר את הרגלי-מכנס הרחבות שלה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=585&msgid=87454876

Hubert Hubert

New member
אני חושב שהעניין הוא איך

לגרום לזה להיראות מכוון, ולא כסתם טעות שנובעת מחוסר ידע\כישרון. דווקא בציור הנוכחי אני חושב שזה עובד סבבה וזה נראה מכוון. אולי כדאי לעגל יותר את הפינה של כף הרגל ואולי גם לתת איזשהו רמז לאצבעות, כדי להבהיר שמדובר פשוט ברגל. אולי עוד סימנים לשרירים גם, כמו שיש ביד. ביד הייתי מוריד אולי את ה"בלוטה" הזאת לפני כף היד, זה יגרום לזה להיראות פחות לא טבעי (אני יודע שהמפרק הזה קיים במציאות, אבל נראה שהוא חסר היגיון באנטומיה החדשה שהמצאת, זה נראה כאילו כף היד היא המשך ישיר של הזרוע ולכן למפרק כזה אין שימוש).

leshemAmit

New member
אוף, אבל אני אוהב את הבלוטה

אבל כנראה שאתה צודק, עדיף להוריד אותה. גם הרגליים צריכים עוד מחשבה.

Hubert Hubert

New member
אז מה הטעם להעלות לפה יצירות

לקבלת תגובות? אם גם ככה אפשר לעשות מה שרוצים, אז אין שום דרך להעריך יצירות, ולכן כל התגובות אליהן הן חסרות משמעות. איזה יופי!

leshemAmit

New member
אתה לא תגיד לי מה לעשות

גם אם אתה אומר לי לעשות מה שאני רוצה לעשות. פויה!

scalla

New member
דווקא ממך לא ציפיתי לתגובה כזו

באיור ידע באנטומיה ויכולת טכנית אלה דברים מאוד חשובים, וכן מותר להעיר הערות גם אם טכניות לגמריי. בסופו של דבר זה נעשה בתוך כוונה טובה. בסה"כ צייר שלא באמת יוכיח שהוא עשה את מה שעשה מתוך כוונה לא יקבל את הכבוד הראוי בין אם זה מוצדק ובין אם לא. חוץ מזה, אמנות מתחלקת להמון סוגים, ולסוגים השונים יש חוקים(או כללים) שונים. לתרץ טעויות בטענה שזו אמנות זו פלצנות לשמה. בכל זאת, חובה לציין שהערה שניתנה על אנטומיה במקרה הזה לטעמי סתמית ביותר, ובמידה רבה זה נראה שהיא ניתנה לשם נתינת הערה.

sherban

New member
גם ציירי מנגה יודעים אנטומיה ופרופו

-רציות בצורה מקיפה. זה מה שמאפשר להם לשבור את החוקים בצורה שלא צורמת לעין. לדמות שלך יש נטייה מוזרה ימינה שלא קשורה לסגנון אישי. זה פשוט טעות. אם הית מושך את כל השוק מהברך ומטה אחורנית - כך שכפות הרגליים יהיו מתחת לכתפיים (ולא מלפניהם) - זה היה מסתדר. כמו כן כל הזרוע שלה נראית מוזרה וקצרה מדי (לא, זה לא נראה כמו הקצרה). ולא ברור למה יש לה שוונץ שיער בצבע של הכומתה (אבל זה באמת עניין של סגנון אישי. סתם לא ברור לי) אז להגיד שבכוונה לא שמרת על חוקי הפרספקטיבה והאנטומיה - זה קצת יומרני. ובמקרה הזה גם כנראה לא נכון. כי אלה מסוג החוקים שגם ציירי מנגה יודעים להקפיד עליהם.

leshemAmit

New member
אולי לא ציירתי פארפקט

אבל לא אמרתי שלא שמרתי על פרספקטיבה בכוונה, זה אפילו לא עלה בהודעות. וזה יומרני להגיד שבכוונה לא שמרתי על אנטומיה? אני מנסה למצוא סגנון דמות שיהיה יותר יחודי לי ולא יהיה יותר מידי מנגה או קומיקס אמריקאי ולא בסיסי לגמרי, כי אני כרגע גם ככה לא מתחבר לזה. זה נראה כאילו ניסיתי לשמור על כל כללי האנטומיה וכשלא הצלחתי סתם תירצתי את כל העניין? בכל מקרה, תודה על הערות, לקחתי לתשומת ליבי את רובן.

sherban

New member
כן, זה קצת נשמע ככה. סורי.

ולציטוט: " אני בכוונה לא שמרתי עליהם [אנטומיה ופרספקטיבה] מתוך כוונה ליצור סגנון דמויות משלי ..." בעיקר זה עולה עם הערה הראשונה של הבחור על יד שמאל. אמנם אני לא מסכים עם ההסבר שלו על למה זה לא עובד (הבעיה היא של overlap לא נכון של הקוים ולא של העובי של הזרוע) - אבל אי אפשר להתעלם מכך שזה באמת לא עובד. זה וגם התגובה להערות על הפנים של הבחורה לפני שבוע (שאמנם זועפות - אבל לא בגלל זה נראות כמו בן). נשמע קצת כמו לתרץ דברים בתור בחירה סגנונית. וזה לא שאני חושב שאין לך ידע באנטומיה: השכמות והטוסיק עובדים יופי. כמו גם הפנים שלה. והרגליים הפדלופוניות יכולות לעבוד בתור בחירה סגנונית גם בלי להיות "נכונים". אבל יש גם הרבה חסכים. אמנם לא כולם יודעים להגיד מה לא בסדר או איך לתקן. אבל עצם ההערות אמורות להדליק נורה שמשהו לא עובד. וכשאתה אומר שככה התכוונת אז זה נשמע (לי לפחות) כמו תירוץ. בכל מקרה, אם עזרתי - שמחתי. אם לא - רק תגיד. יש כאלה שלא אוהבים לשמוע דברים אם הם לא טובים. ולהם אני באמת לא מגיב יותר.

leshemAmit

New member
תסתכל שוב...

רשום פרופורציות ואנטומיה. פרספקטיבה לא הוזכרה אצלי ולא אצל אליאור22. לא ממש שמים לב לזה אבל כשקוראים הודעות רשומות קשה לקבוע באיזה רוח נכתבו הדברים. ומניסיון אישי, אנשים לרוב חושבים שמה שכותבים נכתב בצורה יותר "מרושעת" ממה שהם באמת נכתבו. גם אם דברים נשמעים מעצבנים בקריאה ראשונה (ושניה ושלישית) אני מנסה לזכור שבכל זאת אמור להיות לזה תוכן. בכל מקרה, אני אשמח לקבל תגובות, עדיף לשמוע תלונות פה בפורום ולתקן מאשר לחטוף במקומות אחרים. לא שאני לא אוהב להתווכח...

למעלה