נקודה למ(חשב)ה

ביקי1

New member
נקודה למ(חשב)ה

בני המושבים צורן זה הקן היחיד של בני המושבים שמשלמים בו כסף... לפני שנתיים הפעילות הייתה חינמית, שנה שעברה 20 שקל והשנה תודות לחשב 120 שקל לשנה, ואני מניח שזה יעלה... ושוב - הסניף היחיד שהפעילות עולה בו כסף, הסניף שהמסעות והמחנאות בו עולים על כולם בלפחות 20% (בדקתי זאת, הכסף שהתנועה הארצית גובה למסע בעיקבות לצורך העניין, נע בין 350 ל-450 שקל בכל מקום, בצורן - 630 שקל!!!) חג המעלות עולה שקלים בודדים יותר ממקומות אחרים, אז זה פחות קריטי... עוד נקודה למ(חשב)ה... או כפי שאומרים: " מה הוא "חשב" לעצמו ?! "

shavitmass

New member
ובשנתים האחרונות מקבלים -0- ש"ח מהמועצה!

כנ"ל בני עקיבא.

עדיקופר

New member
לא ברור לי מדוע להסתכל

לדשא של השכנים , כן זה עולה כסף ( מי כמוני יודעת ) לא לא מעניין אותי כמה שמלמים במקומות אחרים ילדי מקבלים תמורה מלאה לכספים האלו ואני מרוצה נכון היתי מעדיפה לא לשלם אבל ההשוואה לכל תנועות הנוער האחרות בצורן קדימה אינה במקום והיה ובמקומות אחרים בקינים אחרים של אותה תנועת נוער יש מצב שונה צריכים לבדוק מול הנהגת תנועת הנוער הראשית על מה ולמה .

ביקי1

New member
...

בני המושבים היא תנועה שעקרוניה הם היתנדבות ועזרה ומעורבות בקהילה ולכן לא ניראה לי שמה שהחניכים צריכים לראות זה שכדי להיתנדב (וכן, כל חניך שנמצא בתנועה תיהי בטוחה שמתנדב מטעם התנועה מספר פעמים בשנה) צריך לשלם על הזכות להיות מעורב בקהילה! תדעי לך שללא ההיתנדבות של התנועה בישוב המון דברים לא היו זזים והמון אירועים מוצלחים לא היו מתקיימים אפילו! אני יכול להגיד לך גם שאני את הכספים יעביר בכל מקרה, עם כל הקושי - ויש קושי! אך יש משפחות שלא יכולות לעמוד בתשלומים האלה! מרגיז ומעלה על הדעת שאנשים עם קושי כלכלי שבקושי משלמים את עצמם ותנועת הנוער איפשרה להם לשלוח את ילדיהם לשעה של כיף, פעילות, היתנדבות וערכים בשבוע שלא עולה להם כסף פתאום יצטרכו להפסיק עם זה משיקולים כלכלים בלבד! ובהקשר למה שאמרת על זה שכתבתי כמה משלמים במקומות אחרים אני יכול לתת לך דוגמאות גם של מקומות שהמועצה משלמת הכל והחניכים יוצאים בחינם, יש כמה כאלה, לא למצב הזה אני דורש להגיע, כי זה כבר מעל ומעבר, אבל שלפחות המועצה לא תסגור את חובותיה על חשבון היוצאים לטיולים והחניכים בתנועה! את התשלום לבעקבות היו יכולים גם להוריד חופשי ל550 שקל, כי זה מה שהעבירו לחניך לתנועה הארצית, אך שדורשים תוספת של כמאה שקל כדי לסגור את חובות המועצה ועוד לא מוכנים לתת הנחות? זה כבר לא ניראה לי! למען היסר ספק אני עוד יתקשר השבוע לתנועה הארצית ויבקש לדעת כמה המועצה היתה אמורה להעביר לתנועה לחניך ולהיות בטוח מעבר למה שכתוב באיטרנט ומה שהעבירו לי במקומות אחרים ובמועצה... אם יש לך מחלוקת על משהו אל תתבישי, תכתבי! סוף שבוע רגוע וחזרה נעימה לשנת הפעילות לתנועה (יום רביעי) ובמועצה (ראשון) עמרי

shavitmass

New member
עומרי שלום,

שוב אני מברך שיש חברה צעירים שכותבים בפורום- ישר כח על המעורבות והרצון להשפיע! האם המועצה עושה "קופה" על חשבון התנועה? אני חושב שזו טעות לבחון את ההוצאות מול ההכנסות לאור ארוע (טיול/ מחנה) ספציפי ויש לעשות זאת לאורך שנת פעילות אני חושב שאתה טועה במקרה הזה המועצה בשנת פעילות מעבירה כספים רבים לתנועה (וטוב שכך). המועצה (מסיבות היסטוריות) מממנת את ארועי התרבות החשובים מאוד בצורן דרך התנועה שמבצעת אותם (המועצה מתקצבת את התנועה ספציפית עבור הארועים הללו). המועצה מסבסדת את פעילות התנועה ועל ידי כך מעבירה מסר על חשיבות פעולת תנועת הנוער וההתנדבות בקהילה של בני הנוער! וטוב שכך. התקלות שהיו בטיולים האחרונים היו תקלות (חמורות) שלשמחת כולם למרות אי הנעימות נפתרו מהר. היה ניתן למנוע אותן לו היו עושים בדיקות יומים לפני (אבל זה הסטוריה). הבעיה כפי שגם כתבתי לך במייל, היא לא שהמועצה מסייעת לתנועה (שזה כמובן רצוי ומבורך) , זה שאותה מועצה! לא מסייעת לתנועות בצד השני של הישוב מזה כשנתיים!!! ואפילו לאות סולידריות (תנועה סוציאליסטית) אתם לא מוחים על כך (אולי זה נאיבי ..אבל מתסכל). המועצה חייבת לתקצב את כלל פעילות הנוער בצורה שווה מבלי לפגוע באף תנועה! ומייד!! (כפי שדרשנו לגבי מוסדות החינוך שעה שהמועצה תקצבה 280 אלש"ח לסגירת פערים שגם איתם לא נעשה כלום!). כולי תקווה שהתקציב 350 אלש"ח שהובטח על ידי ראש המועצה לחברי סיעת אופק עבור תמיכות בארגונים ,במסגרת ההצבעה על תקציב 2010 ימומש ומייד. במידה והתנועות בקדימה לא יקבלו מימון זהה השנה, לא יהיה מנוס משינוי גורף בתקציב 2011 שאמור להיות מוגש למליאה בחודש אוקטובר 2010. שביט מס - חבר מליאת המועצה סיעת אופק

ביקי1

New member
תודה על התשובה...

אם ככה אבקש להעביר לי את פירוט התשלומים שנדע על מה אנחנו משלמים במשך השנה...

למעלה