נקודה מעניינת

N a V e

New member
נקודה מעניינת

לאחרונה שמעתי לפחות 2 קולות שאמרו שלשרון,בהנחה ואכן ינצח בבחירות,תהיה בעייה רצינית להרכיב קואליציה. מצנע הבטיח שלא ישב איתו בממשלה. מכאן,שרון יאלץ לבחור בחרדים או בשינוי. אם הוא יבחר בחרדים-שינוי לא תהיה בפנים.ולהפך. האיחוד הלאומי בוודאי ישמחו להצטרף,וכך גם המפד"ל... אבל האם זה יספיק לו להקמת קואליציה???

חשבון

לפי הסקרים, בוודאי שכן: ליכוד 35, איחוד לאומי 7, מפד"ל 4, ישראל בעליה 5, שינוי\חרדים 12 (ויש גם עם אחד - 2) יחד כ-65 אבל, מי שטובת המדינה לנגד עיניו צריך ללחוץ על העבודה שתצטרף לממשלה שבה יהיו ליכוד ושינוי, יחד כ 69!

EverMan

New member
נחמד לחלום הא ?

עם אחד בחיים לא יכנסו עם הליכוד. עמיר פרץ הוא מהעבודה אע"פ שהוא משתדל מאוד לא להראות זאת. שינוי כבר הודיעה שהיא לא תיכנס לממשלה ימנית או שמאלנית אלא רק מרכזית. אז כפי שאתה רואה - אין להם רוב.

N a V e

New member
ישראל בעלייה?

5 מנדטים? בחיים הם לא יקבלו 5,יקירי...בטח לא לפי הסקרים חרדים או שינוי גם לא יגיעו ל-12...הערכה שלי שהם יעצרו ב-10 וגם אם יגיעו ל-12...: ליכוד 35 + איחוד לאומי 7 + חרדים/שינוי + מפד"ל 4 + 2 ישראל בעלייה = 58 בכל אופן,הנקודה שלי הייתה להראות שלא חסר הרבה...וזה בהחלט הגיוני. קצב העניינים רק מוריד מנדטים מהליכוד ומעלה לעבודה...אבל ממש במעט. בעוד 40 יום בערך,המצב יוכל להגיע ל 30 ליכוד,ובערך 24 עבודה...(על חשבון הליכוד). זה בהחלט מעשי. למי שלא הבין,דרך אגב,מצב שכזה בוא מנהיג המפלגה הגדולה ביותר בכנסת לא מצליח להרכיב קואליציה של לפחות 60 מנדטים פירוש הדבר שהזכות להקים קואליציה עוברת למפלגה בעלת מס´ המנדטים השני הגדול ביותר...וזוהי מפלגת העבודה...קרוב לוודאי. אגב,מישהו יכול לתת דוגמא היסטורית למקרה כזה שאכן התרחש במדינתנו בעבר?

EverMan

New member
כן , זה קרה מעולם.

92 , פרס ושמיר. פרס עקף את שמיר במנדט אחד אך בגלל שלא ניתן היה להרכיב רוב - הייתה ממשלת אחדות. בכל מקרה , אם הליכוד יורד ל30 , אז העבודה עולה ל30. כי כיום שהליכוד על 34 , העבודה על 25.

מרצ+עבודה=35 מנדטים

ערבים עוד 10 מהיכן יצטרפו אליהם עוד 16 מנדטים? עם אחד - עוד שני מנדטים מי עוד? האם המפלגות הערביות יהיו חלק ממהמשלה ויזכו לתיקים או שתפלו אותם

EverMan

New member
הערבים לא יקבלו תיקים.

הם כרגיל יתמכו מבחוץ. שנית - יש עוד מפלגות בשטח. לעבודה כיום יש 25 מנדטים , זה בלי עוד 2 של מימד שאף פעם לא מוסיפים לה. למרצ יש כיום עוד 12. (וזה לפי הסקרים האחרונים) זה כבר 39 , עם עם אחד ואחת מהמפלגות הירוקות שיכנסו לכנסת (עלה ירוק או הירוקים) זה כבר 43. עם הערבים שיהיה להם משהו כמו 10 זה 53 ? עכשיו צריך רק עוד משהו קטן. אבל כפי שאתה רואה - גם הליכוד לא יכול להרכיב קואליציה. כי יש נגדו 53 קולות שבחיים לא ילכו איתו , ותוסיף לזה את שינוי עם ה8 שלה שהכריזה כבר שלא תלך עם משהו שלא ממשלת אחדות ... מה נשאר ?

זוטה

New member
אם הבנתי אותך נכון,

אתה טוען בעצם שבהתאם לסקרים העכשוויים ולהצהרותיה של "שינוי", אף אחת מהמפלגות הגדולות בישראל לא יכולה בכלל להרכיב קואליציה, וגם הרעיון של גוש חוסם הוא כמעט בלתי אפשרי? זה מעניין. היה פעם מצב כזה? ואם קורה מצב כזה, מה עושים? זה אומר בעצם שכל מה שיישאר למפלגות הגדולות לעשות, זה ללכת לממשלת אחדות? אז זה הגורל הבלתי-נמנע שמדינת ישראל הולכת אליו (לפי הסקרים העכשוויים, כמובן) - עוד ממשלת אחדות בין הליכוד לעבודה? לא יודעת מה אתך, אבל אותי הרעיון הזה לא ממש מרנין...

youvall

New member
לפי חוק בחירות,במידה ולא מצליחים

לא המפלגה הגדולה ביותר ולא השנייה הגדולה להרכיב קואליצה של מינימום 61 ח"כ יש לשתי המפלגות אפשרות-ללכת לממשלת אחדות ברוטציה(שנתיים מהליכוד שנתיים מהעבודה) של ראש ממשלה או ללכת לבחירות מחודשת,לכל הכנסת והפעם בתקציב מצומצם ותוך 30 יום... יובל

זוטה

New member
טוב, זה רק מחזק את החלטתי

לתת את קולי הפעם למפלגה שאני מאמינה שהיא מייצגת אותי הכי טוב, ולוותר על כל החישובים הטקטיים-קואליציוניים נוסח "לא להצביע לאלה כי הם ילכו עם אלה... חשוב לחזק את אלה, כי הם בטוח לא יישבו עם אלה..." מובן שאני מקווה מאוד שלא יהיו בסוף בחירות חוזרות, הן יתישו את המדינה עוד יותר, גם אם יתנהלו בתקציב נמוך יחסית. ותודה על תשובתך.

EverMan

New member
להפך , את צריכה להצביע

למי שהכי נכון תמיד. לא למי שיהיה עם ההוא. תצביעי אך ורק מטעמים אידיאולוגים ולמי שיוכל להרכיב ממשלה. אם את רוצה ימין תצביעי ליכוד. אם את רוצה שמאל תצביעי עבודה. ללכת ולפזר את הקולות על מפלגות קטנות - זה מפורר את הסיכוי שלנו כגוש.

זוטה

New member
נראה לי שיש בדבריך סתירה

אני רואה שאני מייצגת כאן כרגע את המפלגות הקטנות. יפה, אין לי בעיה עם זה
אז מה פירוש "לפזר את הקולות על מפלגות קטנות - זה מפורר את הסיכוי שלנו כגוש"? אם אתה יוצא מנקודת הנחה שיש גושים של מפלגות, ולא רק מפלגות גדולות, המסקנה היא שהצבעה למפלגות קטנות תתרום גם לגוש שהמפלגה הקטנה תשתייך אליו או לפחות תתמוך בו, ואין הכרח להצביע למפלגה שעומדת בראש הממשלה. (הרי המפלגות הגדולות זקוקות בכל מקרה למפלגות הקטנות כדי להרכיב קואליציה או להבטיח גוש חוסם. הדברים ידועים). וכן, אני בהחלט מצביעה מטעמים אידיאולוגיים, אני מסכימה אתך לגמרי בעניין של ההצבעה האידיאולוגית. לזה בדיוק התכוונתי כשאמרתי שאני מצביעה למי שייצג אותי (אותי ואת השקפותי). המצב הוא שהמפלגה שמייצגת את השקפת עולמי הכי טוב בבחירות האלה, היא מפלגה קטנה. אגב, יש לי שאלה אליך: האם אתה תומך בבחירות נוסח ארה"ב, שבהן יש רק שתי מפלגות? האם לא משתמע מדבריך, שיש רק שתי מפלגות לגיטימיות בישראל להצביע להן, משום שהן גדולות יותר (או לפחות היו הגדולות ביותר עד עכשיו)? לפי דעתי, זה רעיון שגוי. אני מעדיפה את השיטה הישראלית, שלמרות כל הבעיות היא דמוקרטית והוגנת ומייצגת הרבה יותר, ונותנת אפשרות טובה יותר להצביע מטעמים אידיאולוגיים, כפי שאתה עצמך היית רוצה שיצביעו. ויש גם את העניין של "להעניש" מפלגה שאיבדה את דרכה, שהוא חיוני לפעמים. במקרה שלי זה לא רלוונטי, כי אין לי צורך "להעניש" אף אחד בבחירות האלה. אבל אם תיקח לדוגמא אדם שהוא ימני בדעותיו ויחד עם זה הוא מזועזע מהשחיתויות שהתגלו בליכוד, סולד מהרשימה הנוכחית של הליכוד לכנסת ובכלל לא אהב את כל הצורה שהליכוד עבד בקדנציה האחרונה. מה לדעתך אותו אדם אמור לעשות? כי לפי השיטה שלך, אדם כזה צריך בכל מקרה לאותה מפלגה שהוא כבר לא יכול לסבול. בקיצור, נראה לי שאתה נוקשה מדי בעניין הזה של לחזק את המפלגות הגדולות בכל מחיר.

EverMan

New member
שאת "מענישה" מפלגה

את לא מענישה אף אחד מלבד העם שלנו. המפלגה לא תיפגע מזה - היא לא תשתנה או תעלב. היא רק תפסיק מנדטים ומי שיפסיק מזה זה העם שלנו. שאת מצביעה אידיאולוגית זה אומר שמאל או ימין. במידה ויהיה לנו גוש של 50 מנדטים , מרצ 25 והעבודה 25 , יווצר מצב שליכוד עם 26 מנדטים ירכיב את הממשלה. לא חבל ? צריך לחזק את המפלגה הגדולה ואת המועמד של השמאל לראשות ממשלה. בשביל למנוע ממנו להרכיב קואליציה ולהיכנע לסחטנות בגלל שהוא יותר קטן. ראש ממשלה עם מפלגה בינונית לא יצליח להרכיב קואליציה יציבה. צריך מפלגת שלטון גדולה ככל האפשר שתרכיב קואליציה עם מי שהיא בוחרת. העבודה עם 20 מנדטים לא תצליח להרכיב קואליציה הגיונית. לעומת זאת , העבודה עם 35 מנדטים תוכל להרכיב קואליציה. זו הבחירה האידיאולוגית לעשות משום שאת מחזקת את האידיאולוגיה שלך שתעבור. לחזק את מרצ זו טעות - כי החוקים שלה עדיין יעברו. בזכות העבודה. מספיק 2 אנשים ממרצ שאנשים יעבירו את החוקים דרכם ושרק יגיעו לכנסת. אבל ללא העבודה ושהייה בשלטון - החוקים לא יעברו. זה רק ריאלי אני גם הייתי מעדיף מפלגה שמייצגת את ענבר ואת ענבר בלבד. אבל עדיף להצביע לראש ממשלה , ולאדם שתומך בדרך שלי. את רוצה ראש ממשלה מהשמאל או הימין ? אם את רוצה שמאל - תצביעי לראש ממשלה משמאל , לא שחקן שוליים שיעזור לו קצת. ובכך תענישי את האנשים ממרצ שלא מצטרפים לעבודה.

זוטה

New member
קודם כל, זה לא ממש נכון

זה לא נכון שמפלגה לא תשתנה בעקבות "עונש". לפעמים מה שמפלגה צריכה זה בדיוק זה - רק ככה, אחרי שהיא מתרסקת, כלומר יורדת באופן רציני בכוחה בבחירות, נופל לה האסימון והיא תחשוב ברצינות איך קרה שהיא איבדה את הקשר עם המצביעים שלה, התנתקה מהם וזילזלה בהם. והיו כבר דוגמאות כאלה. טוב, לא משנה, כמו שאמרתי עניין ההענשה לא רלוונטי במקרה שלי. לחשוב אידיאולוגית זה כבר מזמן לא רק ה"ימין" וה"שמאל" הכללי, בטח שלא בתפיסה הישראלית המטושטשת והמסובכת כל כך של ימין ושמאל. האם אתה טוען שבין השקפת העולם של עבודה לבין זו של מרצ אין למעשה שום הבדל? לדעתך אין הבדל בין העבודה לבין חד"ש? או שאלה לא נראים לך הבדלים "אידיאולוגיים", ולכן הם לא משמעותיים? אם לעבודה יהיו 35 מנדטים ולמרצ יהיו 2? אם העבודה תצליח להרכיב קואליציה במקרה כזה, זה יהיה אך ורק קואליציית מרכז עם הליכוד (וסביר להניח שעם עוד מפלגה אחת לפחות, שינוי או מפלגה דתית כלשהי). המסקנה: אם אני אצביע לעבודה, אני בעצם מצביעה לזה שהליכוד יהיה בממשלה... אתה רואה? כל החישובים הקואליציונים האלה רק מעוותים לגמרי את ההצבעה ועושים אותה לאיזו מן עיסקה מפוקפקת עם סוף לא ברור. אני עומדת להצביע "עלה ירוק" בבחירות האלה. זאת המפלגה שנראה לי שהיא מייצגת אותי הכי טוב, חשוב לי שהיא תיכנס לכנסת, וזהו. הבחירות האישיות בוטלו, וטוב שכך. אני לא חושבת שאני "מצביעה לראש ממשלה ולאדם שתומך בדרך שלי". אני מצביעה למפלגה. מובן שאני חושבת גם אם יש במפלגה שאני מצביעה לה אנשים שנראים לי ראויים. אנשים, לא רק האיש האחד שהוא מספר אחד ברשימה. ולמה שאצביע עבודה כדי "להעניש את האנשים של מרצ על זה שהם לא מצטרפים לעבודה"? על מה יש לי להעניש את אנשי מרצ? הם עשו משהו לא הגון? זכותם של מנהיגי מרצ לנהל מפלגה נפרדת שמייצגת את השקפת עולמם, וזכותם של מצביעי מרצ להחליט להצביע למפלגה אחרת מלבד מפלגת העבודה. ואני חוזרת על שאלתי, בכל זאת: אתה חושב שצריך להחיל פה בארץ את השיטה האמריקאית של שתי מפלגות בלבד?

גרומפי

New member
עזרה למנהל המבולבל

לעבודה יש בין 20-23 מנדטים וזה כולל את מימד לידיעתך מימד רצה ברשימה של מפלגת העבודה למרצ יש בין 7-9 מנדטים(על פי הסקרים האחרונים) ולשינוי יש 12-14 מנדטים לפי הסקרים אשמח להשכיל אותך ולדאוג שתהיה מעודכן תמיד נ.ב לא ברור לי כיצד מנהל הפורום הזה לא יודע שמימד רצה עם העבודה האם אתה יכול להגיד לי בן כמה אתה?

EverMan

New member
מימד תמיד רצה עם העבודה.

אבל בסקרים לא מחשיבים אותה. זה ברור שהיא רצה כבר הרבה מאוד זמן עימה , אבל שמחשבים את המנדטים אף אחד לא מוסיף את הפונטציאל של מימד לעבודה. ולא. לפי הסקרים מיום שישי האחרון ,העבודה על 25 ומרצ על 10. אני משער שעד הבחירות העבודה ומרצ יקחו עוד 2 מנדטים משינוי לפחות. לכן , בלבול גדול - אין פה.

גרומפי

New member
עזרה למנהל המבולבל 2

כשבסקר כתוב שהעבודה מקבלת 22 מנדטים(לדוגמא) זה כולל את מימד כך שאין פה עוד שני מנדטים לעבודה(כלומר אין לה 24)

למעלה