נקודה למחשבה.

p0miki

New member
נקודה למחשבה.

סתם הערה בתור אחד שהיה במסלול עתודה (מדעי המחשב) וכעת הוא משוחרר טרי (6 חודש באזרחות) אחרי קצת בלאגנים עם פרופיל 21. מעבר לשיקולים כלכללים נטו אם שווה או לא להיות בעתודה קחו בחשבון שלא כל אחד מתאים להיות בעתודה. אני אישית סבלתי מכל רגע בצבא, לא בהכרח כי הצבא זה השטן, דווקא הייתי במקום טוב, יחידת מודיעין, עסקתי בפיתוח אחלה אנשים, אבל המסגרת הצבאית פשוט תסכלה אותי. שנה וחצי סבלתי בשקט ולאחר מכן פתחתי במלחמת עולם כדי להשתחרר, למרות שבועת ההי-טק כבר מזמן התפוצצה והיה ברור לי שהסיכוי למצוא עבודה טובה הוא נמוך, ביחוד עם שחרור שלא בכבוד מצה"ל. למרות שאכן היה קשה למצוא עבודה אח"כ, והיחס בין תפוקה למשכורת הוא הרבה יותר נמוך באזרחות (דהינו בצבא, בקבע יכולתי להרוויח משכורת דומה למה שאני מרוויח עכשיו ולהשקיע 50% ממה שאני משקיע כרגע), אני לא מתחרט שהעפתי את עצמי מהצבא. הרבה אנשים שוכחים שצבא במסלול העתודה הוא בפועל מקום העבודה שלך ל 6 שנים וזאת מבלי שיש לך אפשרות לדעת אם אתה תהיה מרוצה במקום העבודה הנ"ל או שתהיה לך אפשרות להתפטר (לפחות אחרי שלוש השנים שהן חובה לכולם). כל מקום עבודה, מעבר למקום שבו אתה עובד הוא גם סביבה שאתה עומד לבלות בה הרבה מאוד זמן, והיו לא מעט אנשים שהכרתי שמאוד אהבו את מה שהם עשו בצבא אבל לא את הסביבה שבה הם נמצאו (אם זה בגלל האוכל הבד"כ מזעזע בחדר אוכל, רמת ההגינה בשירותים, היחס השואף ל- 0 בין כמות שירותים לכמות האנשים ושאר "צופרים" שיש לכל בסיס צהל"י ממוצע להציע), וזאת עוד מבלי להזכיר את כל הסיכונים ליפול על תפקיד שאינו במקצוע בעליל למרות שלפי הגדרת צה"ל הוא אכן במקצוע. לפי דעתי זה הימור שלא שווה כל כך לקחת אלא אם כן את מורעל על הצבא, ואפילו אז, כבר יצא לי להכיר כמה וכמה אנשים שלפני הגיוס היו מורעלים, וצה"ל הוציא מהם את כל רעל די מהר (ביחוד הנדסאים וטכנאים שבד"כ הכי נדפקים). אני לא אומר שעתודה זה מסלול רע/לא טוב/אל תתקרבו אליו וכדומה, אלא שמעבר לשיקולים של - אני יהיה במקצוע 6 שנים ואח"כ העתיד שלי מובטח, תנסו לעשות קצת חושבים אם אתם מסוגלים לקום 2190 יום כל בוקר ,פחות או יותר, ללבוש את המדים ולהיות שמחים במקום שאתם נמצאים בו.

למעלה