נקודה מסרטנת

Darklos

New member
נקודה מסרטנת יש לי בגב נקודת חן באורך של סנטימטר ורוחב של כמעט סנטימטר, הנקודה יוצאת כלפי חוץ (לא שטוחה). מדי שנה הנקודה גדלה עוד ועוד... עברתי כמה חוות דעת, אחת מאבחנת לי את הנקודה מדי שנה-שנתיים ועד כה אמרה שכדאי להוציא אבל אין צורך, השני אמר שאין צורך להוציא אותה ושהיא גדלה כיוון שאני גדל, אבל בכל-זאת המליץ להוציא הפנה אותי לפלסטיקאית. אני בן 14, והעניין הוא שיש לי אייקמופוביה (פחד מחפצים חדים), כך שאני פוחד מהניתוח של הוצאת הנקודה ופוחד מהזריקה להרדמה (הרופא שהפנה אותי לפלסטיקאית אמר לי שזה בהרדמה כללית), לכן עד היום (כבר עברה חצי-שנה+) עוד לא פניתי לפלסטיקאית הזו. כל הדבר נעשה כמובן עם אמא שלי שהיא רופאה תעסוקתית, והיא שאלה את הרופא שהפנה אותי לפלסטיקאית אם אפשר לנסות איזושהי שיטה, לא ממש זוכר איך קוראים לה אבל היא איזושהי משחה ששמים על הנקודה ואז הנקודה אמורה להתקלף מהגוף, והוא אמר לה שלא כדאי כיוון שאי אפשר לאבחן את זה אחר-כך או משהו כזה. אבקש שתגיבו בנושא ובנוסף תכתבו לי עם כדאי לי לנסות את השיטה הזו או אם יש שיטות אחרות מעבר לניתוח אצל פלסטיקאית שכדאיות לי להוצאת הנקודה? בנוסף - אשמח לדעת אם מישהו מכם עבר דבר דומה ומה הוא עשה במקרה שלו? תודה מראש לכל העוזרים.

Shenizel

New member
יש לי כמה עיצות לא משהו.. לכי לרופא.. אם הוא אומר לך שזה נקודה לא מסוכנת (עד כמה שהיא גדולה יש סיכוי שהיא לא מסוכנת ) אם היא מסוכנת .. תורידי אותה בלייזר.. אולי תישאר צלקת.. אבל.. זה שווה את זה .. לא? יש דרך להרפות סרטן .. אבל אם הוא עדיין לא התחיל כדאי פשוט להוריד אותו לא? אה.. כן .. ולא היה לי ממש זמן לקרוא את ההודעה שלך יכול להיות שעניתי על דברים לא חשובים.. רגע.. רגע... אה! טוב תשמעי חוץ משיטות פלסטיות אין דרך אחרת להוסיר נקודה .. מפחיד נורא.. אבל ..עדיף עם צלקת ובלי נקודה..לא? אני נמצאת פחות או יותר במשהו דומה אבל אני קראתי המון ספרים על זה ודיברתי עם המון רופאים.. שיהיה לך בהצלחה ויום טוב :):)

Darklos

New member
מרדי נזכרתי בשם השיטה - שיטת מרדי, שלפי מה שהבנתי זה עשוי חומר המכיל חומצה חנקתית (חומר הפעיל בנוסחת מרדי), החומר אמור להרוס רקמה והורס גם רקמה של נקודות חן. האם לדעתכם כדאי לי לנסות ולהסיר את הנקודה בשיטה הזו?

המשך על נקודת חן לא שמתי לב שכל מיני אנשים כבר ענו לך. אל תתחשבי בעצות של כאלו שאינם רופאים ונותנים עצות על פי נסיונם. אצל כל אחד הבעיה שונה ולא ניתן תמיד להקיש. אסור להסיר שומות פיגמנטריות בלייזר, כי צריך לבדקן אחר הכריתה. גם החומר של מרדי, הסולקודרם אינו מומלץ לנקודות פיגמנטריות.

נקודת חן לא ברור לי מדוע אמרו שיש לבצע הכריתה בהרדמה כללית, זה מאד לא שיגרתי. אין דרך לסלק הנקודה אלא בנתוח ושום שיטה אחרת לא רצויה. אני חושב שניתן יהא להתגבר על בעייתך עם סבלנות ורצון טוב משני הצדדים. איני יודע היכן אתה גר, אך אתה מוזמן לבוא למרפאה לכירוןרגיה פלסטית באיכילוב ולשוחח איתנו ונחשוב יחד על פתרון.

Darklos

New member
רצון טוב? קודם כל - אני גר בירושלים, כך שאני לא חושב על להגיע לבית חולים בתל-אביב בשביל להוריד נקודת חן, מה גם שאני חושב שהרופא שהמליץ לי ללכת לפלסטיקאית הפנה אותי למרפאה פרטית ולא לבית חולים (אבל לא בדקתי אז מאיפה אני יודע). עכשיו - יש לי אייקמופוביה (פחד מחפצים חדים, אצלי זה בא לידי ביטוי בעקר במחטים של מזרקים) לכן אני מאוד פחדן בכל מה שקשור בחיסונים, ניתוחים וכל דבר כואב אחר, לכן אני מאוד מפחד לעבור את הניתוח הזה ומצידי אני מעדיף לחלות בסרטן מאשר לעבור את הניתוח (טוב, בואו לא נגזים, אבל זאת אפשרות אצלי). אשמח לדעת אם ניתן לאבחן אם בינתיים יש לי סרטן או לא ולא בבדיקת דם (עד היום לא עברתי בדיקות דם ואין לי כוונות להתחיל)? שאלה נוספת שיש לי היא אם יש תרופות לסרטן מנקודות חן (סרטן העור) שיכולות לרפא את המחלה ביותר מ-90% של הצלחה, עד כמה המחלה קשה, ומה הסימפטומים שלה? תודה

למעלה