נקודה למחשבה

זהבה ל

New member
נקודה למחשבה

בעקבות כל השרשורים על עלית רציתי להעלות נקודה למחשבה. בהתחלה גם זעמתי וכעסתי. ממש רעדתי מעצבים. אחר כך בעלי העלה לי כמה נקודות למחשבה, והמחשבה שלי המשיכה לעבוד שעות נוספות, ורציתי לחלוק איתכם... טוב, האמת היא שהמחשבות התחילו לרוץ כבר עם הסיפור של הסימון של עלית. זעמו כאן שהוא לא ברור ומטעה. אני דווקא אהבתי את הסימון. נכון, מבתינתי סימון של "עלול להכיל גלוטן" פרושו "לא בשבילנו", אבל יש סימון! מה עם כל החברות האחרות במשק שלא טורחות אפילו להסתכל לעברנו? בעלית, לפחות, כך ידעתי, יש מודעות! ועכשיו הבלאגן של פסח. ברור לי שעלית לא הכניסה גלוטן למוצריה בכוונה תחילה. סך הכל, הם מייצאים את המוצרים, ומרוויחים עליהם. וגם אמרו (כך נאמר כאן) שיחזירו לכל מי שקנה כמויות. אז היתה פה טעות וכולנו סובלים בגללה, אבל גם עלית מפסידה מכך. האם כל כך חכם לתקוף את עלית, שבגדול כן מודעת ומסמנת ומודיעה וכו`? ואם בעלית יכול לקרות דבר כזה, אז כל החברות האחרות שאנחנו כל כך סומכים עליהם-- מה איתם????? האם זה שלא כתוב כלום בהמון מוצרים, ואנחנו סומכים על המידע שאנחנו מקבלים דרך העמותה, ולא נאמר כלום על האריזות, וודאי שלא יוצאות הודעות לעיתונות, אומר שהחברה יותר בסדר מחברה שמודעת ומודיעה כשיש בעיה? האם בכלל אפשר לאכול משהו בעולם הזה? טוב, יש עוד מחשבות ובילבולים, אבל אפסיק כאן... גם ככה יצא לי ארוך...

אני לא מסכימה עם הגישה הסלחנית הזו

נכון, עלית מקפידים על סימון ראוי, וכל הכבוד להם על כך. אבל סימון נכון ומוקפד צריך להיות מובן מאליו, ולא משהו שאנחנו מודים לכל מי שמואיל בטובו להקפיד על כך. זה המינימום שצריכים לעשות. ואגב, בסימון של עלית יש משהו שהוא קצת כסת"חי - הם לא ירשמו על מוצר שהוא אינו מכיל גלוטן. הם יכתבו אם הוא מכיל, יכתבו אם הוא עלול, אבל לא יכתבו "נטול גלוטן". איזו סיבה יש לכזה סוג תמוה של סימון? בעיניי זה רק מסיבות כסת"חיות - אח"כ ניתן לטעון שלא היה רשום על המוצר שהוא נטול. אני לא רואה סיבה אחרת להימנע מצירוף המילים "נטול גלוטן" על אריזות, וזה אומר דרשני. עלית לא הכניסה גלוטן בכוונה, אין ספק בכך - אבל עלית גם לא טרחה לבדוק את תכולת הגלוטן לפני שהרשתה לעצמה לסמן את אותו סימון שלה, ולהוריד את אזהרות הגלוטן מהאריזה. למיטב הבנתי, החריגות כלל לא נתגלו על ידיהם אלא ע"י חברה שאליהם היא מייצאת. ובל נשכח שזו לא הפעם הראשונה שעלית מפשלת באלרגנים - היה כבר את המקרה שנתגלו שאריות של חלב במוצרים שלהם שהיו אמורים להיות פרווה, לפני כמה חודשים - פגיעה גם ברגישים וגם בשומרי הכשרות. ודבר אחרון שהפריע לי, זה הצורה הגרועה שבה הם העבירו את המסר. אל העמותה בלבד, ולא לעיתונות. לעיתונות הגיעו הודעות אחרי שכבר היה בלאגן באתרי החדשות הגדולים, ולדעתי זה לא מקרי. תמיד קיים הסיכוי שהמידע לא הגיע לכולם - הדבר האחראי והנכון היה (בנוסף להודעות) להוסיף על כל המוצרים שבחנויות מדבקה עם סימון ברור וגדול - מכיל גלוטן. כשחברות מגלות שהמוצרים שלהם עלולים לסכן את בריאות הציבור, הן מורידות אותם מהמדפים! למה פה זה שונה? למה הודעה בעיתון אמורה לפטור אותם מכל אחריות אחרת? היו צריכים להוסיף מדבקות על כל המוצרים שכבר בחנויות, ואני מקווה שלפחות במוצרים שיצאו בהמשך פסח נראה סימון כזה. ברור שלא כל החברות כרגע מסמנות כמו שצריך, וכיום יש צורך לקבל את המידע בדרכים עקיפות (כפי שהעמותה עושה ומרכזת במדריך). אבל אם אנחנו כלקוחות נראה שאפשר לדרוך על הבריאות שלנו ואנחנו שוכחים, אני מאמינה שהיום שבו יהיה סימון ראוי יילך ויתרחק.

זהבה ל

New member
לא בדיוק גישה סלחנית

אני מסכימה בהחלט עם כל מה שכתבת. ועם זאת מה זה אומר על כל החברות האחרות, שלא שומעים מהם כלום כל השנים? אלו שהסימון שלהן לא קיים בכלל בכלל? לא "מכיל", לא "ללא" ולא כלום? האם זה שנוצר זיהום כזה חמור אצל עלית, והם הודיעו על כך, אומר שכל החברות האחרות מודיעות על כל בעיה שנוצרת אצלן? האם לא יוצא שאנחנו מתנפלים על מי שמשתדל עבורנו ומי שמתעלם לחלוטין יוצא נקי? (ודרך אגב, לגבי המדבקות על המוצרים שכבר בחנויות- אני בהחלט מקווה שזה מה שהם עושים, לא יצא לי להיכנס לאף חנות... ואם הם לא עושים את זה, אז זה חמור מאוד, אבל אז אני לא יודעת מאיזה כיוון הם חושבים שהם מכסים את עצמם)

סתם מבקרת

Active member
זה אומר שכל החברות האלו עוברות על

החוק בצורה בוטה וזה לא נותן הצדקה להריע לעלית כשהיא מקיימת את החוק (חלקית לטעמי.....אין חיה כזו עלול להכיל גלוטן או מיוצר בקו שעלול להכיל גלוטן....או שיש גלוטן או שאין גלוטן) זו בדיוק הסיבה למה אסור לעבור לסדר היום בעניין עלית. תלמד עלית ותלמדנה כל החברות שבריאות הציבור חשובה מכסף ואת החוק יש לקיים כלשונו

assafbr

New member
יש לזכור שזו דרישת החוק והתקנות!

בנוסף מה את מציעה? האם ביכולתנו לא לקנות מוצרים שלהם....?

למעלה